Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Conan Miller geeft "Superman & Lois - Seizoen 1 (Blu-ray)" een 7.
Geschreven door Conan Miller op 28 januari 2023.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Superman & Lois - Seizoen 1 (Blu-ray)

Een andere kijk op het privéleven van Superman en Lois, waarin zij hun relatie moeten balanceren met de stress van hun veeleisende werk en de opvoeding van hun twee pubers.

Lekker dan. Je bent veruit de sterkste man op aarde en kunt een spelt horen vallen op kilometers afstand. Je ogen kunnen staal doen smelten en met je adem laat je alles in seconden bevriezen. Vliegen is doodnormaal voor je en kogels doen je niets. En toch loop je soms nog steeds tegen bijna onoverkomelijke problemen aan. Ziedaar de tweede zwakke plek van Superman, naast zijn kryptoniet-allergie.

Superman heeft zijn mening over gewone mensen regelmatig moeten bijstellen. Hij kan veel meer dan wie dan ook, maar problemen in de relationele sfeer willen hem wel eens boven het hoofd groeien. De nog grotere uitdaging van opvoeder gaat hem ook niet altijd zo goed af. Daarin is hij onze gelijke. Superkrachten zijn dus niet altijd zaligmakend.

In dit Arrowverse zijn de wat oudere Lois en Superman getrouwd en hebben ze twee zoons in de puberleeftijd. Geheel voorspelbaar gaat deze serie dus over de problemen die te verwachten zijn als een Aardse vrouw en een man van Krypton kindjes maken. Tot nu toe waren die kinderen heel normaal en zich niet bewust van de nogal bijzondere afkomst van hun vader. Dat hun hormonaal stormachtige pubertijd dat zou kunnen veranderen is één van de thema’s van deze serie.

De serie dreigt daarmee een soap te worden en het tempo is af en toe wel wat traag. Gelukkig moet Superman af en toe even als redder aan de bak. Dat geeft weer een beetje vaart en spanning aan het geheel, wat heel prettig is wanneer het gezin wel erg typisch Amerikaans-perfect en cliché dreigt te worden.

Daarnaast zorgen ook de verplichte supercriminelen voor wat reuring in de tent. Die komen tegenwoordig ook uit andere universums en dat geeft ruimte voor wat creativiteit.

Lois voert ondertussen haar eigen strijd tegen corrupte bestuurders en megalomane mediatypes. Is er een verband tussen haar werk en de problemen waar Superman aan werkt? Komt hun gezin nu ook in gevaar?

Superman & Lois
© The CW


De speciale effecten en sets zijn goed uitgevoerd en gelukkig niet te vergelijken met wat we vroeger kregen voorgeschoteld. Hier en daar is de filmografie echt prachtig en bijna bioscoop waardig. Smalville lijkt subtiel het Amerikaanse probleem van het groeiende aantal spookstadjes aan te stippen. Ook andere sociale problemen passeren de revue, al is het wel opletten geblazen.

Het acteerwerk is doorgaans ook prima voor elkaar, al lijken sommige acteurs op een vezeldieet van hardhout te leven. Voor Superman is dat logisch; hij is geen mens en moet dus vaak zijn emoties acteren.

De meningen over Superman and Lois zijn behoorlijk positief, als je afgaat op wat IMDb en andere sites erover hebben te melden. Zelf liet ik de schijfjes met enige tegenzin in de speler glijden. Het was voor mij geen serie om te bingewatchen.

Eerlijk is eerlijk; het script doet z’n best om langs de clichés te sturen. Dat doen ze meestal net op tijd. Toch vermoed ik dat de serie het beter bij een jonger en vooral vrouwelijk publiek zal doen. Die zullen zich toch meer aangetrokken voelen door de relationele en ouder-kind problematiek waar deze serie toch vrij zwaar op leunt. Ik kreeg het gevoel dat de wereld beschermen tegen rampen en terroristen een beetje bijzaak was geworden.

Ik bekeek de serie op Blu-ray die qua keuzes voor beeld en geluid karig bedeeld was. Beiden waren echter wel voldoende van kwaliteit. Het hele eerste seizoen duurt vijftien afleveringen en staat op drie schijfjes. De afleveringen duren 40 minuten, al vond ik dat ze langer leken. Op de schijfjes was ook nog ruimte voor wat extra’s, maar die maakten op mij geen grote indruk.

Conclusie: dit is een serie die je een beetje mèh vindt, of waar je heerlijk voor gaat zitten met een dekentje en een beker warme chocolademelk. Het is zeker geen slechte serie, dus gewoon gezellig meekijken met je partner hoeft geen lijdensweg te zijn. En iemand moet die choco toch klaarmaken, of niet soms?
Video on youtube
Volg Superman & Lois
Vorige aflevering
What Kills You Only Makes You Stronger
What Kills You Only Makes You Stronger
03x13
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Superman & Lois