Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Bo Verhoef geeft "You - Eerste aflevering" een 7.5.
Geschreven door Bo Verhoef op 18 september 2018.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

You - Eerste aflevering

Privacy. Bijna iedereen zegt dat het belangrijk is, toch geeft iedereen het zo maar weg. Alles wat we denken, weten, doen, aan hebben en eten wordt zo maar online gedeeld. Iedereen kan zien wie er belangrijk is in jouw leven, met wie jij je dagen door brengt en misschien ook wel wat je dagelijks doet. Heb je daar wel eens over nagedacht? Stel je voor dat je een leuk iemand ontmoet, je hem of haar wel ziet zitten en diegene achter al jouw gegevens komt of kan komen. Wat nou als zo iemand er kwaad mee wil?

Als je dacht dat Dan Humphrey uit Gossip Girl creepy was, dan heb je Joe Goldberg nog niet ontmoet.

De nieuwe thriller serie You van de Amerikaanse televisiezender Lifetime probeert dit verhaal te vertellen. Joe Goldberg (Penn Badgley, Gossip Girl) is een knappe, leuke en lieve jongen. Hij werkt in een boekenwinkel, houdt van zeldzame eerste edities en is bevriend met zijn buurjongetje (wiens moeder een gewelddadige vriend heeft). Hij lacht altijd en lijkt op het eerste gezicht ultra charmant. Echter, onder die charmante glimlach, zit een gewelddadige sociopaat en stalker eerste klas.

In de pilot ontmoet Joe de mooie blonde Guinevere Beck (Elizabeth Lail). Bij het afrekenen van haar boeken, geeft ze Joe haar volledige naam. En zodra Joe thuis is, gaat hij op onderzoek uit. In een no time vindt hij alles over haar. Haar adres, haar vrienden, haar vriendje, noem maar op. Als je ooit het gevoel hebt dat je wordt bekeken, doe dan vooral je gordijnen dicht. Want misschien staat Joe wel voor het raam te kijken. Hij vindt het in elk geval niet erg om elke handeling die je doet te volgen. En met elke, bedoel ik ook elke.

En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Joe neemt cyberstalking naar nieuwe, angstaanjagende hoogtes. De hele eerste aflevering draait om de point-of-view van Joe en in zijn gedachtes is alles wat hij doet perfect te rechtvaardigen. En wat misschien wel het ergste is: hij denkt dat hij meisjes helpt. Zonder hem lopen ze namelijk gevaar. Daarom moet hij op vrouwen letten. Logisch toch?

Ik wist niet wat ik moest verwachten van de serie, maar ik ben meteen verkocht.



Als je dacht dat Dan Humphrey uit Gossip Girl creepy was, dan heb je Joe Goldberg nog niet ontmoet. En als je dacht dat je Penn Badgley nog niet gemist had, dan heb je You nog niet gezien. Ik wist niet wat ik moest verwachten van de serie, maar ik ben meteen verkocht. Het is best wel griezelig als je nadenkt over wat mensen allemaal kunnen met de informatie die jij zelf online gooit en ik vind dat Lifetime deze hedendaagse discussie ontzettend goed neer zet. Of You net zo’n obsessie voor jou wordt, als wat Guinevere nu al voor Joe is, dat weet ik niet. Maar deze eerste aflevering maakt mij zeker weten benieuwd naar datgene wat komen gaat!
Volg You
Vorige aflevering
The Death of Jonathan Moore
The Death of Jonathan Moore
04x10
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_thujabinah
20 sep 2018 21:25 -
Komt traag op gang in de eerste aflevering. Het einde was een hele ommekeer. Ga de tweede aflevering kijken en afwachten. Voor mij is deze serie wennen.
Reageer
avatar_Christophe
02 jan 2019 12:12 -
Ik was meteen gewonnen voor deze serie. Badgley acteert sterk en de sfeer is leuk ook.
Een creepy romanticus zonder geweten. Heerlijk. Opnieuw realiseer ik me hoezeer ik Dexter Morgan heb gemist.
Reageer
You