Women of the Movement

-
50 min
Drama
Volg deze serie
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Premièredatum voor Women of the Movement

Women of the Movement komt eindelijk naar ABC. Het netwerk heeft een trailer uitgebracht en een premièredatum aangekondigd voor het aankomende gelimiteerde dramaserie.

ABC onthulde meer over de aankomende serie in een persbericht.

ABC heeft de premièredatum aangekondigd van de langverwachte gelimiteerde serie Women of the Movement. De serie van zes afleveringen wordt vanaf donderdag 6 januari 2022 in drie delen uitgezonden, gedurende drie opeenvolgende weken. De serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Mamie Till-Mobley, die in 1955 haar leven riskeerde om gerechtigheid te vinden nadat haar zoon Emmett op brute wijze werd vermoord in de Jim Crow South. Niet bereid om Emmetts moord uit de krantenkoppen te laten verdwijnen, koos Mamie ervoor om haar pijn op het wereldtoneel te dragen, ontpopte zich als een activist voor gerechtigheid en ontketende de burgerrechtenbeweging zoals we die nu kennen.

Het serie-ensemble, dat dit belangrijke historische verhaal tot leven moet brengen zijn onder andere Adrienne Warren als Mamie, Tonya Pinkins als Mamie’s mother, Alma Carthan, Ray Fisher als Gene Mobley Mamie’s husband en vaderfiguur voor Emmett, Glynn Turman als Mose Wright de oom van Mamie’s, Chris Coy en Carter Jenkins als de moordenaars van Emmett J.W. Milam en Roy Bryant en Julia McDermott als Corly Bryant, de vrouw die Emmet valselijk heeft beschuldigd van seksuele intimidatie.

Women of the Movement wordt geproduceerd door Kapital Entertainment en gemaakt door Marissa Jo Cerar, die ook optreedt als uitvoerend producent en showrunner. Reverend Wheeler Parker Jr., Dr. Marvel Parker, mevrouw Ollie Gordon en Christopher Benson dienen als adviseurs voor de serie. Uitvoerende producenten zijn Aaron Kaplan, Dana Honor en Michael Lohmann (Kapital Entertainment), Shawn Carter, Jay Brown en Tyran "Ty Ty" Smith (Roc Nation), Will Smith en James Lassiter (Westbrook), Rosanna Grace (Serendipity Group Inc.) , Alex Foster en John Powers Middleton (Middleton Media Group), David Clark (Mazo Partners) en Gina Prince-Bythewood. De eerste aflevering is geschreven door Marissa Jo Cerar en geregisseerd door Gina Prince-Bythewood. Tina Mabry, Julie Dash en Kasi Lemmons zijn ook de regisseurs van de gelimiteerde serie.”

Vorige aflevering
Geen aflevering gevonden, serie moet nog beginnen
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Women of the Movement