Teen Wolf

8.4 / 10
41 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
10
Jessica Dillema geeft "Teen Wolf - Seizoen 3 (Tweede deel)" een 10.
Geschreven door Jessica Dillema op 18 juni 2014.
Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

Teen Wolf - Seizoen 3 (Tweede deel)

Ik ben een beetje laat met het schrijven van deze recensie. De finale van het derde seizoen van Teen Wolf was al op 24 maart 2014. Echter deze recensie zal niet anders zijn dan mijn vorige recensies over Teen Wolf. Elke recensie zeg ik weer dat de serie zichzelf overtreft en het nieuwe seizoen beter is dan het vorige. En die trend zetten ze weer voort. Elke recensie ga ik een cijfer of een half cijfer omhoog, en nu kan ik niet meer minder dan een tien geven gezien ik de serie de vorige keer al een 9,5 gaf. De serie is uiteraard niet perfect, maar door de manier waarop ze mij elke week weer naar een nieuwe aflevering uit laten kijken hebben ze dat cijfer zeker dik verdiend. Dit tweede deel van seizoen drie was nog weer zoveel beter dan het eerste deel. Dit mede dankzij fenomenaal acteerwerk van Dylan O’Brien en fantastisch schrijfwerk van Jeff Davis. Leuk om te melden is ook dat de Teen Wolf nu ook te zien is via Netflix. Dus mocht je nog niet begonnen zijn dan kun je nu direct beginnen met bingeviewing.

Het eerste deel van seizoen 3 eindigde met Scott die zichzelf overtrof en nu een Alfa is. Jennifer Blake en Deucalion werden verslagen en zo werd deze verhaallijn mooi afgesloten. Maar de bijna-doodervaring die Alison, Scott en Stiles vrijwillig hebben meegemaakt, heeft een deur geopend waar het tweede deel van seizoen 3 op verder gaat. Dit tweede deel is donkerder. De tagline was dan ook Lose your mind. En dat deden zij, en ik ook! Seizoen 3B was zenuwslopend en een week wachten op de volgende aflevering was ondraaglijk. Aflevering dertien (de eerste aflevering van het tweede deel) heb ik laat op een avond gekeken en daar had ik achteraf spijt van. Je kon er nachtmerries van krijgen.

De Oni en de Nogitsune worden geïntroduceerd in dit deel van seizoen 3 en spelen een grote rol. We gaan richting een Japanse mythe die erg interessant is en goed uitgedacht. Natuurlijk ga ik hier niet verder op in, want dat is een verhaallijn die je gewoon voor je ogen moet laten ontpoppen. Ik wil niks verklappen voor diegenen die dit tweede deel nog moeten kijken. Alles dat ik erover zou zeggen verklapt al teveel. Ook zijn er nieuwe personages te zien; Kira (Arden Cho) en Malia (Shelley Hennig, The Secret Circle). Beiden hebben nu officieel een vaste rol gekregen in het vierde seizoen. Je zou ze kunnen zien als vervangers gezien dit seizoen meerdere personen komen te overlijden en bij een paar heb ik letterlijk zitten janken. Deels omdat ik met ze mee ben gaan leven, deels omdat het zo goed geschreven is en deels omdat het ontzettend goed geacteerd is. Hoe dan ook had ik de dood van een paar personages toch echt niet aan zien komen.

De schrijvers zetten je soms compleet op het verkeerde spoor en dat maakt de serie spannend en onvoorspelbaar. Er is goed nagedacht over de verhaallijn en alle puzzelstukjes passen foutloos in elkaar. Een goed script schrijven is natuurlijk niet alles, daarom ook enorm veel lof voor de acteurs van Teen Wolf. Ze weten hun personages goed neer te zetten, natuurlijk de één net wat beter dan de ander, maar desalniettemin doen ze het allen goed. Zoals ik al zei is Dylan O’Brien een uitzondering en hij steekt met kop en schouders boven ieders acteerkunsten uit. Wat een acteur! Het maakt niet uit wat voor rol hij speelt, hij kan het aan. En de nieuwe kant die hij in dit seizoen laat zien is ook fenomenaal. Ik was erg blij met deze grotere rol voor Stiles.

