Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Bo Verhoef geeft "The Baker and the Beauty - Eerste aflevering" een 6.5.
Geschreven door Bo Verhoef op 19 april 2020.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

The Baker and the Beauty - Eerste aflevering

Eigenlijk vind ik het best jammer dat hier niet een heel seizoen van online staat.

In deze bijzondere tijden vol onzekerheid zijn we maar al te dol op een beetje vermaak. Ik kijk ,net als velen van jullie denk ik, deze tijd enorm veel nieuwe series of series die al een tijdje op mijn te-kijken lijstje stonden. Er is immers nu eindelijk tijd voor, toch? Gelukkig komen er een heleboel nieuwe series bij, zowel bij de welbekende streamingsdiensten als op andere online plekken. Ik ging daarom lekker zitten voor een nieuwe serie van de Amerikaanse zender ABC en ik kan alvast verklappen dat ik het eigenlijk best jammer vind dat hier niet gelijk een heel seizoen van online staat.

De serie waar ik het over heb is The Baker and the Beauty. Om maar gelijk bij de conclusie te komen: ja, de serie is net zo cliché als het klinkt. Na het kijken van de eerste aflevering heb ik het gevoel alsof ik vijftien minuten na het starten van een typische romantische komedie ben gestopt. De serie begint in een bakkerij in Miami die wordt gerund door een Latijns-Amerikaanse familie: de Garcia’s. In de allereerste minuten ontmoeten we Daniel (Victor Rasuk, Stalker), zijn broer Mateo, zijn vader Carlos, zijn moeder Mari en zijn kleine zusje Natalie. Ze plagen Daniel met het jubileumdiner met zijn vriendin Vanessa. De familie lijkt niet echt dol op haar te zijn, eigenlijk is dat een understatement, en ook Daniel ziet er niet echt dolverliefd uit.

Dan gebeuren er veel dingen in enkele minuten. We ontmoeten Vanessa en Daniel ontmoet de knappe internationale superster Noa Hamilton (Nathalie Kelley, Dynasty (2017) in de toiletten van het chique restaurant, terwijl hij tegen zichzelf praat. Daarna wijst Daniel het aanzoek van Vanessa af in het midden van datzelfde chique restaurant. Vanaf dat moment verandert Daniels avond compleet, aangezien hij ,uiteraard, op pad gaat met Noa en zij hem meeneemt in haar wereld vol clubs, feestjes en andere typische supersteractiviteiten met alle gevolgen van dien. Ik was blij verrast om Kelley weer te zien, want ik vind haar sinds Dynasty (2017) een hele fijne actrice om naar te kijken. Ook Rasuk en de anderen zijn een verfrissende mix van acteurs en actrices die op de een of andere manier heel goed bij deze serie passen.

Na het kijken van de eerste aflevering heb ik het gevoel alsof ik vijftien minuten na het starten van een typische romantische komedie ben gestopt.

Het verhaal is wel erg voorspelbaar en eigenlijk voelt het alsof ik een of andere simpele, maar heerlijke, romantische komedie aan het kijken ben. Toch verloopt de serie op een prima tempo en zit je er gelijk helemaal in. De Garcia familie is een hartverwarmende familie waar de liefde vanaf spat en ondanks dat het verhaal misschien wel voorspelbaar is, is het stiekem wel gewoon leuk om naar te kijken.

De serie is misschien niet per se van hoogstaand niveau en het is denk ik echt geen serie die heel veel nieuws kan brengen. Ik ben ook bang dat de serie weinig spanning en sensatie gaat opleveren en dat de verhaallijnen weinig diepgang gaan brengen. Toch ben ik fan, want zulke series hebben we eigenlijk wel nodig zo af en toe. Ook al is het alleen maar zodat je enkele minuten de huidige ellende in de wereld kunt vergeten en jezelf even kunt verblijden met een gezellige familie en voorspelbare liefdesverhalen.
Volg The Baker and the Beauty
Vorige aflevering
You Can't Always Get What You Want
You Can't Always Get What You Want
01x09
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Rennie1981
19 apr 2020 20:30 -
Soms is zo'n serie waar je naar kunt kijken met verstand op 0 ook best wel eens fijn. Ben zelf ook zeer benieuwd naar deze serie..
Reageer
The Baker and the Beauty