Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Syfy trekt stekker uit The Expanse

Het huidige derde seizoen van The Expanse zal het laatste zijn van de sciencefiction serie op Syfy. Het kabelnetwerk heeft besloten de serie niet te vernieuwen voor een vierde seizoen. De laatste aflevering is begin juli te zien.

Alcon Television Group, die de veelgeprezen serie volledig financiert en produceert, is op zoek naar een ander station dat een vervolg van de serie mogelijk wil aankopen.

The Expanse was een van de eerste series die groen licht kreeg na de wijziging van de programmering bij Syfy, toen het kabelnetwerk op zoek ging naar series in de trant van Battlestar Galactica. The Expanse werd in 2015 gelanceerd, samen met The Magicians, die onlangs wel werd vernieuwd voor een vierde seizoen, en 12 Monkeys, die werd vernieuwd voor een komend vierde en laatste seizoen.

Video on youtube


The Expanse is een van de best beoordeelde sciencefiction series op tv. Met het huidige derde seizoen scoort de serie 100% op Rotten Tomatoes, versus 95% voor seizoen 2 en 76% voor seizoen 1.

"We zijn erg teleurgesteld dat de serie niet meer naar Syfy zal terugkeren", aldus de co-CEO's van Alcon Entertainment, Andrew Kosove en Broderick Johnson. "We respecteren het besluit van Syfy om deze samenwerking te beëindigen, maar gezien het commerciële succes van de serie, zijn we absoluut van plan andere mogelijkheden te zoeken voor een vervolg."

The Expanse is mede gemaakt en geschreven door Mark Fergus en Hawk Ostby (Children of Men) en is gebaseerd op de bestseller-boekenreeks van Daniel Abraham en Ty Franck. De cast bestaat uit Steven Strait, Shohreh Aghdashloo, Dominique Tipper, Cas Anvar, Wes Chatham, Frankie Adams en Thomas Jane.
Vorige aflevering
Babylon's Ashes
Babylon's Ashes
06x06
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (9)

avatar_Karzal
11 Mei 2018 16:08 -
Nou Netflix, pak je kans. In mijn ogen een van de laatste redelijke scifi series op het moment.
Reageer
avatar_HereIsTom
11 Mei 2018 17:32 -
Jammer, is inderdaad één van de beste syfy series!
Reageer
avatar_Petertjuh4
11 Mei 2018 22:09 -
Op Netflix (nl) staat deze serie al als netflix orginal, dus verwacht eigenlijk wel dat Netflix hiermee door gaat.
Reageer
avatar_HereIsTom
11 Mei 2018 22:28
Dat zou mooi zijn!
Reageer
avatar_Karzal
11 Mei 2018 22:49
Veel series die als original staan aangegeven zouden eigenlijk helaas niet 'original' moeten heten. Enige wat Netflix daar mee doet is distributeren... Netflix exclusive zou een betere term voor dat soort series zijn... denk ik (Expanse is daar dus helaas een van).
Reageer
avatar_renzoroy
11 Mei 2018 23:04
Ja dat klopt. Voor de mensen die een accurate lijst willen zien van de echte originals, check deze link (onderaan staat een lijst van de niet echte "originals")
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_original_programs_distributed_by_Netflix#Original_programming
Reageer
avatar_JanWillemK
12 Mei 2018 00:10 -
Balen, weer een Science-Fiction serie die het niet haalt. Er blijven er weinig over zo..
Reageer
avatar_crix
12 Mei 2018 09:35 -
zonde
Reageer
avatar_JanWillemK
22 Mei 2018 11:26 - 22 Mei 2018 11:29
UPDATE: per sources, The Expanse Season 4 is all but locked on Amazon, with the company to confirm the revival in the coming days.

Kortom, er komt hoogstwaarschijnlijk een 4e seizoen!
Reageer
The Expanse