Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Seizoensfinale van The Walking Dead extra lang

Goed nieuws voor alle fans van The Walking Dead: AMC heeft aangekondigd dat de laatste aflevering van het vijfde seizoen 90 minuten lang zal zijn. Op 29 maart kan iedereen dus extra lang genieten van The Walking Dead.

AMC had al eerder aangekondigd dat er een zesde seizoen gaat komen die in de herfst van 2015 uitgezonden gaat worden.

TV Guide Magazine twitterde het volgende over de extra lange finale: “Dit komt zojuist van @AMC_TV: De seizoensfinale van #TheWalkingDead (uitzending zondag 29 maart) is verlengd tot 90 minuten.”

Het vijfde seizoen van The Walking Dead wordt door velen beschouwd als het beste seizoen tot nu toe. Het is dan ook een cadeautje te noemen dat ze de seizoensfinale extra lang hebben gemaakt.

Verheug jij je al op de extra lange finale en het zesde seizoen van The Walking Dead? Welk seizoen vind jij tot nu toe de beste?

Steven Yeun, Melissa McBride, Lauren Cohan, Danai Gurira, Michael Cudlitz, Andrew Lincoln, Norman Reedus en Chad L. Coleman
Vorige aflevering
Rest in Peace
Rest in Peace
11x24
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (25)

avatar_jellesteeg
27 feb 2015 10:51 -
Ja, seizoen 5 is tot nu toe misschien wel het beste seizoen. Ik hoop wel dat het na seizoen 6 ook afgelopen is met The Walking Dead.
Reageer
avatar_tweemaalh
27 feb 2015 11:48
Ik verwacht dat de serie nog wel even door zal gaan na seizoen 6, aangezien de kijkcijfers nog steeds torenhoog zijn en de stripboekenserie nog steeds loopt.
Reageer
avatar_anonymous
28 feb 2015 10:27
Er zijn zelfs plannen (las ik) om tot een seizoen of 11 a 12 door te gaan. Ongelooflijk, eigenlijk. Ja, de serie is succesvol. Ja, ik vind dit seizoen het beste tot nu toe. Maar, dat is niet zo moeilijk. Na het niveau van seizoen 2, 3 en 4. The Walking Dead wordt sowieso een uitgemolken boel, dat weten wij allemaal. Vooral omdat de serie altijd problemen heeft gehad om een constant niveau te halen, omdat zij meer verhaal proberen te vertellen dan dat ze hebben. Wat weer resulteert in herhaling van zetten. Van mij mag het ook nog twee seizoenen zo duren en dan eindigen.
Reageer
avatar_Rodejong
27 feb 2015 13:32 -
Er is wat voor te zeggen... Hoe lang kun je dit hoogtepunt bewaren? Wanneer wordt het te langdradig? Er zijn al een paar spelers gesneuveld die ik liever bewaard had gezien.... maar voor de verhaal lijn was het prima dat er een paar sneuvelden... alleen misschien iemand anders?
Reageer
avatar_JanWillemK
27 feb 2015 13:36 -
Het beste seizoen was toch wel seizoen 1. Wel moet ik zeggen dat het eerste deel van seizoen 5 goed was. De eerste 3 aflevering van deel 2 waren echter gewoon weer een drama maar dat kan uiteraard nog verbeteren.

De serie zal wel nog even door blijven gaan denk ik. Zeker de kijkcijfers die de serie trekt zijn niet slecht.
Reageer
avatar_ThomasNL92
27 feb 2015 19:20 -
Serie wordt naar mijn mening een beetje uitgemolken. Laatste 2 afleveringen waren erg traag en saai van seizoen 5
Reageer
avatar_LadySkull
28 feb 2015 23:18
Omdat het verhaal meer ging over character development dan het daadwerkelijke zombie-killen. Daarbij waren de personages in de laatste twee aflevering erg verzwakt door honger en dorst. Dan kan je echt niet full throttle zombies killen.
Reageer
avatar_ThomasNL92
01 maa 2015 14:53
Daar gaat t me niet om, maar er had wel wat meer aan het verhaal kunnen worden gedaan
Reageer
avatar_LadySkull
01 maa 2015 22:38
Zoals wat? Geen energie om verder te gaan, geen auto. Wat moeten ze dan dan doen? Moet er drama veroorzaakt worden omdat volgens sommige het verhaal saai vinden? Ik hoef niet bij elke aflevering op het puntje van mijn stoel te zitten, soms is een keer rustig achterover zitten ook heerlijk.

