Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

The Terror keert na pauze van vijf jaar terug naar AMC voor een derde seizoen

The Terror, een van AMC's succesvolle franchises, keert meer dan vijf jaar na het laatste seizoen terug naar het netwerk.

Het netwerk heeft The Terror: Devil in Silver besteld als derde deel in de anthologieserie. Dit komt vijf jaar nadat seizoen twee - The Terror: Infamy - te zien was in 2019.

De zesdelige serie die in 2025 in première gaat, is gebaseerd op de roman The Devil in Silver van Victor LaValle. Hij schrijft de nieuwe versie samen met Chris Cantwell, die showrunner was van AMC's drama Halt & Catch Fire van 2014 tot 2017.

The Terror

In 2020 vertelde Sarah Barnett, de toenmalige baas van AMC, aan Deadline dat AMC geïnteresseerd was in een derde serie en onderwerpen in ontwikkeling had.

The Terror: Devil in Silver vertelt het verhaal van Pepper, een man uit de arbeidersklasse die door een combinatie van pech en een slecht humeur ten onrechte wordt opgenomen in het New Hyde Psychiatric Hospital - een instelling vol met mensen die de maatschappij liever vergeet.

Daar krijgt hij te maken met patiënten die hem tegenwerken, dokters die grimmige geheimen verbergen en misschien zelfs wel de duivel zelf. Terwijl Pepper door een hels landschap navigeert waar niets is wat het lijkt, ontdekt hij dat de enige weg naar vrijheid is om het op te nemen tegen de entiteit die gedijt op het lijden binnen de muren van New Hyde. Maar als hij dat doet, kan blijken dat de ergste demonen in hem leven.

Het boek werd gepubliceerd in 2013.

Karyn Kusama, die de film Jennifer's Body en afleveringen van Yellowjackets regisseerde, zal de eerste twee afleveringen regisseren en zal samen met Cantwell, LaValle, Scott Free's David Zucker, Emjag's Alexandra Milchan, Management 360's Guymon Casady en Anjulia Productions' Scott Lambert de productie op zich nemen.

Het eerste seizoen van The Terror, gebaseerd op de roman van Dan Simmons en uitgezonden in 2018, speelde zich af op de ijskoude dekken van een zeilschip uit de Victoriaanse tijd dat een gedoemde koers volgt. Seizoen twee, getiteld The Terror: Infamy, draait om een kwaadaardige, gedaanteverwisselende kracht die is opgesloten met gevangenen in een Japans interneringskamp.

Het eerste seizoen, dat een gefictionaliseerd verslag is van Captain Sir John Frankin's verloren expeditie naar de Noordpool van 1845-48, werd ontwikkeld door David Kaiganich, terwijl het tweede seizoen werd gemaakt door Alexander Woo en Max Borenstein.

"The Terror anthologieserie heeft fans al twee onvergetelijke seizoenen van verhalen gebracht die gebeurtenissen en personages uit de echte wereld vermengen met een angstaanjagend en mysterieus bovennatuurlijk element", zegt Dan McDermott, president van entertainment en AMC Studios voor AMC Networks. "The Devil in Silver biedt een perfecte gelegenheid voor een nieuw seizoen van deze populaire en veelgeprezen anthologie. We kijken ernaar uit om opnieuw samen te werken met Chris Cantwell, met wie we zo succesvol samenwerkten in Halt & Catch Fire, Victor LaValle, Karyn Kusama en dit geweldige productieteam om onze versie van Victors veelgeprezen en verontrustende roman te delen."

Hieronder kun je de trailer bekijken van het eerste seizoen van The Terror.
Video on youtube
Vorige aflevering
Into the Afterlife
Into the Afterlife
02x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_BlackBiker
08 feb 2024 19:09 -
Ik heb de eerste serie gezien. Die was erg goed. Eén van de schepen die daarin in het ijs vastraakten heette The Terror. Het was dus duidelijk waar de naam van de serie vandaan kwam.
In de overige seizoenen echter niet meer. Waarom heet het nog steeds The Terror? Daar heeft het helemaal niets meer mee te maken. Ik heb seizoen 2 hier wel afgevinkt, maar ik kan me daar werkelijk niets meer van herinneren. En gezien de korte synopsis lijkt seizoen 3 mij ook niet echt interessant.
Reageer
The Terror