Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Liesbeth de Raaf geeft "The Feed (2019) - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door Liesbeth de Raaf op 26 december 2019.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

The Feed (2019) - Seizoen 1

Een geheel nieuwe serie met een actueel onderwerp, namelijk social media. The Feed laat een toekomst zien, waarin het merendeel van de mensheid meer online dan offline is. Dit wordt ze dan ook erg makkelijk gemaakt, er wordt namelijk niet meer via een extern apparaat gewerkt, maar het werkt van binnenuit het menselijk lichaam. Een belangrijke, welvarende familie heeft namelijk de Feed uitgevonden, een apparaatje dat direct in de hersenen wordt geïmplanteerd. Via de hersenen wordt het aangestuurd en zo blijf je voortdurend op de hoogte en altijd bereikbaar. Klinkt geweldig uiteraard, totdat het gehackt wordt en de ellende begint. Nou is dat niet het enige probleem, verslaafd worden aan de feed is ook zo gebeurd.

Heel ver liggen we niet eens van deze toekomst vandaan, gezien het feit dat veel mensen nu al vergroeid lijken te zijn met hun smartphone. Er is zelfs een woord ontwikkeld voor iemand die continu op zijn telefoon kijkt, namelijk 'smombie' omdat het gedrag erg overeen lijkt te komen met het gedrag van een zombie. In The Feed leeft er dan ook een groep die zich ertegen heeft gekeerd. Zij hebben het apparaat laten verwijderen door middel van een risicovolle operatie of ze hebben het nooit laten installeren, wat de beste optie lijkt. Het nadeel is dat wanneer er iets belangrijks gebeurt en iedereen het op zijn Feed bekijkt, dat de Feedloze mensen geen idee hebben wat er aan de hand is. Het voordeel is dat ze niet zomaar wakker kunnen worden als iemand anders, want dat gebeurt op een mysterieuze wijze telkens meer. Mensen veranderen niet alleen van persoonlijkheid, maar krijgen ook moordlustige neigingen en dat vindt niemand leuk!

The Feed (2019)
© Virgin Media One


Lawrence Hatfield is de vader van het gezin en tevens degene die de Feed heeft uitgevonden, een geweldige rol gespeeld door David Thewlis die we kennen van Harry Potter als de vader van Ron Wemel. Zijn vrouw Meredith Hatfield, (Michelle Fairley, Game of Thrones) heeft al een net zo'n grote rol in het bedrijf en is de moeder van Tom (Guy Burnet, Jacobs Ladder 2019) en Ben (Jeremy Neumark Jones, Jekyll and Hyde 2015). Tussen Tom en Ben heerst er een grote rivaliteit die meer vanuit Ben komt, mede doordat Tom altijd al veel slimmer is geweest dan Ben. Ben heeft een baan in het familiebedrijf weten te bemachtigen, terwijl Tom werkt als Feed-psycholoog. Tom wordt echter geregeld door zijn vader ingeroepen om te helpen in het bedrijf, wat bij Ben voor meer jaloezie zorgt. Tom leeft samen met zijn vrouw (Nina Toussaint-White, Doctor Who 2011), zij is zwanger van hun baby en beleeft de nadelen van de feed.

The Feed wordt afgesloten met een open einde, waardoor we zelfs nog een tweede seizoen kunnen verwachten. Als die uitkomt, ga ik wel kijken. Nou is dit een onderwerp waar ze eindeloos op door kunnen gaan en mijn nieuwsgierigheid groeit dan ook, want wat kunnen ze er nog meer mee doen? Een ding is duidelijk, de twee broers krijgen een belangrijke rol in het geheel. Ik verwacht dat The Feed in de volgende seizoenen nog meer macht krijgt en dat het allemaal nog flink uit de hand gaat lopen. Of het uiteindelijk weer goedkomt zal afhangen van het succes van de serie.
Volg The Feed (2019)
Vorige aflevering
Episode 10
Episode 10
01x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_seriefan90
08 jan 2020 13:02 -
David thewlis speelde remus lupos niet Arthur wemel.
Reageer
The Feed (2019)