Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

The Letter for the King in maart bij Netflix

The Letter for the King is een fantasyserie van Netflix, gebaseerd op het Nederlandse jeugdboek De Brief voor de Koning van Tonke Dragt.

De jonge Tiuri (David Wenham) verbreekt in The Letter for the King de regels, die bepalen dat hij met niemand mag praten in de nacht voordat hij tot ridder zal worden geslagen. Het verzoek dat hem wordt gedaan om een brief te bezorgen blijkt een heel gevaarlijke opdracht. Tiuri wordt achtervolgd door boosaardige Rode Ruiters, die hem met de dood bedreigen. Maar hij is vast van plan de uiterst belangrijke brief naar koning Unauwen te brengen.

Pieter Verhoeff verfilmde in 2008 al eens het boek De Brief voor de Koning. In de zomer van 2018 maakte de Nederlandse uitgeverij Leopold bekend dat de internationale televisierechten waren verkocht aan de Britse producent FilmWave. Zij maakten er voor Netflix een groots opgezette Engelstalige serie van. Voor de cast zijn acteurs als Islam Bouakkaz (Arman) en Jack Barton (Foldo) aangetrokken. De opnamen gingen in 2018 van start in Nieuw-Zeeland.

Inmiddels is er een trailer verschenen en The Letter for the King is vanaf 20 maart te zien bij Netflix. De serie bestaat uit zes afleveringen.

Video on youtube
Vorige aflevering
When the Blood Moon Rises
When the Blood Moon Rises
01x06
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Letter for the King