The Crown

8.3 / 10
56 min
Drama, Historie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
anonymous geeft "The Crown - Eerste aflevering" een 8.
Geschreven door anonymous op 18 december 2016.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

The Crown - Eerste aflevering

Een biografische serie over Queen Elizabeth, gemaakt door Netflix. Misschien is dit op het eerste gezicht niet helemaal een serie waaraan je direct wilt beginnen. Biografische series zijn vaak wat langzamer, er zit wat minder actie in en gaat vooral over het verleden van die persoon. Toch is dit bij The Crown anders. Je ziet het leven van koningin Elizabeth toen zij nog jong was en aan het begin van haar koningschap. Tegenwoordig kennen wij de koningin als iemand die vaak wat norser voor zich uit kijkt, vrij logisch ook als je nagaat dat ze al 90 jaar oud is en al sinds 1952 de koningin is van Engeland. Juist daarom is deze serie dus interessant. Deze koningin heeft zo veel meegemaakt en werd op zo’n jonge leeftijd koningin, dat het zeker een verhaal waard is.

Vooral de blik in haar ogen geeft mij het gevoel alsof ik naar de echte Elizabeth zit te kijken.

De eerste aflevering trekt je eigenlijk meteen mee. Het verhaal bevat weinig actie, is wat langzaam in opbouw, maar alleen al ernaar kijken is een fijne ervaring. Want kom op, wie is er nou niet nieuwsgierig naar iemand anders’ leven? Vooral dat van een koningin. Alles komt er in voor; je ziet de gevoelige kant van deze koningin die tegelijkertijd ook weer zo sterk overkomt.
Daarnaast is het voor elke liefhebber van filmkleding écht een must om deze serie te hebben gezien. Die jurken, de kostuums, alles is zo ontzettend mooi gemaakt. Ook zien de kamers er prachtig uit en valt elk detail je op in de serie. Het is niet zomaar een achtergrond, maar een achtergrond waar je naar gaat kijken tijdens de serie. Dan ook nog enorme complimenten voor het acteerwerk. Want wauw, wat kan Claire Foy acteren zeg! Naast dat ze enorme gelijkenis vertoont met de jonge Elizabeth, vind ik dat ze ook echt geweldig acteerwerk vertoont. De manier van doen, de kleine gezicht trekjes, maar vooral de blik in haar ogen geeft mij het gevoel alsof ik naar de echte Elizabeth zit te kijken.

Een prachtige geschiedenisles en een hoop informatie over het koningshuis van Engeland

The Crown is een serie waar je van moet houden, je moet een tikje interesse hebben in de geschiedenis en graag iets willen weten over iemands leven. Want dat is wat je krijgt bij deze serie. Een prachtige geschiedenisles en een hoop informatie over het koningshuis van Engeland. Al bij de eerste aflevering ben je verkocht en ik kan je verzekeren dat je direct op aflevering twee zal klikken, dat is ook wat ik heb gedaan. De eerste aflevering van The Crown vertoont al heel veel goeds en ik weet bijna zeker dat het per aflevering alleen maar beter zal gaan worden.
Volg The Crown
Vorige aflevering
Decommissioned
Decommissioned
05x10
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_CC11
18 dec 2016 07:51 -
Eerlijk gezegd denk ik dat je iets te jong bent om deze serie naar haar echte waarde kunnen te schatten en dat is absoluut geen verwijt hoor.
(Dat mijn commentaar een lawine van negatieve duimpjes zal veroorzaken zijn we hier ondertussen al gewoon en neem ik er graag bij.)
Reageer
avatar_Dore
18 dec 2016 08:34 -
Ik vind het erg goed dat veel mensen op deze site een recensie schrijven. Ik snap echter niet dat mensen behoefte hebben een recensie te schrijven van alleen de eerste aflevering, maar dat ligt aan mij denk ik.
Maar als er al een recensie is van het hele seizoen, waarom schrijf je dan niet ook een recensie over het hele seizoen ipv alleen de eerste aflevering?
Leuk geschreven, maar naar mijn mening te laag beoordeeld.
Reageer
The Crown