W głębi lasu

7.1 / 10
45 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Wichita van Rijkom geeft "W glebi lasu (The Woods) - Eerste aflevering" een 8.
Geschreven door Wichita van Rijkom op 16 juni 2020.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

W glebi lasu (The Woods) - Eerste aflevering

De Amerikaanse schrijver Harlan Coben heeft heel wat grote werken op zijn naam staan. Naast succesvol auteur is hij ook verantwoordelijk voor verschillende series die gebaseerd zijn op zijn boeken. Netflix in het bijzonder heeft enkele jaren terug een belangrijke deal met hem gesloten. In 2018 kwam de Frans/Britse miniserie Safe uit en begin 2020 volgde het Britse The Stranger bij de streamingdienst. Inmiddels kan er een derde naam aan dit rijtje worden toegevoegd, namelijk het Poolse W głębi lasu, ook wel The Woods genoemd. Op 12 juni verscheen deze zesdelige miniserie in zijn geheel online.

Want wat is er toch precies gebeurd die laatste nacht van het zomerkamp?

In de zomer van 1994 heeft een groep jongeren de tijd van hun leven op een zomerkamp in de bossen. Paweł Kopiński (Hubert Miłkowski) is kampbegeleider maar lijkt zich meer bezig te houden met Laura Goldsztajn (Wiktoria Filus). Samen met zijn vrienden feesten ze er op los terwijl ze eigenlijk op de jongere deelnemers van het kamp zouden moeten letten. Meermaals geven hun ouders, die verschillende begeleidende taken op het kamp uitvoeren, aan dat ze hun taken serieuzer moeten nemen. De jongeren zijn zich echter van geen kwaad bewust en vinden hun eigen liefdesleven belangrijker.

In het heden zien we een volwassen Paweł (Grzegorz Damiecki, Belfer) als officier van justitie aan het werk. Hij is inmiddels een alleenstaande vader die zich volledig op zijn werk heeft gestort. Toch houdt het verleden hem nog steeds in zijn greep. Want wat is er toch precies gebeurd die laatste nacht van het zomerkamp? En wat voor invloed zal het hebben op zijn huidige leven als de waarheid naar boven komt?

W głębi lasu
© Netflix


Toen ik de serie aanzette kreeg ik gelijk een Engelse stem te horen. Dit verbaasde mij want ik dacht toch echt van tevoren te hebben gelezen dat het een Poolse productie was. Blijkbaar bepaalden de Netflix instellingen automatisch dat ik alles in het Engels zou volgen terwijl ik toch eigenlijk wel benieuwd was naar de originele taal. Ik hou niet zo van nagesynchroniseerde series dus heb deze instelling maar gauw gewijzigd. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog geen enkel woord heb gehoord dat mij bekend voorkomt. Ik snap niks van alles wat er wordt gezegd maar dat hoeft ook niet. De ondertiteling is duidelijk en de acteurs laten zich gedurende de eerste aflevering van hun beste kant zien. Kortom, in het Pools is de serie prima te volgen.

Op het zomerkamp vinden Pawel en zijn vrienden een auto die met sleutels en al buiten het hek staat. Tevens denkt Pawel meermaals geritsel uit de bossen te horen. Er lijkt iemand hen in de gaten te houden, maar wie of wat is niet duidelijk. Het blijkt dat aan het eind van het kamp vier jongeren, waaronder de zus van Pawel, vermist zijn geraakt. Nu 25 jaar later weet nog niemand wat er die avond met hen is gebeurd. Wanneer er een lijk opduikt wordt de zaak nieuw leven in geblazen en lijkt het er op dat Pawel eindelijk antwoorden zal krijgen over het lot van zijn zus en vrienden.

Hoewel er een compleet ander productieteam achter The Woods zit, vind ik toch dat er wel gelijkenissen te zien zijn met de andere Harlan Coben series.

Het verhaal kent wel enkele clichés. Zo wordt de jonge Artur (Adam Wietrzynski) neergezet als de typische badboy inclusief outfits en karakter. De verkrachtingszaak waaraan Pawel in het heden werkt, die te maken heeft met corruptie en omkoping van bovenaf, is eveneens een tikkeltje voorspelbaar. De ervaring leert echter dat dit wel vaker het geval is bij Harlan Coben verhalen. Zo meen ik mij te herinneren bij Safe en The Stranger soortgelijke dingen te hebben gezien gedurende de eerste aflevering(en). Maar uiteindelijk bleek de rest van die verhalen alsnog verrassend goed te zijn.

Hoewel er een compleet ander productieteam achter W głębi lasu zit, vind ik toch dat er wel gelijkenissen te zien zijn met de andere Harlan Coben series. De sfeer van het dorpje waar het zich afspeelt, de onderhuidse worstelingen van de hoofdpersonen en opbouw van het verhaal lijken typerend te zijn voor zijn boekverfilmingen. Persoonlijk vind ik dit alleen maar positief, want juist omdat ik een fan ben van de twee eerdere series ben ik ook deze gaan kijken. Het vergt iets meer focus om alles in het Pools te volgen. Voor mensen die hier geen zin in hebben is de Engelse nasynchronisatie een prima optie. Maar ongeacht de taal waarin het zich afspeelt zet wat mij betreft W głębi lasu een sterke eerste aflevering neer. Ik ga daarom gauw verder bingewatchen want ik wil weten hoe dit afloopt!
Video on youtube
Volg W głębi lasu
Vorige aflevering
Long Way Home
Long Way Home
01x06
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_thoontje
16 jun 2020 17:38 -
Mooie serie
Reageer
avatar_eagleye
16 jun 2020 19:20 -
Ik ben heel benieuwd naar deze serie. De andere series: The Five, Safe en The Stranger vind ik erg goed.
Reageer
avatar_wichitavrijkom
16 jun 2020 19:35
The Five moet ik nog zien maar hoor ik ook veel goede verhalen over. Ik ben nu halverwege The Woods en erg nieuwsgierig naar de afloop hiervan.
Reageer
avatar_Olga2000
17 jun 2020 19:11 - 22 sep 2021 04:49
Ik kon niet stoppen met kijken. De hele serie in een nacht afgekeken. Dat gebeurt bij mij niet zo vaak.
Reageer
W głębi lasu