Hoewel het eerste deel van seizoen 3 en het tweede deel van seizoen 3 best gezien hadden kunnen worden als seizoen 3 en seizoen 4, gezien beiden een nieuw verhaal vertelden net zoals elk nieuw seizoen, vind ik het jammer dat ze het aantal afleveringen per seizoen nu weer terugdraaien. Het feit dat we dit keer minder lang hoefden te wachten op nieuwe afleveringen was zeer prettig en het feit dat er dubbel zoveel afleveringen in een seizoen zat deed niet af aan de kwaliteit. Het seizoen werd zelfs alleen maar beter. En ik hoef vast niet te melden dat de humor ook dit seizoen weer geweldig is.

Seizoen 4 zal draaien rondom de she-wolf. In de laatste seconden hebben we kunnen zien wie deze she-wolf gaat spelen, en ikzelf had al zo’n vermoeden welke actrice in die rol zou gaan kruipen. Ik hoop ten zeerste dat ze haar rol waar kan maken. Ook ben ik erg benieuwd wat de nu vaste personages Kira en Malia gaan doen. Een leuke toevoeging dit seizoen is overigens de Talk Show Wolf Watch die ook tijdens seizoen 4 te zien is na elke aflevering. Dit voegt een extra element toe voor de echte Teen Wolf fan en je ziet hier niet alleen acteurs die praten over de serie, maar ook doen ze spelletjes tegen elkaar. Een groot lachfestijn dus! Ik kijk ontzettend uit naar seizoen 4 dat op 23 juni van start zal gaan in Amerika.
Volg Teen Wolf
Vorige aflevering
The Wolves of War
The Wolves of War
06x20
Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

Reacties (11)

