Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Conan Miller geeft "The Boys - Seizoen 3" een 9.
Geschreven door Conan Miller op 14 juli 2022.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

The Boys - Seizoen 3

Na de knallende finale van het vorige seizoen van wordt Butchers bende opnieuw gedwongen om de strijd tegen de halfgod Homelander anders aan te pakken. Ondertussen wordt dit seizoen ook veel duidelijk over het verleden van enkele belangrijke personages.

Als er iets gezegd kan worden over The Boys, dan is het wel dat deze serie blijft verrassen. Alles komt voorbij; van tedere liefde tussen gebroken verzetsstrijders tot ranzige seks met van alles met een hartslag. Dat alles wordt met veel bloed en ook (zwarte) humor gepresenteerd. Hoe dan ook: de belangen voor de hoofdrolspelers zijn dit seizoen groter dan ooit.

Het leven is goed. Maar voor hoelang?

Hughie (Jack Quaid, Star Trek: Lower Decks) probeert uit alle macht om de supermensen op een nette en legale manier onder controle te houden. Zijn nieuwe baan bij de FBSA (Federal Bureau of Superhuman Affairs) en de samenwerking met congreslid Victoria Neuman (Claudia Doumit, Timeless) geven hem nieuw zelfvertrouwen. Starlight (Erin Moriarty, Jessica Jones) en hij zijn closer dan ooit. Het leven is goed. Maar voor hoelang?

Ondertussen vindt Homelander (Antony Starr, American Gothic) het namelijk verre van prettig dat hij onder de duim gehouden wordt. Na zijn rampzalige relatie met Stormfront is zijn populariteit lager dan ooit. Vought leunt zwaar op hem omdat dit allemaal slechte reclame is voor het bedrijf. Er moet natuurlijk wel geld verdiend worden!

Homelanders opgeblazen ego en voortdurende drang naar aandacht en erkenning kunnen hier absoluut niet tegen. Zijn zelfbeheersing wordt tot het uiterste opgerekt. De vraag is niet of, maar wanneer hij gaat ontploffen. En een kwade Homelander kijkt niet op een lijkje meer of minder.

Alles kan nog veel erger. Stan Edgar, de directeur van Vought, is in het geheim druk bezig met nieuwe plannen voor het bedrijf. Die zullen een enorme impact gaan hebben op de invloed van de supermensen. Daar houdt het niet op. Ook de gewapende oorlogvoering zal een flinke wijziging ondergaan.

Je kunt je afvragen of Homelander dit wel zal toestaan? Hij is immers onkwetsbaar. Maar nu blijkt dat zelfs hij nog wat te vrezen heeft. Een lang dood gewaande ‘super’ heeft nog een appeltje te schillen met verschillende supermensen. Butcher ruikt een kans om deze bijna onkwetsbare super in te zetten voor de verdelging van Homelander.

Ook dit derde seizoen slaagt erin om verrassend en intens vermaak te bieden.

De machtsverschuivingen die dit seizoen plaatsvinden dwingen alle partijen om hun loyaliteit en drang tot zelfbehoud opnieuw onder ogen te zien. Een ding is zeker: er gaat een hoop veranderen voor onze ‘boys’ en The Seven. En het onthullende einde van dit derde seizoen maakt duidelijk dat de strijd nog niet gestreden is!

Ook dit derde seizoen slaagt erin om verrassend en intens vermaak te bieden. De verschillende personages zijn immers machtig, maar niet zonder hun kwetsbaarheden. De introductie van oude en nieuwe vijanden houdt het ook spannend. Verder zijn de allianties niet in beton gegoten en dat stelt iedereen regelmatig voor belangrijke keuzes. Soms gaan persoonlijke belangen voor, soms moeten die opgeofferd worden voor het grote belang.

Ook dit seizoen zetten alle acteurs weer hun beste beentje voor. Zo zet Giancarlo Esposito (Breaking Bad) de rol van Stan Edgar weer met ijskoude precisie neer. Hij blijft geloofwaardig als berekenende, meedogenloze poppenspeler. Ook Antony Starr is weer fenomenaal als de megalomane halfgod Homelander. Verder blijf ik genieten van de onwaarschijnlijke tortelduifjes Frenchie (Tomer Capone, When Heroes Fly) en Kimiko Miyashiro (Karen Fukuhara, Craig of the Creek). Oh, en nooit geweten dat Black Noir (Nathan Mitchell, Ginny & Georgia) zo'n vertederend trekje had. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

The Boys blijft zich verdiepen. Zelden zag ik een serie die zo duidelijk weergeeft wat ongebreidelde macht met iemand kan doen. De ethische vragen die dat oproept worden niet uit de weg gegaan. Dat alles ook vrijwel zonder terughoudendheid in beeld gebracht wordt is voor mij een plus.

