The Muppets

7.1 / 10
21 min
Komedie
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Mandy Gelling geeft "The Muppets - Eerste aflevering" een 8.
Geschreven door Mandy Gelling op 26 september 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The Muppets - Eerste aflevering

Jim Hanson heeft met de aaibare poppen iets unieks neergezet.

Ik ben al sinds The Muppet Show (1976-1981) groot fan van The Muppets. Jim Hanson, de bedenker van The Muppets, heeft met de aaibare poppen iets unieks neergezet. The Muppets is een samenvoeging van de Engelse termen voor marionet en pop (marionette en puppet). Toen Jim Hanson The Muppet Show wilde verkopen was er eigenlijk geen animo voor maar toen het eenmaal op de televisie was, in 106 landen en vertaald in vijf talen, was het een gigantisch succes. Wekelijks keken er meer dan 235 miljoen mensen wereldwijd naar de twintig minuten durende poppenserie. En hoewel de serie geregistreerd staat als kinderprogramma, keken er ook vele volwassen.

The Muppets waren hot en ze hadden elke week een nieuwe beroemdheid, die een contract van geheimhouding moesten tekenen, bij hen op het podium staan. Candice Bergen (Boston Legal), John Cleese (Fawlty Towers) en Loretta Swit (M*A*S*H), waarvan wordt gefluisterd dat Henson haar voor ogen had toen hij Miss Piggy ontwierp, maar ook Liberace, Shirley Bassey, Elton John, Roger Moore, Liza Minneli, Marty Feldman, Brooke Shields en vele andere waren graag geziene gasten bij The Muppets. En dan nu, na vier Emmy’s, vele spin-offs en films, is dan eindelijk het langverwachte ‘vervolg’ van The Muppet Show daar.

The Muppets hebben weer een eigen serie gekregen en dat is (in mijn ogen) volledig terecht en geen moment te vroeg. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat The Muppets mijn guilty pleasure is. Uniek, brutaal, eigenwijs, eigenzinnig en met een geheel eigen gevoel voor stijl en humor gaan zij door het leven. Ze zijn niet bang voor kritiek uit eigen gelederen, zie Waldorf en Statler. Iedere pop heeft zijn eigen karakter en eigenaardigheden zoals Animal, Fozzie, Gonzo en Rowlf. Ook hoef je ze niet altijd te kunnen verstaan om grappig te zijn, de Swedish Chef en Beaker zijn daar een prima voorbeeld van.

© ABC

Is alles dan grappig? Nee zeker niet, maar The Muppets doen wat met je. Het laat je even kijken naar een wereld in een wereld. Een wereld van onvolmaakte karakters en eigenaardigheden die zeer herkenbaar en menselijk zijn. Neem het prachtige lied van Kermit ´Its Not Easy Being Green´ of ´The Rainbow Connection'. Zit je in de put? Zet die nummers op en je voelt je gelijk beter met een glimlach om de lippen. The Muppets zijn levenloze poppen die voor je ogen volledig tot leven komen en je meeslepen in hun vreemde en bijna werkelijke wereld. Geen perfecte make-up en kostuums, geen perfect mooie acteurs (sorry Miss Piggy), maar je gaat uiteindelijk wel vreselijk van ze houden.

Is The Muppets dan de moeite waard om naar te gaan kijken? Absoluut, er is eigenlijk niet veel veranderd met vroeger. Oké, de show is ingeruild voor ‘Up Late with Miss Piggy en de poppen hebben kennelijk ook een privéleven, maar er is weer elke week een gast. De band Dr. Teeth and the Electric Mayhem is er ook weer bij. En het theater is ingeruild voor een luxer pand met kantoren en studio’s. De gast van de eerste aflevering is Elizabeth Banks (Wet Hot American Summer: First Day) die er voor zorgt dat Miss Piggy weer in de gordijnen klimt. Tom Bergeron (Dancing with the Stars) zou haar plaats gaan innemen.

8 punten omdat ik The Muppets nu eenmaal, al heel lang geleden, in mij hart heb gesloten.

Kermit en zijn crew zijn weer gewone mensen, eh poppen, met hun dagelijkse beslommeringen en problemen. Miss Piggy is weer een egoïstisch kreng met een hoge aaibaarheidsfactor. Tussendoor zie je documentaire-achtige beelden waarbij de cast geïnterviewd lijkt te worden. Dat levert wel wat aardige grapjes op. Voor mij is er qua gevoel weinig veranderd, ik had weer medelijden met Beaker en de twee oudjes waren weer de leukste en grofste. Zijn The Muppets volwassen geworden? Kunnen ze wel volwassen worden? Kunnen The Muppets net zo leuk zijn als ze volwassen worden? Denk het niet, The Muppets zijn gewoon The Muppets gebleven. En Fozzie dan? En de relatie tussen Miss Piggy en Kermit? Ga zelf maar kijken, je zult niet teleurgesteld worden. Op naar aflevering twee.

8 punten omdat ik The Muppets nu eenmaal, al heel lang geleden, in mij hart heb gesloten.
Volg The Muppets
Vorige aflevering
Because... Love
Because... Love
01x16
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_CC11
27 sep 2015 07:55 -
Misschien ben ik niet zo nostalgisch maar mij sloeg het een beetje tegen als ik een vergelijk moet maken met de shows uit de jaren 70.
Ik vermoed dat de makers vooral in de fout zijn gegaan omdat ze ons zoveel mogelijk typetjes in één aflevering (terug) wilden voorstellen, iets wat totaal onnodig is met de Muppets, zelfs al zag je ze nu pas voor de eerste keer.
Alle typetjes zitten er dan nog wel in maar ik miste de humor en vooral de snelheid waarmee de grappen elkaar vroeger opvolgden.
Het enige grappige moment vond ik dat Beaker gebruikt werd om iedereens aandacht te krijgen in het begin van de show maar verder was het wat mij betreft een mager beestje.
Dat Jim Henson er niet meer is liet zich voor mij dan ook duidelijk voelen.
Reageer
avatar_Roeman
28 sep 2015 12:48
Misschien heb ik met een roze bril op gekeken, maar ik blijf The Muppets hartverwarmend vinden. Van zoiets wordt ik blij (al is niet alles even grappig). Maar ik zag niet teveel typetjes in 1 keer, maar dat kan liggen aan het feit dat ik ze allemaal ken en herken.
Reageer

Nieuwste recensies

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8