Leuk?
11
1
Bekijk stemmen

Gecancelde serie S.W.A.T. (2017) gaat tóch verder bij CBS

S.W.A.T. (2017) stopt toch niet. Het actiedrama is voor de tweede keer gered en zal gewoon te zien zijn in het 2024-2025 seizoen met Shemar Moore in de hoofdrol.

Het nieuws komt een jaar nadat S.W.A.T. (2017) werd gecanceld voordat de beslissing een paar dagen later drastisch werd teruggedraaid met een vernieuwing voor een zevende en laatste seizoen. Deze keer sluit het netwerk zich niet in en laat het de deur open voor meer door seizoen acht niet te bestempelen als het laatste seizoen van de serie.

Seizoen acht zal uit 22 afleveringen bestaan.

S.W.A.T. (2017)

De verrassende vernieuwing, die volgens bronnen de afgelopen dagen vrij snel kwam, komt ook op het moment dat S.W.A.T. (2017) de productie van het zevende seizoen afrondt. Moore liet gisteren doorschemeren dat het drama niet per se eindigt door setfoto's op zijn Instagram-pagina te plaatsen met het onderschrift "Seizoen 7 zal [vuuremoji)" niet verwijzend naar de aflevering als seriefinale.

Volgens bronnen is de finale, die nog steeds wordt gefilmd, geschreven als een bevredigende finale van de serie, maar zet de serie ook perfect neer voor nog een seizoen, dus er worden geen last-minute scriptwijzigingen gemaakt in het licht van de vernieuwing.

De gesprekken over een seizoen acht van S.W.A.T. (2017) zijn eerder deze week begonnen, met CBS die Sony Pictures Television, dat produceert in samenwerking met CBS Studios, heeft gevraagd om een verlaging van de licentiekosten, een typische zet in het huidige economische klimaat.

Sony TV was vorig jaar niet bereid om nog een vernieuwing van S.W.A.T. (2017) te accepteren tegen een vaste licentievergoeding. CBS ging uiteindelijk akkoord met de licentievergoeding, maar verlaagde de omvang van de bestelling, wat ertoe leidde dat Sony passeerde en CBS de serie cancelde voordat de twee partijen teruggingen en dingen uitwerkten voor een zevende en laatste seizoen van dertien afleveringen.

Het is onduidelijk of Sony TV dit jaar akkoord is gegaan met een lagere licentievergoeding of dat de licentievergoeding gelijk is gebleven, maar de terugkeer naar een bestelling van 22 afleveringen, in plaats van dertien afleveringen dit seizoen, heeft geholpen om de deal te bezegelen, omdat het grote seizoen zorgt voor een betere afschrijving van de kosten.

De beslissing van CBS om S.W.A.T. (2017) te vernieuwen was, net als bij de niet-stopzetting vorig jaar, gebaseerd op de sterke kijkcijfers van de serie op zowel lineaire als streamingkanalen. Daarnaast is S.W.A.T. (2017) een sterke internationale verkoper gebleven, die inkomsten genereert voor CBS Studios via de coproductiedeal met hoofdstudio Sony TV.

"Hier bij CBS blijven we altijd 'vloeibaar' en houden we van een goede dramatische wending, vooral als die leidt tot een achtste seizoen van S.W.A.T. (2017)", zegt Amy Reisenbach, president van CBS Entertainment. "De serie blijft aanslaan bij kijkers dankzij onze getalenteerde cast onder leiding van Shemar Moore en onze geweldige schrijvers en producenten die de serie relevant en boordevol actie houden. We zijn erg blij dat we de serie opnieuw hebben kunnen redden en zijn onze partners bij Sony, CBS Studios en Shemar ongelofelijk dankbaar dat ze zo nauw met ons hebben samengewerkt om de serie terug te brengen voor het volgende seizoen."

Een serie die een cancelbeslissing teruggedraaid krijgt door het oorspronkelijke netwerk is zeldzaam; de geredde serie die daarna nog meerdere seizoenen draait is extreem zeldzaam. Het gebeurde eerder met een andere serie van Sony TV, Drop Dead Diva, die nog twee seizoenen voor Lifetime produceerde nadat ze door het netwerk gecanceld was.