Voor fijngevoelige zieltjes is The Boys misschien wel iets te veel van het goede. Ik kan in ieder geval niet wachten op het al aangekondigde vierde seizoen! The Boys – seizoen 3 krijgt een fraaie 9 van mij.
Video on youtube
Volg The Boys
Vorige aflevering
The Instant White-Hot Wild
The Instant White-Hot Wild
03x08
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (7)

avatar_BlackBiker
14 jul 2022 19:36 -
Helemaal eens met deze recensie. Dit seizoen was echt fenomenaal. En dan heb je nog heel veel uit je recensie gelaten. Zoals Herogasm. Ik zie dat niet zo snel bij een andere serie gebeuren.
Reageer
avatar_Conanmiller
14 jul 2022 23:54
Ik heb zelf een enorme hekel aan spoilers, dus meestal schrijf ik over dat soort dingen in bedekte termen of ik laat ze weg. Een flink deel van de spannende series moet het juist hebben van de plottwists en ik laat me graag verrassen. Zo jammer als je vooraf al weet dat iemand doodgaat of gaat trouwen/scheiden/vreemd gaat/zwanger raakt of een andere ingrijpende gebeurtenis meemaakt die je nog lang niet had willen weten.
Reageer
avatar_BlackBiker
16 jul 2022 17:55
Eens!
Zo'n recensie is natuurlijk ook bedoeld voor mensen die het nog niet hebben gezien. Die moeten wel nieuwsgierig worden, maar niet de plottwists en dergelijke al lezen.
Reageer
avatar_DAVE2804
14 jul 2022 21:52 -
Heerlijke serie dit, maar toch had ik iets meer verrassingen verwacht dit seizoen. Jammer ook dat ze aan het eind tóch niet één van The Seven dood lieten gaan. Ik had dat ook bij het afgelopen seizoen van Stranger Things. Af en toe moeten de makers van series gewoon een belangrijk personage dood laten gaan, dat heeft veel meer impact vind ik.
Reageer
avatar_Conanmiller
14 jul 2022 23:49
Dave, kun je dat eens toelichten? Misschien vind jij sommige personages niet zo belangrijk, of je hebt misschien niet alle delen van dit seizoen met volle aandacht gekeken, maar ik heb een heel ander beeld van dit seizoen.

Ik wil geen spoilers weggeven, maar volgens mij is er toch wel het een en ander drastisch veranderd in de samenstelling van The Seven en de bodycount onder iets de mindere goden was ook niet bepaald mals. Of denk jij daar anders over?
Reageer
avatar_DAVE2804
15 jul 2022 12:02
Ik wil ook uitkijken voor spoilers, maar ik zal proberen het een beetje uit te leggen. In de laatste aflevering van het seizoen zien we hoe één van The Seven een poging doet om Soldier Boy te stoppen. Ik houd in het midden of dit wel of niet lukt. Het lijkt erop dat degene die dit wil doen het met de dood moet bekopen. Als je die scène ziet verwacht je dit ook en vind ik het ook logisch. Niemand, behalve Homelander waarschijnlijk, had hetgene wat er hier gebeurd kunnen overleven. Ik had het daarnaast een mooie afronding van de verhaallijn van dit personage gevonden. Sowieso had dit personage niet zoveel te doen dit seizoen en was het meer op de achtergrond. Dus als de makers ervoor gekozen hadden om het personage te laten sterven op deze heldhaftige manier had dit meer impact gehad op de andere personages vind ik. Eerder in het seizoen wordt de verwachting geschept dat een ander lid van The Seven sneuvelt, wanneer dit personage wraak wil nemen op Blue Hawk. Ook bij dat personage had ik het een mooie conclusie gevonden van diens verhaallijn als het personage was gestorven. Natuurlijk hoeven niet beide personages te sterven, hierin hadden de makers een keuze kunnen maken, maar nu lijkt het wat mij betreft wel alsof de makers het niet echt aandurven. Tuurlijk kunnen ze bepaalde personages als Homelander, Billy Butcher, Stargirl of Hughie niet laten sterven, om hen draait in principe de overkoepelende verhaallijn. Zij drágen de serie in feite. Maar ieder ander kan in principe vervangen worden (ook al heb ik een zwak voor Frenchie en Kimiko, dus die twee liever niet, haha). Af en toe vers bloed in de serie kan ook geen kwaad. Daarom vond ik de toevoeging van Jensen Ackles' Soldier Boy ook zo goed. Voor het eerst is er een echte dreiging aanwezig voor de onverwoestbare Homelander. Verder zat het seizoen natuurlijk weer vol geweldige, bizarre of gore scènes. De aflevering 'Herogasm', waar BlackBiker ook al naar verwijst, is bijvoorbeeld net zo fantastisch als dat het bizar is. Maar toch mag er best af en toe een personage sneuvelen. Het is niet realistisch (ook niet binnen deze onrealistische wereld van The Boys) als ìedereen continu maar alles overleeft. Bovendien ... als je toch als kijker weet dat wat er ook gebeurt, het personage het toch wel gaat overleven, blijft het dan nog wel spannend om te blijven volgen? Hoelang blijft zoiets interessant?
Reageer
avatar_BlackBiker
16 jul 2022 17:58
Ik ben het wel een beetje met je eens, Dave.
Dat was bijvoorbeeld ook zo goed aan de eerste seizoenen van The Walking Dead en van Game of Thrones. Je wist gewoon dat niemand veilig was. En daar hebben ze wel forse keuzes in durven maken. Dat is in deze serie wel wat minder.
Maar voor mij mag dat de pret niet drukken :-)
Reageer
The Boys