Een serie kan niet constant full throttle geven, want weet je daar gaan mensen op een bepaald moment over klagen. En je weet niet wat er dadelijk gaat gebeuren in de volgende afleveringen. Misschien zijn ze wel zo spannend dat je van je stoel afvalt ;)
Reageer
avatar_alex3012
28 feb 2015 15:59 -
tot nu vind ik het nog steeds een geweldige serie en wacht nog steeds telkens op de volgende aflevering.
en dan kunnen we beginnen over s11 of 12 maar hallo we zitten nu bij 5 blijf bij de realiteit
is gewoon een verdomd goeie serie we zien wel wat de toekomst brengt en hoe langer ik kan genieten van deze serie des de blijer ben ik.
en vind je het niks meer stop dan met kijken.
en denk ook niet dat je een serie wil waar te veel en te snel alles gebeurd anders ga je van 16 afleveringen naar 8 afleveringen per seizoen laat mij maar lekker lang genieten.

wil hierbij niemand beledigen of aanvallen.
voel je jezelf aangesproken mijn verontschuldiging
Reageer
avatar_LadySkull
28 feb 2015 23:26 -
Ik ben benieuwd waar de seizoensfinale in eindigt en wat er allemaal nog staat gebeuren. En de laatste aflevering is 90 minuten? Dat is toch niks nieuws? Hebben ze wel vaker gedaan met series, zoiets was dan vaak een two-parter maar is in principe precies het zelfde als een aflevering van 90 minuten. Niks nieuws dus.

Verder zie ik mensen veel klagen over de traagheid van de laatste 2/3 afleveringen, wat dus nergens op slaat. De personages waren verzwakt door honger en dorst en deden alles op alle som hun energie zo veel mogelijk te bewaren. Vanwege dat was er dus meer ruimte voor character development, wat ook weleens nodig was aangezien de dood van 2 personages.
Reageer
avatar_jellesteeg
01 maa 2015 00:51
Volledig met je eens.
Reageer
avatar_Mandy1966
01 maa 2015 17:14
Nee, een dergelijke lange aflevering is idd niets nieuws onder de zon, maar wel nieuw voor TWD. En het is in dit geval niet de laatste 2 afleveringen samengevoegd maar het is aflevering 16 die extra lang is ;-)

ik heb mij nog geen moment verveeld met TWD, ieder seizoen had wel wat, maar het eerste en het vijfde seizoen zijn voor mij de beste en het midden gedeelte van seizoen 4 en einde van seizoen 4 zijn voor mij de meest schokkende afleveringen.

Dus van mij mag TWD nog heerlijk lang uitgemolken worden.
Reageer
avatar_JanWillemK
01 maa 2015 07:04 -
Karakter ontwikkelingen? Ik heb geen karakter ontwikkelingen gezien dit seizoen. De enige karakter ontwikkelingen die we hebben gehad was in het 2e deel van seizoen 4, wat overigens wel heel tof was. Ook al was dat maar voor 2 of 3 afleveringen.

Om terug te komen op de eerste 3 afleveringen.
- Het heeft in de hele serie nog nooit geregend, maar op het moment dat ze het het meeste nodig hebben komt het met bakken uit de hemel vallen.
- Hetzelfde als met het eten. Er zijn nog nooit honden laten zien in de serie en wanneer ze voedsel nodig hebben om niet dood te gaan komen bij toeval honden langs.
- in de aflevering met Noah, beetje raar dat hij iedereen er uit kan rennen met een manke poot.
- Er is ongetwijfeld iets gaande in dat dorp. Wat ik niet snap is dat ze er constant in blijven trappen, op Rick na dan. Die ziet de bui al hangen. Denk aan bijvoorbeeld het dorp van de Gouverneur of Terminus.

Ik kan nog wel even door blijven gaan, maar dan word het verhaal wel heel lang :p
Tuurlijk hebben de meeste series wel wat minpuntjes, maar als je nog vele seizoenen door wilt gaan moet je niet steeds in herhaling vallen en het verhaal zo erg uitmelken.
Reageer
avatar_anonymous
01 maa 2015 17:55
Geen karakterontwikkeling dit seizoen is dan wel weer heel raar om te zeggen. Ik ben het eens met veel van je punten. TWD lukt het vaak niet om consistent te zijn, belangrijke details worden geregeld over het hoofd gezien en verhaaltechnisch is het zeker niet hoogstaand. Het blijkt wel dat alleen echte fans hier blind door heen zien.