avatar_DeeWee
01 jul 2014 21:59 -
Ik kan dit absoluut niet serieus nemen. Volg nu Teen Wolf ook al een tijd en het is een hartstikke vermakelijke serie maar om dit een 10 te geven is echt belachelijk. Ik vind het top dat je enthousiast bent en dat je dat met ons wilt delen maar het zou toch een stuk fijner zijn voor de neutrale bezoeker als je wat objectiever schrijft. Teen Wolf kijkt makkelijk weg maar naar seizoen 2 zijn ze toch wel een beetje in een sleur geraakt. Het gaat niet echt meer over het de wolven maar veel meer dan dat. Voelt meer aan als Teen Special waarin behalve styles iedereen bezit over een speciale gave. De serie is redelijk voorspelbaar maar dat is niet erg want dat maakt ook niet uit met dit soort series. Een 10 wilt zeggen dat er niks mis is met de serie en dat is toch niet helemaal waar. Het acteerwerk laat hier en daar flik wat steken achter. Het script word niet heel erg goed uitgewerkt met name cheezy scenes waar je als kijker je hand tegen het gezicht slaat is jammer. Het voelt een beetje als of ze de richting waar het om ging zijn verloren. Ik vond seizoen 1 daarom ver weg het beste seizoen. Ik zal met deze reacties misschien niet iedereens vriend blijven maar ik moest er toch iets van zeggen. Blijf vooral doorgaan met schrijven maar probeer nu en dan ook je enthousiasme te nuanceren zodat de neutrale kijker een goed beeld kan krijgen van deze serie.
Reageer
avatar_JessicaD
01 jul 2014 22:40 -
Deze recensie is bedoeld om míjn mening te geven, en daarin heb ik ook uitgelegd waarom ik het een 10 heb gegeven. Het mag dan ook duidelijk zijn dat ik het niet met jou eens ben, verre van zelfs. Waar de één van houdt hoeft de ander niet van te houden en waar de één dus lovend kan zijn, kan een ander een serie compleet afkraken. Meningsverschillen blijf je houden en de normen waar een serie aan moet voldoen is voor iedereen anders, en dat is zelfs goed wat het serielandschap betreft. Maar in mijn recensies zal ik dus wel gewoon mijn mening blijven geven. De serie is niet perfect, dat heb ik nooit gezegd, maar ikzelf, en ik weet ook anderen, vind deze serie geweldig. Ik vind de acteurs geweldig, de verhaallijnen en uitwerkingen geweldig (in The Vampire Diaries en al dat soort series gaat het ook allang niet meer alleen over vampiers, en het feit dat Teen Wolf andere wezens exploreert die zelfs alles behalve standaard zijn vind ik erg sterk, ontzettend interessant, goed uitgewerkt en heerlijk om naar te kijken) en die cheezy scènes kunnen echt heel fijn zijn en is niks mis mee =).
Reageer
avatar_DeeWee
01 jul 2014 22:59 -
Het is prima als jij je mening geeft over een bepaald onderwerp maar de letterlijk vertaling van het woord recensie is een kritische bespreking. Iets wat jij helemaal niet doet. Een 10 is het hoogst haalbare cijfer en duid aan dat het perfect is. Je geeft nu zelf al aan dat de serie niet perfect is. Daarnaast kraak ik de serie niet alleen maar af. Het is geen slechte serie maar er zijn zoveel beter series dan Teen Wolf. Als recensent, want dat ben jij moet je ook instaat zijn om door een neutrale bril te kunnen kijken en op te letten waar andere zich misschien wel aan kunnen storen. We zullen het hier waarschijnlijk nooit over eens worden.
Reageer
avatar_anonymous
02 jul 2014 00:23 -
Wat een reacties hier zeg, ik moet wel gelijk geven aan DeeWee. Een recentie kan nooit een 10 zijn en niet perfect zijn. En de serie wordt hier wel helemaal opgehemeld terwijl er blijkvaar erg veel twijfels bij zijn.
Reageer
avatar_JessicaD
02 jul 2014 22:45 -
"de letterlijk vertaling van het woord recensie is een kritische bespreking". Dat klopt niet. Het is een "artikel met je eigen oordeel over een boek, film of uitvoering". Ik vind het jammer dat je het niet mij mij eens bent, maar in mijn opinie bespreek ik de serie zoals het recht aandoet. De minpunten die jij noemt zijn voor mij geen minpunten in de serie, en het zou dus mijn mening niet meer zijn als ik die punten aan zou wijzen als minpunten terwijl ik van mening ben dat veel van die punten de serie juist leuk maakt. Zoals ik dus al zei: iedereen beoordeeld een serie op andere punten. Jij vind duidelijk andere punten belangrijk dan ik. Ikzelf vind Teen Wolf leuker dan diverse andere populaire series en dat maak ik duidelijk in deze recensie. De ene keer zal je het met een recensie eens zijn en een andere keer niet. Om een overwogen keuze te maken om deze/een serie te gaan kijken kun je in alle gevallen het beste op het internet gaan zoeken naar het tegenovergestelde van mijn/een recensie (bijvoorbeeld een extreem negatieve recensie, al ben ik daar nog niet één van tegengekomen) gezien een recensie nooit neutraal kan zijn omdat je je eigen mening erin moet geven. Ikzelf geniet van de photo recaps van Price Peterson, een Amerikaanse journalist, die net zo enthousiast is over de serie als ik ben. Ik wil dan ook eindigen met wat hij zei bij zijn photo recap van de laatste aflevering van seizoen 3, we zullen het niet eens worden, maar dat is oké, wij zijn gewoon verschillend:

"A TV series affects individuals differently. It's not that your opinion is necessarily different than mine, it's that we literally do not see the same shade of color. Our rods and cones are not arranged the same way, and our eyes communicate with our brains using different optic nerve fibers. The differences between how two people perceive one thing are so fundamental that we often ignore them entirely and then find ourselves baffled by a disagreement. 'Why aren't you seeing what I'm seeing?' So, sure, there are probably people who look at something like Boardwalk Empire and are like, "perfect." But that's how I feel about Teen Wolf. Everything about it, from its cast, to its creativity, to its visual style, to the emotions it evokes in me, these are all things that swirled together in a soupy brine and were struck by lightning and created life in me. Does that sound dramatic? Good, because we're talking about Teen Wolf here.

