Twin

7.3 / 10
55 min
Thriller
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Natasha Slagter geeft "Twin - Miniserie" een 8.
Geschreven door Natasha Slagter op 12 Oktober 2021.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Twin - Miniserie

In deze Noorse misdaadserie draait het om een van elkaar vervreemde tweeling met Kristofer Hivju in een glansrol.

Kristofer Hivju. Wie? Ja, die acteur met de rode baard die Tormund, één van leiders van het Vrije Volk in Game of Thrones speelt. In deze serie speelt hij zowel Erik als Adam. De tweeling Erik en Adam zijn de stichters van een surfkamp aan de grillige Noorse kust. Vijftien jaar later bivakkeert Erik nog steeds in een campertje tussen de andere aanbidders van de onstuimige golven, terwijl Adam zich heeft ontpopt als gevierd ondernemer en gezinsman.

Als Eriks camper op een dag wordt weggesleept door de man die hij nog twee jaar huur moet betalen, besluit Erik hem terug te stelen. Hij wordt hierbij gezien en er volgt een achtervolging langs een kustweg die desastreus eindigt wanneer Erik met camper en al in zee belandt. Erik overleeft de crash en moet op zoek gaan naar een tijdelijke woning. Hij hoopt die te vinden bij zijn tweelingbroer, die appartementen verhuurt. Maar Adam wil zijn zwervende broer geen onderdak bieden.

Tijdens een vechtpartij op Adams boot bemoeit Adams echtgenote Ingrid (Rebekka Nystabakk, Hjem til jul) zich ook met de broederruzie, met ernstige consequenties. Per ongeluk vermoordt ze Adam. Als de politie de volgende dag aanbelt om te vragen of Ingrid misschien weet waar Adam is, dan bedenkt ze naarstig een plan: wat als Erik doet alsof hij Adam is?

© NRK1


Twee totaal andere rollen dan de krijger in Games of Thrones.

Hier komt het acteertalent van Kristofer Hivju naar voren. De personages liggen mijlenver uit elkaar. Erik is een joviale flierefluiter, terwijl Adam een nette, ietwat norse man is. Zo nu en dan zie je de echte Erik naar boven komen. Maar hoe lastig is het om in de voetstappen van je broer te treden, die naast zakelijk instinct ook duistere geheimen heeft? Ondertussen is politieagent Frank betrokken bij het onderzoek naar de dood van Adam. Hij is de beste vriend van Erik en in de loop van de acht afleveringen zien we Frank twijfels krijgen. Tot het einde blijf je geboeid. Kom het uit of niet?

Ik heb deze serie bij diverse collega's en vrienden aangeraden. Het is een heerlijk drama met een goed einde. Wel leuk om te vertellen: zelf hebben we gekampeerd op de plek van het surfkamp op de Lofoten en we zijn ook bij het appartementencomplex van Adam geweest. De omgeving is echt geweldig mooi. Dit is ook goed te zien in de serie. Ga hem zien!
Volg Twin
Vorige aflevering
The Last Day
The Last Day
01x08
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Manifest - Seizoen 2 (DVD)

7.5

The Walking Dead - Seizoen 11 - (eerste deel)

8.5

Nine Perfect Strangers - Seizoen 1

6

Den som dræber - Fanget af mørket (Those Who Kill) - Seizoen 2

8

Jaguar - Seizoen 1

9

Cowboy Bebop - Complete serie

8.5
Twin