Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Premièredatum speciale aflevering voor eventuele spin-off van The Good Doctor

Kennedy McMann en Emmy-winnares Felicity Huffman spelen gastrollen in een aflevering van The Good Doctor, dat vervolgens tot hun eigen serie moet leiden.

ABC heeft officieel een aflevering van het populaire medische drama The Good Doctor besteld met als titel "The Good Lawyer". Hierin zullen McMann en Huffman een gastrol spelen en hun personages zullen worden geïntroduceerd.

De aflevering, geschreven door co-showrunners David Shore en Liz Friedman en geregisseerd door Ruben Fleischer, is de eerste acteeropdracht voor Huffman (foto) sinds ze bijna drie jaar geleden een korte gevangenisstraf uitzat voor haar rol in het college toelatingsschandaal.



In de aflevering "The Good Lawyer" zoekt Dr. Shaun Murphy (Freddie Highmore) juridische bijstand om hem te helpen een zaak te winnen en stelt zijn vertrouwen in een veelbelovende, jonge advocaat, Joni DeGroot (McMann) die een obsessieve compulsieve stoornis heeft.

De briljante, grappige en zelfbewuste Joni is relatief nieuw bij haar prestigieuze advocatenkantoor als ze de zaak van Shaun aanneemt. Joni leeft met OCD en heeft nooit anders willen worden behandeld. Hoewel haar symptomen een tol eisen in haar persoonlijke en professionele leven, stelt haar aandacht voor details haar in staat zaken door een andere bril te bekijken.



McMann (foto), die open is geweest over haar levenslange strijd met OCD, kwam begin september naar voren als de beste keuze voor de rol. Ze speelt de titelrol in de CW-serie Nancy Drew (2019), waarvan het vierde seizoen het laatste zal zijn.

Huffman zal een gastrol spelen als Janet Stewart, een hoog aangeschreven advocaat en partner bij het advocatenkantoor met een fel intellect en een droge humor. Janet is een doorgewinterde veteraan en heeft Dr. Aaron Glassman (Richard Schiff) in de loop der jaren in verschillende rechtszaken bijgestaan, dus wendt hij zich tot haar om zijn geliefde protegé te vertegenwoordigen. Maar wanneer Shaun verklaart dat hij wil dat Joni hem vertegenwoordigt, wordt Janet gedwongen om Joni de leiding over de zaak te laten nemen.

De relatie tussen Joni en Stewart lijkt een beetje op die tussen Sean en Glassman in The Good Doctor.

Huffman heeft een lange geschiedenis bij ABC. Alle drie de televisieseries waarin zij de hoofdrol heeft gespeeld, zijn op ABC uitgekomen en hebben alle drie veel lof geoogst: de comedyserie Sports Night, de dramedy Desperate Housewives en de drama-anthologie American Crime. De rollen leverden Huffman belangrijke prijsnominaties op Zo won ze een Emmy Award voor Desperate Housewives.

The Good Doctor, ontwikkeld door Shore op basis van de Koreaanse serie, is dit seizoen de nummer 1 amusementsserie van ABC in totaal aantal kijkers, samen met The Rookie. Na 35 kijkdagen op lineaire en digitale platforms heeft de serie dit seizoen bijna 9,4 miljoen totale kijkers getrokken.

In The Good Doctor spelen Highmore als Shaun, Hill Harper als Dr. Marcus Andrews, Schiff als Glassman, Fiona Gubelmann als Dr. Morgan Reznick, Will Yun Lee als Dr. Alex Park, Christina Chang als Dr. Audrey Lim, Paige Spara als Lea Dilallo, Bria Samoné Henderson als Dr. Jordan Allen en Noah Galvin als Dr. Asher Wolke.

Shore en Friedman produceren samen met Daniel Dae Kim, Erin Gunn, Thomas L. Moran, David Hoselton, Peter Blake, Jessica Grasl, Garrett Lerner, Mike Listo, Highmore, Shawn Williamson, David Kim en Sebastian Lee. De serie komt van Sony Pictures Television en ABC Signature.
Video on youtube
Vorige aflevering
M.C.E.
M.C.E.
07x06
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Good Doctor