Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Ron Schoonwater geeft "Walker Independence - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Ron Schoonwater op 11 juli 2023.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Walker Independence - Seizoen 1

De western Walker Independence, een prequel op Walker, is beter dan verwacht.

De moord op haar man zorgt ervoor dat Abby Walker (Katherine McNamara, The Stand) in een lastig pakket terecht komt. Ze komt na een verblijf bij de Apaches terecht in Independence. Dit gehucht in opbouw wordt achter de schermen beheerst door een machtige familie. Als de nieuwe sheriff van Independence verdacht veel lijkt op de moordenaar van haar man zorgt dit voor de nodige wraakgevoelens bij Abby. Geholpen door de puberale crimineel Hoyt Rawlins (Matt Barr, Blood & Treasure), Apache Calian (Justin Johnson Cortez, Walker) en kroegmanager Kate (Katie Findlay, Nancy Drew) probeert Abby haar wraak te realiseren.

Walker Independence
© The CW


In het begin lijkt Walker Independence iets teveel op een serie waarin mooie mensen rond mogen paraderen. Zo is het opvallend dat de rol van Calian niet door een Native American wordt gespeeld. De overige Apaches zijn duidelijk wel van de juiste achtergrond. Dit fenomeen zagen we ooit, lang geleden, bij de traditionele westerns. Tegenwoordig is er normaal gesproken meer aandacht voor authenticiteit. De rol van Hoyt is zeker in het begin nogal puberaal. Dieptepunt is wanneer hij de bank overvalt in Independence maar dat bijna niemand hem lijkt te herkennen. Verder is zijn rol als vrouwenverslinder behoorlijk cliché. In sommige afleveringen zijn de verhalen nogal dun of zelfs onzinnig. Wanneer je iemand verdenkt van de moord op je man, dan is het niet echt realistisch dat er daarna toch iets bijzonders ontstaat. Toch gebeurt het.

Het is niet de beste western ooit maar het heeft voldoende aanknopingspunten om interessant te zijn.Aan de andere kant weet de serie toch te verrassen. Wanneer het verhaal eenmaal op stoom komt, is er sprake van enige spanning en sensatie. Het zorgt voor een overwegend luchtig maar interessant verhaal. Er is zelfs sprake van de nodige verrassing. Dit zorgt ervoor dat je elke keer weer nieuwsgierig genoeg bent om verder te kijken. Mede met dank aan hulpsheriff Augustus (Philemon Chambers) en de Chinees Kai (Lawrence Kao, Wu Assassins). Hun verhaal is een mooie aanvulling op de andere hoofdrolspelers. Helaas is het einde aardig voorspelbaar waardoor de serie niet boven een zeven uitkomt. Daarnaast is inmiddels bekend dat de serie niet verlengd is. Jammer, want het open einde vraagt om meer.

Walker Independence
© The CW


Walker Independence wordt beter naarmate het verhaal vordert. Er zijn iets teveel clichés, maar door verrassende plots en het luchtige karakter is dit seizoen toch de moeite waard. Het is niet de beste western ooit maar het heeft voldoende aanknopingspunten om interessant te zijn. Het is even lekker ontsnappen aan de waan van de dag. De vaart zit er regelmatig goed in. Dat maakt het, net als de aankleding van de sets en de acteurs, leuk om het te volgen. Voor liefhebbers van westerns zeker de moeite waard. Je moet alleen niet de verwachting hebben dat dit de nieuwe Deadwood of een andere serieuze western is.
Video on youtube
Volg Walker Independence
Vorige aflevering
Let Him Hang
Let Him Hang
01x13
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Walker Independence