Teen Wolf is about young people. It is about heroism. It is about unknowable nightmares. It is about very attainable joy. It's written and produced and performed by talented people who seem to know the audience better than we know ourselves. We might think we don't want something to happen, but Teen Wolf knows that deep down we do. We need the push-pull catharsis and the white-knuckle surprise. We need stakes and for that we need tragedy. Teen Wolf is a show that knows what it's doing; it knows when to shake, it knows when to lull, it knows when to explode. Why does this show have the ability to make me gasp-cry during an otherwise wordless moment between two characters? Because when the people who didn't get it were off discounting this show for being a remake of an '80s comedy we were falling in love with the humanity on display. We became invested in their dark adventures, we tiptoed in the shadowy corners of Beacon Hills, and we bonded over the roided-out emotions of these supernatural hunks and heroines. Teen Wolf is our show. It is a show for us."
Reageer
avatar_DeeWee
03 jul 2014 13:34 -
Misschien is het geven van een cijfer dan in jouw geval ook helemaal niet van toepassing. Ik vind cijfers persoonlijk altijd over rated. Aan een cijfer kan je niet zien of iets goed is of niet gord is het gaat om de ervaring. Jouw ervaring is heel anders dan die van mij daar in verschillen wij dan. Bij deze recensie hoef je dan niet eens een cijfer te geven want dat geeft toch nooit weer wat jij ervaart
Reageer
avatar_anonymous
13 jul 2014 12:08 -
Mooi stuk van Price Peterson en goed gearticuleerd hoe opinies kunnen variëren. Ik ben het eens met Jessica dat het allemaal perceptie is. Je beoordeeld een serie op wat 'jij' ervan vindt en niet op wat 'jij' er volgens anderen van zou moeten vinden. Een recensie is subjectief, dus vanuit jouw referentiekader. Tegelijkertijd ben ik het ook eens met Deewee dat cijfers overrated zijn. Het cijfer wat iemand een serie geeft heb ik geleerd naast mij te leggen, als de beargumentatie maar voldoende is. En of je het eens bent of niet, Jessica beargumenteerd wel waarom zij de serie goed vindt. Deewee, jij bent gewoon een kritischere kijker. Dat merk ik aan je reacties. Dat is ook niet erg, dat ben ik ook. Misschien is het beter om voortaan dezelfde kritiek meer toe te passen op de recensie, inplaats van zo op de, in dit geval, vrouw te spelen.
Reageer
avatar_anonymous
29 maa 2015 03:15 -
Wat een gezeik zeg!
Ik vind het een geweldige serie en kijk enorm uit naar seizoen 5!
Ik geef deze serie een dikke 10 als we dan toch over cijfers hebben!
Reageer
avatar_anonymous
08 okt 2015 10:57 -
Een 10? Hoe je aan dit cijfer komt is mij een raadsel.. Acteer werk, script, special effects zijn zeer slecht. Als bezoeker van websites kijk ik veel naar de cijfers van recensies. Dit geeft totaal geen reëel beeld van deze serie. Al is dit je eigen mening, als je op een serie website zulke recensies schrijft verwacht ik toch een wat professionelere review. Zo geef je mensen namelijk geen verkeerd beeld, zodat zij hun tijd niet verspillen aan series die totaal niet aan het cijfer lijken te voldoen.
Reageer
avatar_monique1963
20 nov 2015 13:10 -
Seizoen 3 nu! Heb me door seizoen 1 heen moeten worstelen maar echt het word steeds beter!
Stiles baas!
Reageer
avatar_240980toos
08 aug 2018 23:52 - 11 aug 2018 20:37
Ik vind stiles hier weer in positive zin opvallen.. Acteert weer goed ! Ik was zelf ergens einde van S2 gestopt maar na de 10 gegeven voor S3 dacht ik ga er toch is uitgebreidt voor zitten en wat kwam ik hier weer moeilijk doorheen. De humor wat je zegt vind ik ver te zoeken, je zal misschien een emotionele band met 1 of meer van de karakters hebben. Had ik in de serie lost dus zou dat wel kunnen begrijpen, ook die serie was zeker niet perfect maar door het meeleven van de karakters hierin kreeg het voor mij meer emotionele lading en werdt dit een absoluute topserie voor mij.
Reageer

Nieuwste recensies

Inside Job - Seizoen 1

7.5

The Sex Lives of College Girls - Eerste aflevering

8

BuZa - Eerste aflevering

7.5

The Wheel of Time - Eerste twee afleveringen

8

Cowboy Bebop (2021) - Eerste aflevering

7.5

The Undoing - Miniserie (Blu-ray)

8
Teen Wolf