Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Wichita van Rijkom geeft "The White Lotus - Seizoen 1 & 2" een 9.
Geschreven door Wichita van Rijkom op 4 december 2023.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

The White Lotus - Seizoen 1 & 2

Dat geld niet gelukkig maakt komt duidelijk naar voren tijdens de vakanties van de rijke gasten in de White Lotus resorts. Terwijl het personeel zich uit de naad werkt hebben de vakantiegangers zo allemaal hun eigen problemen.

Het wel en wee van rijkelui tijdens hun vakantie in een luxe hotel is wat centraal staat in de HBO serie White Lotus. Deze successerie heeft inmiddels twee seizoenen en ook een derde is al aangekondigd. Recentelijk besloot ik eens te kijken of alle lofzang rondom White Lotus terecht is en ben ik de serie gaan bingewatchen. Ik was al gewaarschuwd dat er de nodige absurdistische situaties voorbij zouden komen en hierover was niks gelogen.

Drama en humor wisselen elkaar af terwijl het hotelpersoneel probeert te voldoen aan de soms bizarre wensen van de gasten.

White Lotus is een serie welke eigenlijk is opgedeeld in miniseries. Ieder seizoen heeft zijn eigen verhaal met telkens ook weer een nieuw thema, nieuwe cast en nieuwe locatie. Zo speelt seizoen één zich af in een resort in Hawaii met als hoofdthema geld terwijl seizoen twee zich afspeelt in een resort in Sicilië met als thema seks. Beide seizoenen hebben dezelfde sfeer, humor en drama maar staan verder compleet los van elkaar. De enige rode draad is actrice Jennifer Coolidge (2 Broke Girls) die in beide seizoenen te zien is als de excentrieke hotelgast Tanya McQuoid.

In seizoen één maken we kennis met de familie Mossbacher, bestaande uit moeder, vader, zoon en dochter. Moeder Nicole (Connie Britton, Nashville) is nogal een workaholic die ook tijdens haar vakantie haar werk maar moeilijk los kan laten. Dochter Olivia (Sydney Sweeney, Euphoria) heeft ondertussen haar eigen ‘feestje’ samen met meegekomen beste vriendin Paula (Brittany O’Grady, The Consultant) en hun voorraad aan drugs. Tegelijkertijd komt het pasgetrouwde stel Rachel (Alexandra Daddario, Why Women Kill) en Shane Patton (Jake Lacy, Better with You) aan in het resort voor hun huwelijksreis. Al gauw wordt echter duidelijk dat hun prille huwelijk allesbehalve perfect is.

Beide seizoenen starten met de dood van iemand, al is op dat moment nog geheel onduidelijk om wie het gaat en of deze persoon door een misdrijf of ongeluk om het leven is gekomen. Vervolgens krijgen we de week te zien die vooraf ging aan het vinden van het lijk, en kom je als kijker beetje bij beetje achter wat er precies is gebeurd. Het is een leuk mysterie aspect al is de serie verder zeker geen detective. Drama en humor wisselen elkaar af terwijl het hotelpersoneel probeert te voldoen aan de soms bizarre wensen van de gasten.

The White Lotus
© HBO


Tanya McQuoid komt het eerste seizoen binnen als een labiele vrouw die het overlijden van haar moeder moet verwerken. Ze sluit vriendschap met hotelmedewerkster Belinda Lindsey (Natasha Rothwell, Insecure) en probeert samen met haar aan zichzelf te werken. Hotelmanager Armond (Murray Bartlett, Welcome to the Chippendales) is verantwoordelijk voor het welzijn van de gasten in Hawaii en draait hierdoor overuren. Ook in seizoen twee is Tanya weer aanwezig en ditmaal reist ze samen met haar assistente Portia (Haley Lu Richardson, Ravenswood) die als een soort sloofje achter haar aan loopt.

Het White Lotus resort in Sicilië trekt een ander publiek dan die op Hawaii, al heeft ook hier manager Valentina (Sabrina Impacciatore) het druk met de uitdagingen die horen bij het runnen van zo een luxe hotel. Het tweede seizoen volgt de vakantie van vrienden en collega’s Cameron (Theo James, The Time Traveler’s Wife) en Ethan (Will Sharpe, Giri/Haji) en hun vrouwen die niet veel gemeen met elkaar lijken te hebben maar er toch het beste van proberen te maken. Grootvader, zoon en kleinzoon Di Grasso gaan tijdens hun reis juist op zoek naar hun roots en wagen tegelijkertijd een poging om hun onderlinge relaties te verbeteren.

Na het zien van beide seizoenen kan ik niet anders concluderen dan dat ik de complimenten over de serie helemaal kan begrijpen.

Geen enkel personage in White Lotus is echt sympathiek. Allemaal hebben ze zo hun slechte kanten en dat is ook precies de kracht van de serie. Sommige personages zijn onuitstaanbaar en dit komt mede door het goede acteerwerk en de goede verhaallijnen. Hoe kunnen ze het bedenken (?) was een gedachte die regelmatig door mijn hoofd schoot tijdens het kijken. Doordat de filmlocaties hotels zijn die zich daadwerkelijk in de landen bevinden waar de serie zich afspeelt komt alles tevens heel echt over.

Na het zien van beide seizoenen kan ik niet anders concluderen dan dat ik de complimenten over de serie helemaal kan begrijpen. White Lotus is raar, out of the box en expliciet op momenten maar bovenal gewoon een goede en leuke serie. Het eerste seizoen telt zes afleveringen en het tweede seizoen zeven. Seizoen drie zal in Thailand plaatsvinden en de opnames starten volgend jaar. Door de stakingen is er helaas wat vertraging gekomen in alle plannen dus zullen alle fans, waaronder ikzelf, waarschijnlijk nog tot 2025 moeten wachten voor de nieuwste verhalen uit het volgende White Lotus resort.

The White Lotus
© HBO
Video on youtube
Volg The White Lotus
Vorige aflevering
Arrivederci
Arrivederci
02x07
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_patries76
04 dec 2023 18:17 -
2 fantastische seizoenen! Echt een aanrader.
Reageer
The White Lotus