Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Liesbeth de Raaf geeft "The Resident - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Liesbeth de Raaf op 7 december 2018.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

The Resident - Seizoen 1

Alweer een nieuwe ziekenhuisserie, want daar hadden we er nog niet genoeg van! Dit was mijn eerste gedachte toen The Resident werd aangekondigd. Mijn verwachtingen waren dan ook laag, het waren daarentegen de acteurs die me verleid hebben om The Resident toch te kijken. Ik hou van Greys Anatomy en ER kon ik vroeger ook wel waarderen, House is me heel even bijgebleven dus ik heb in ieder geval vergelijkingsmateriaal genoeg.

De eerste bekende naam in The Resident is voor mij Emily vanCamp (Revenge), zij komt er als verpleegster Nic (voluit Nicolette) achter hoe corrupt de leiding van het ziekenhuis waar ze werkt in elkaar zit. Conrad (Matt Czuchhry, Gillmore Girls) is al snel haar compagnon hierin, daarnaast speelt er tevens iets iets romantisch tussen hun af. Lane Hunter (Melina Kanakaredes, Providence) is een van de mensen die we niet kunnen vertrouwen, net als dokter Bell (Bruce Greenwood, The River). Soloman Bell is de dokter die goed kan acteren, maar eigenlijk liggen zijn gloriedagen ver achter zich, nu is hij alleen nog bezig om zoveel mogelijk de schijn op te houden. Het feit dat dat in een belangrijke baan als chirurg kan, is al kwalijk genoeg, maar dat zijn eigen geweten dat toelaat, is nog erger.

The Resident
© FOX


Ik vind de strijd tussen de mensen die zonder moeite regelmatig de regels naar hun eigen hand weten te buigen en de mensen die gewoon goed willen doen mooi neergezet in The Resident. Het is soms erg om te zien hoe machteloos 'de goede mensen' hierin zijn, net als de patiënten die niet altijd even makkelijk hun eigen keuze kunnen maken en zo hun dood in worden geleid voor wat geld. Het personeel lijkt allemaal als de dood om hun baan te verliezen, maar het is tevens bijna onmogelijk om met een goed hart hierin door te gaan. Nic probeert dit zo goed als mogelijk aan het licht te brengen, maar gaat hier regelmatig te ver in, waardoor ze al snel in de problemen komt. Dit kan frustrerend zijn als kijker, omdat ze daarin redelijk naïef over kan komen, ze lijkt dan niet eens moeite te doen om haar spionnenacties te verbergen.

Het eerste seizoen liet zien hoe moeilijk het is om een einde te maken aan zoveel onrecht. Degenen met slechte intenties krijgen alleen maar meer macht. Van het tweede seizoen verwacht ik dan ook serieuzere acties om het tot een stop te brengen. Een verpleegster kan in haar eentje uiteraard niet alles oplossen, dus zal er hulp van hogerhand moeten worden ingeschakeld, iemand die niet bang hoeft te zijn om zijn of haar baan te verliezen. Het eerste seizoen heeft al bewezen dat ook de mensen aan de top niet onschendbaar zijn, dus dat wordt nog een ware uitdaging.
Volg The Resident
Vorige aflevering
All Hands on Deck
All Hands on Deck
06x13
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Resident