Maar, (vooral) in de eerste afleveringen van dit seizoen is er wel degelijk veel karakterontwikkeling. Je ziet bepaalde personages zich anders gedragen, genadelozer handelen en anders in het leven staan dan in het vierde seizoen. Denk alleen al aan hoe de groep de kannibalen te lijf gaat. Zonder te aarzelen en meedogenloos. Daarbij zijn bepaalde personages ook mondiger dit seizoen dan in het vorige. Dit seizoen is ongetwijfeld het beste seizoen van de serie (hoewel de laatste drie afleveringen niet het niveau haalde van het eerste deel van dit seizoen), nu kijken hoe lang dit niveau wordt volgehouden.
Reageer
avatar_LadySkull
01 maa 2015 22:32
Je eerste punt is echt makkelijk te verklaren vanaf een wetenschappelijk punt. Als er een lange periode hitte is geweest, dan moet er wel een storm of iets dergelijks erna komen. Daarbij weten we niet precies waar ze zitten, afgezien dat ze een aantal miles van Washington DC zitten. Als je dan al kijkt naar hoe lang de apocalyps al duurt en hoe lang het normale leven verstoort is lijkt het me meer dan logisch dat de natuur anders werkt.

En de rest van de punten.. Sorry, maar alle dames in de groep hebben gladde oksels. Afgezien van Rick heeft niemand een baard. Hoor ik geen enkele vrouw klagen dat ze ongesteld zijn.

Maar hee, gelukkig is het fictie, wat betekent niet echt. Als je, je gaat storen aan alles wat niet klopt, dan tja dan moet je stoppen met kijken, lijkt me zo ;)

Verder is het verhaal in grote lijnen gelijk met het stripverhaal (niet helemaal), maar het lijkt me logisch dat je niet alles kunt vertalen naar het scherm en lijkt me eerlijk gezegd nogal saai. God weet, waar dit verhaal ons verder brengt, maar ik blijf gewoon lekker kijken, ook al valt het in herhaling, kloppen er veel dingen niet. Gewoon je verstand op nul, kijken en niet al teveel erover nadenken. :P
Reageer
avatar_Mandy1966
02 maa 2015 00:08
Zelf dat ongesteld zijn is wetenschappelijk te verklaren. Het kan nl dat door stress en andere psychologische factoren dat vrouwen daardoor hun lichaam automatisch op wacht zetten. Wat inhoud geen maandelijkse periode meer ;-)
Reageer
avatar_alexanderleveld
01 maa 2015 13:33 -
Ik ben ook bang dat de serie over 6 jaar nog op tv is, maar ik ben dan ook bang dat ik er ondertussen mee gestopt ben. Het grootste probleem voor mij is dat er niet echt een duidelijk einddoel is en telkens 'de spanning' als er weer een zombie in beeld komt, wordt ik ook een beetje moe van. Want negen van de tien keer verslaat de groep de zombies toch wel. Buiten dit alles vind ik juist de character development die af en toe voorbijkomen wel weer tof.
Verder wil AMC gewoon cashen met deze serie en dat mag, maar dan ligt uitmelk gevaar wel op de loer.
Reageer
avatar_Mandy1966
01 maa 2015 17:15 -
P.s. en van traagheid is in mijn ogen totaal geen spraken. Niemand kan 24/7 zombies afslachten, trouwens dat zou ook dodelijk gaan vervelen ;-)
Reageer
avatar_tweemaalh
01 maa 2015 21:02 -
TWD heeft twee keer eerder een aflevering van "90" minuten gehad. De eerste afleveringen van seizoen 1 en 2 waren volgens het boekje ook 90 minuten, maar effectief was het in beide gevallen maar 67 minuten. Ik verwacht dat dit bij de finale ook het geval was. Officieel zijn reguliere afleveringen 60 minuten, maar effectief slechts 43 minuten.

Ik verwacht niet dat we de rest van het seizoen veel actie krijgen, maar dat het verhaal wel interessante wendingen krijgt en dat de plek waar ze nu komen geen gevangenis 2.0 gaat worden.
Reageer
avatar_anonymous
02 maa 2015 13:06 -
Beste seizoen? Meest slechte seizoen.
Reageer
avatar_seriefan90
03 maa 2015 21:56
nee hoor dat is seizoen 3 :-/
Reageer
avatar_Droene
02 maa 2015 21:48 -
Heerlijk seizoen! Ik kan niet wachten op de seizoensfinale! Iedere keer weer kijk ik uit naar een nieuwe aflevering :). Heerlijk vermakelijke serie.
Reageer
avatar_seriefan90
03 maa 2015 21:58 -
kan iemand mij vertellen of dat nu 90 minuten finale met de pauze meegeteld of zonder pauze? Is de finale echt 90 minuten lang of duurt de hele uitzending zo met de pauze erbij? Ik hoop zonder pauze hoe langer hoe beter.
Reageer
avatar_anonymous
04 maa 2015 20:25
Met reclames. De zuivere speeltijd zal dus geen negentig minuten zijn. Eerder, zoals tweemaalh al aangaf, 67 minuten.
Reageer
The Walking Dead