Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Lisa Sanders geeft "Shadow and Bone - Eerste aflevering" een 6.5.
Geschreven door Lisa Sanders op 24 april 2021.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Shadow and Bone - Eerste aflevering

Het was een nogal trage aflevering, maar aan het einde komt het verhaal wel goed op gang. Dit zorgt ervoor dat ik wel graag wil weten hoe het verhaal zich gaat ontwikkelen.

Een strook van ondoordringbare duisternis die krioelt van de vleesetende monsters, The Shadow Fold, vernietigd langzaam de eens zo grote natie Ravka. Alina (Jessie Mei Li), een weeskind en kaartenmaker, ontdekt dat ze een unieke kracht heeft in de wereld van de magische elite; De Grisha.

Doordat ik veel over de boeken had gehoord was ik heel erg benieuwd naar de serie. Door de trailer was ik al heel erg geïnteresseerd in de serie en ik verwachtte er dan ook veel van.

De aflevering komt een beetje traag op gang. De karakters worden geïntroduceerd en het verhaal wordt uitgelegd. Je hebt al wel gelijk door dat Alina in het leger zit en daarvoor kaarten maakt. Met haar vriend, Malyen Oretsev (Archie Renault, Gold Digger) uit het weeshuis, steekt ze, in opdracht van het leger, de duistere vlakte over die het land in tweeën splitst.

Wat mij niet helemaal duidelijk was welke kant het verhaal met de karakters Kaz (Freddy Carter, Pennyworth), Inej (Amita Suman, The Outpost) en Jesper (Kit Young, Endeavour) op wil. Dit wordt later in de aflevering wel duidelijk. Ook de vele namen die worden gebruikt voor de verschillende plaatsen, zijn nog te verwarrend om de aflevering goed te kunnen volgen. Ik verwacht dat dit in de volgende afleveringen wel duidelijker en makkelijker wordt.

De sfeer is goed neergezet, de dreiging van The Shadow Fold is voelbaar en de spanning die het leger heeft krijg je goed mee. The Shadow Fold ziet er angstaanjagend uit en de monsters die erin zitten zijn ook goed gemaakt. De manier van filmen is prettig om naar te kijken en de muziek past goed bij de beelden en de sfeer. Ook de acteerprestaties zijn prima, ik ga dan ook zeker verder kijken.
Video on youtube
Volg Shadow and Bone
Vorige aflevering
No Funerals
No Funerals
02x08
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_ellenvangenechten10
24 apr 2021 17:22 -
Volledig akkoord! Ik moet ook nog wennen aan de vele verhaallijnen / namen. Dat maakte het soms moeilijk te volgen. Maar het verhaal spreekt aan! Ik kijk uit naar meer!
Reageer
avatar_TimGo10
24 apr 2021 18:10 -
In het begin vond ik het inderdaad nogal langzaam. Maar de laatste 15 minuten maakten het zo goed dat ik het een 8 zou geven!
Reageer
avatar_thales
25 apr 2021 12:00 -
Game of Thrones vond ik in het begin ook niets omdat er teveel karakters waren, namen, etc etc. Later bleek dat toch een prima serie te zijn :-)
Reageer
Shadow and Bone