Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Ron Schoonwater geeft "The Long Call - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door Ron Schoonwater op 26 april 2022.
Leuk?
4
1
Bekijk stemmen

The Long Call - Seizoen 1

Wanneer inspecteur Matthew Venn (Ben Aldridge, Pennyworth) terugkeert naar zijn roots ontkomt hij in The Long Call niet aan pijnlijke ontdekkingen.

Matthew is zijn gelovige omgeving ontvlucht omdat hij homoseksueel is. Nu hij met zijn vriend terugkeert naar zijn geboorteplaats komt hij in contact met zijn verleden. Wanneer een man dood gevonden wordt blijkt zijn achtergrond hem te achterhalen. De verdwijning van één van de gelovigen zorgt ervoor dat Matthew dieper in zijn leven moet graven dan hij zich voorgesteld had. Wanneer ook het buurthuis waar zijn vriend werkt een belangrijke rol lijkt te spelen maakt het de zaak alleen maar complexer.

The Long Call volgt een traditie in detective land.

The Long Call volgt een traditie in detectiveland. Een politieagent die zijn eigen traumatische verleden herbeleeft. Het geeft ruimte om Matthew op meerdere vlakken te leren kennen. Zijn privéleven staat dan ook, naast de moord en verdwijningszaak, centraal. De ontmoeting met zijn moeder die hem heeft verstoten door zijn geaardheid lijkt positiever dan gedacht. Het onderlinge wantrouwen is er nog steeds, maar er blijkt een opening te zijn in het gedrag van zijn moeder. Dennis Stephenson (Martin Shaw, George Gently), de grote roerganger achter de gelovigen, speelt een belangrijke rol in de toenadering van zijn moeder. Naarmate het onderzoek volgt wordt er steeds meer openbaar van de leefomstandigheden van de gelovigen.

The Long Call
© ITV


Wat betreft vernieuwing kent The Long Call weinig geheimen. De uitkomst en de daarbij horende spanning zorgen er echter voor dat deze televisieserie meer dan de moeite waard is. Het acteren is, zoals zo vaak bij een Britse productie, van hoog niveau. De mooie landschappelijke beelden en weidse vergezichten over zee helpen om de juiste toon neer te zetten. Sfeervol en dramatisch. In alles is The Long Call een typisch Brits politiedrama. Een complex onderzoek met een link naar het verleden van de belangrijkste onderzoeker. In die zin heeft het alles om de fans van het genre tevreden te stellen. Wat mij betreft doet dit eerste seizoen dat ook prima. Een iets meer eigen gezicht had dit seizoen echter wat meer punten op kunnen leveren. Aan de andere kant kun je ook stellen dat never change a winning team ook voor deze serie geldt.
Volg The Long Call
Vorige aflevering
Episode 4
Episode 4
01x04
Leuk?
4
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Long Call