Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Geen tweede seizoen voor The Girls on the Bus van HBO Max

HBO Max heeft ervoor gekozen om niet door te gaan met een tweede seizoen van het drama The Girls on the Bus.

De beslissing komt twee weken nadat de finale van het eerste seizoen van de serie, met Melissa Benoist in de hoofdrol, werd uitgebracht.

The Girls on the Bus

"Hoewel HBO Max niet verder gaat met een tweede seizoen van The Girls on the Bus, zijn we dankbaar dat we hebben samengewerkt met de immens getalenteerde Amy Chozick, Julie Plec, Rina Mimoun en de teams van Berlanti Productions en Warner Bros. Television", aldus de streamer in een verklaring.

"We zijn zo trots op dit krachtige verhaal over gevonden familie en de viering van journalistiek, in al zijn vormen. We bedanken hen en onze ongeëvenaarde cast voor al hun ongelooflijke werk en samenwerking."

Het nieuws over het cancelen van de serie is niet geheel verrassend. De adaptatie van Chozick's bestseller Chasing Hillary had een relatief rustige aanloop en brak niet door in Nielsen's Top 10 wekelijkse streaming rangschikking, maar verscheen wel meerdere keren in de in-app Top 10 lijst van HBO Max.

Het eerste seizoen van The Girls on the Bus, gemaakt door Plec en Chozick, draait om Sadie McCarthy (Benoist), een journaliste die een vervlogen tijdperk van campagneverslaggeving romantiseert en haar hele leven overhoop gooit voor een kans om een presidentskandidaat te verslaan voor een gezaghebbende krant. Sadie stapt in de bus en krijgt uiteindelijk een band met drie vrouwelijke concurrenten, Grace (Carla Gugino), Lola (Natasha Behnam) en Kimberlyn (Christina Elmore).

Ondanks de titel werd niet verwacht dat toekomstige seizoenen beperkt zouden blijven tot een campagnebus. Het eerste seizoen, dat eindigde met een cliffhanger, volgde de voorverkiezingen. Seizoen twee zou overgaan naar de algemene verkiezingen met de verslaggevers die van de bus in een vliegtuig stappen, bevestigde showrunner Rina Mimoun.

De cast van de serie bestond ook uit Brandon Scott, Griffin Dunne, Mark Consuelos en Scott Foley.

Chozick, Plec en Rina Mimoun produceerden samen met Greg Berlanti, Sarah Schechter, Leigh London Redman en Marcos Siega. Jesse Peretz produceerde en regisseerde de pilot van de serie, Berlanti Productions in samenwerking met Warner Bros. Television.

The Girls on the Bus belandde bij HBO Max nadat het oorspronkelijk een serieorder had gekregen bij Netflix en vervolgens naar de CW verhuisde voor ontwikkeling.
Vorige aflevering
The Everydays
The Everydays
01x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Girls on the Bus