Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Walker na vier seizoenen officieël gecanceld door The CW

Het is officieel: Walker wordt niet vernieuwd met een vijfde seizoen door The CW.

"We willen de hele cast, crew, schrijvers, regisseurs en producenten van Walker bedanken voor hun harde werk en toewijding gedurende vier ongelooflijke seizoenen," zei het netwerk in een verklaring. "We willen ook een speciaal woord van dank richten aan hoofdrolspeler en uitvoerend producent Jared Padalecki, die al meer dan twintig jaar deel uitmaakt van The CW-familie en een integraal onderdeel was van enkele van de grootste successen op het netwerk."

Walker

Vorige week kwam het bericht dat de sets voor Walker afgebroken werden omdat de vooruitzichten op vernieuwing slecht waren. Hoofdrolspeler en uitvoerend producent Padalecki, die 15 seizoenen lang de hoofdrol speelde in de WB/CW-hit Supernatural voordat hij naar Walker overstapte, deelde het nieuws over het officiële cancelen van de serie met fans.

"Het is zeker moeilijk nieuws, maar we zijn zo dankbaar voor de #WalkerFamily die is opgebouwd, zowel op de set als daarbuiten," schreef hij op Instagram. "Ik zal voor altijd glimlachen om de jaren die ik heb mogen doorbrengen met de cast en crew en studio en netwerk en fandom die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt. Tot we weer rijden." (Je kunt zijn post hieronder bekijken.)Onder normale omstandigheden zou het een fluitje van een cent zijn geweest om Walker te vernieuwen met een vijfde seizoen - het is de meest bekeken serie van The CW. Toch moest er wel een prijskaartje aan zitten voor producent CBS Studios om de serie terug te kunnen brengen.

Zoals vorige maand werd gemeld, kon Walker niet doorgaan zonder een aanzienlijke verhoging van de licentiekosten, die momenteel vermoedelijk $500.000-$550.000 per aflevering bedragen, de laagste van de drie overgebleven drama's van The CW, waaronder ook het All American (2018)-duo, en een fractie van wat een gemiddeld uitgezonden drama kost om te produceren.

Op zoek naar winstgevendheid, terwijl er ook veel wordt uitgegeven aan sport, heeft The CW bezuinigd op de amusementsprogrammering door grotendeels te vertrouwen op goedkope aankopen en coproducties. Uiteindelijk heeft het netwerk geen stap gezet om Walker te behouden, de laatste serie van voormalig co-ouder CBS Studios op The CW, waarin CBS en Warner Bros. minderheidseigenaren blijven.

De beslissingen over de twee All American (2018)-series van Warner Bros. TV zijn hangende, waarbij het onwaarschijnlijker is dat de uitloper All American: Homecoming doorgaat.

De volgende originele aflevering van Walker wordt uitgezonden op woensdag 29 mei, met de seizoens- en seriefinale op 26 juni.

Walker is een hervertelling van het populaire CBS-drama Walker, Texas Ranger, en draait om Cordell Walker (Padalecki), een weduwnaar en vader van twee kinderen met zijn eigen morele code die terugkeert naar Austin na twee jaar undercover te zijn geweest, alleen om te ontdekken dat er thuis nóg harder gewerkt moet worden.

Naast Padalecki bestaat de cast uit Ashley Reyes, Keegan Allen, Violet Brinson, Molly Hagan, Kale Culley, Coby Bell, Jeff Pierre, Mitch Pileggi en Odette Annable.

Walker is geschreven en geproduceerd door Anna Fricke, en geproduceerd door Dan Lin, Lindsey Liberatore, Padalecki, Steve Robin en Russel Friend. De serie komt van CBS Studios in samenwerking met Rideback.
Vorige aflevering
Let's Go, Let's Go
Let's Go, Let's Go
04x11
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_BlackBiker
27 Mei 2024 12:09 - 27 Mei 2024 16:38
Jared Padalecki is natuurlijk geen realistische vervanger van Chuck Norris.
Lees deze feiten maar: https://en.wikipedia.org/wiki/Chuck_Norris_facts#Examples :-D
Reageer
Walker