"Onder leiding van de onstuitbare Shemar Moore, heeft S.W.A.T. (2017) kijkers geboeid sinds de première in 2017, en met elke vernieuwing zijn we verbaasd over hoe gepassioneerd en toegewijd de fans van deze serie zijn," zegt Katherine Pope, president van Sony Pictures Television Studios. "Dank aan Amy Reisenbach en onze partners bij CBS voor het blijven geloven in de serie en het ongelooflijke werk van de cast en crew. Iedereen hier bij Sony Pictures Television is zo trots op de wereld die Shawn, Aaron, Andy en het hele S.W.A.T. (2017)-team hebben gecreëerd en we feliciteren hen met hun terugkeer voor nog een jaar. SWAT aan de slag!

S.W.A.T. (2017) voegt zich bij de eerder vernieuwde CBS drama's NCIS, NCIS: Sydney, FBI, FBI: Most Wanted, FBI: International, Tracker en Fire Country en de comedyseries Ghosts en The Neighborhood. NCIS: Hawaii, The Equalizer, So Help Me Todd, CSI: Vegas en nieuwkomer Elsbeth wachten nog op hun lot.

Moore leidt een cast die verder bestaat uit Jay Harrington, David Lim, Patrick St. Esprit, Rochelle Aytes en Anna Enger Ritch. Shawn Ryan, Andrew Dettmann, Justin Lin, Neal H. Moritz, Marney Hochman, Pavun Shetty, Billy Gierhart, Moore en James Scura zijn de uitvoerende producenten.

S.W.A.T. (2017)

Hier is de reactie van de belangrijkste creatieve verantwoordelijken van S.W.A.T. (2017) op de vernieuwing:

"Het is een voorrecht om nog meer verhalen van S.W.A.T. (2017) aan onze ongelooflijke fans te mogen leveren. Dit achtste seizoen is een eerbetoon aan onze showrunner Andy Dettmann, Shemar Moore, de rest van onze getalenteerde cast en onze toegewijde crew die televisie blijft produceren die zoveel mensen aanspreekt. We zijn CBS, Sony Pictures Television en CBS Studios dankbaar voor deze kans."

- Shawn Ryan, uitvoerend producent en co-showrunner

"Iedereen bij S.W.A.T. (2017) is erg blij met het nieuws van seizoen acht. Shemar en ik hebben veel gesprekken gevoerd tijdens de productie van seizoen zeven, in de overtuiging dat als we door zouden gaan met het vertellen van geweldige verhalen met de kenmerkende actie van S.W.A.T. (2017), onze geweldige fans bij ons zouden blijven en we een goede kans zouden maken op nog een seizoen. Aan het eind van de dag is dit de welverdiende beloning voor alle tijd, energie en moeite die de ongelooflijke cast en crew erin hebben gestoken, met de voortdurende steun van onze partners bij Sony Pictures Television en iedereen bij CBS. We kijken uit naar een spannend seizoen acht."

- Andrew Dettmann, co-showrunner en uitvoerend producent

"S.W.A.T. (2017) IS TERUG! GELOOF IN WONDEREN! Ik ben zo trots op deze serie en de mensen en variabelen die nodig zijn geweest om deze serie te maken tot wat hij is en is geworden. Ik ben zo dankbaar voor de fans over de hele wereld die S.W.A.T. (2017) hebben gesteund, bekeken, genoten en toegejuicht! Het is volledig dankzij deze steun dat S.W.A.T. (2017) zal blijven schitteren! Dit is nog steeds een droombaan voor mij ... Ik hou van mijn S.W.A.T. (2017) crew, cast en schrijvers en producenten - we hebben een ongelooflijke, leuke, spannende, provocerende en hartverwarmende serie gemaakt waarvan de wereld kan genieten. Dank aan CBS en SONY voor het geloof in S.W.A.T. (2017) en voor deze kans om te schitteren!"

- Shemar Moore, hoofdrolspeler en uitvoerend producent
Vorige aflevering
Twenty Squad
Twenty Squad
07x13
Leuk?
11
1
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_JanWillemK
13 apr 2024 12:12 -
Leuk voor Shemar! Het blijft een goede acteur die dat wel verdient.
Ik moet het laatste seizoen nog kijken maar zijn er ondertussen al niet 3 vaste castleden vertrokken?
Reageer
S.W.A.T. (2017)