Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
anonymous geeft "Seinfeld - Complete Serie" een 9.
Geschreven door anonymous op 1 Mei 2013.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Seinfeld - Complete Serie

Hoewel de laatste van de 180 afleveringen van Seinfeld al in 1998 gemaakt werd, is deze komische serie nog steeds mijn meest favoriete serie ooit. De complete serie van negen seizoenen staat hier dan ook op de plank niet alleen maar stof te vergaren, maar word nog steeds regelmatig bekeken.

Hoofdpersoon in de serie is Jerry Seinfeld. Hij is als stand-up comedian redelijk succesvol, maar de grappen die het op het podium zo goed doen, brengen hem in het dagelijkse leven nogal eens in de problemen. Ook zijn overtrokken fascinatie met persoonlijke hygiëne en (meestal kortstondige) relatie's met allerhande dames leveren regelmatig hilarische situatie's op.

George Constanza (gespeeld door Jason Alexander) is de beste vriend van Jerry, en een typische "loser". Hij word geplaagd door overgewicht, heeft een groot probleem met het feit dat hij kaal word en -hoewel hij alle kansen krijgt- is hij niet in staat een baan of vriendin te houden. De problematische relatie met zijn ouders is ook geregeld onderwerp in de serie, en ligt duidelijk ten grondslag aan het soort karakter dat hij ontwikkeld heeft.

Elaine Benes (Julia Lous-Dreyfus) is een ex-vriendin van Jerry. Hoewel een romantische relatie tussen de twee absoluut niet werkt, is er altijd een vriendschappelijke relatie blijven bestaan. Elaine is het bazige, explosie-gevaarlijke type die geliefd is bij (meestal getroebleerde) mannen en veelal gehaat word door vrouwen, met name door haar vrouwelijke collega's.

Cosmo Kramer (Michael Richards) is de meest komische noot in de serie. Hij komt -als Jerry's overbuurman- geregeld letterlijk met de deur in huis vallen en dan met name om voedsel en gebruiksartikelen te 'lenen' aangezien hij zelf totaal niet in staat is een normaal huishouden te organiseren. Zijn brein is net zo warrig als zijn kapsel en hoewel hij altijd de meest geweldige ideeën heeft om geld te verdienen schijnen deze plannen nooit uitgevoerd te worden. Hij heeft de neiging juist die dingen hardop te zeggen die een ander amper durft te denken, en brengt zichzelf en anderen daarmee geregeld in lastige maar hilarische situaties.

Zoals de schrijvers van de serie (Jerry Seinfeld en Larry David) zelf graag verkondigen, gaat Seinfeld over "absolute nothing". En inderdaad zijn de onderwerpen van de afleveringen over het algemeen die onbelangrijke dagelijkse dingen waar ieder ander dan deze schrijvers weinig of niets van kan maken. Om iemand gemiddeld 21 minuten lang te kunnen boeien met het beschrijven van een bezoek aan de stomerij, het kopen van een auto of het bijwonen van een verjaardag, moet je van goede huize komen.

Hoewel - zoals gewoonlijk in een serie die zo lang gelopen heeft - de ene aflevering leuker is dan de andere, weet zelfs het minst komische deel je minimaal een glimlach te ontlokken. De meest leuke afleveringen heb ik verschillende keren moeten kijken omdat ik ergens halverwege schaterlachend van de bank rolde en de rest van het verhaal miste.

Voor een ieder die van dit soort humor houd ligt er ruim 60 uur amusement te wachten in de videotheek, winkel of op internet. Een absolute aanrader!
Volg Seinfeld
Vorige aflevering
The Finale (2)
The Finale (2)
09x24
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_anonymous
06 Mei 2013 20:57 -
Had al vaak gehoord dat de serie Seinfeld echt een hele leuke is en er werd vaak gezegd dat het de beste Comedyserie ooit is, daar ben ik het niet mee eens (althans dat laatste). 7 jaar geleden zag ik een aflevering voor het eerst maar het boeide me niet echt en na vele jaren later zag ik dat Comedy Central het opnieuw uit ging zenden en verrassend genoeg vindt ik het echt een hele leuke serie maar het gaat altijd over de stomste dingen, zoals het ook in de recensie hierboven staat: HET GAAT OVER NIETS!!!! Maar de schrijvers doen het zo goed dat je steeds moet lachen. De Beste serie voor mij zal het nooit worden, ik vind er vele andere nog grappiger (Friends, Will & Grace, 30 Rock, Modern Family, Everybody Loves Raymond) maar ik geniet er nu wel van.
Reageer
avatar_anonymous
07 Mei 2013 17:24 -
Een bepaald gevoel voor humor is natuurlijk ook best iets heel persoonlijks. Ik vind het altijd grappig dat als we hier met het hele gezin een comedy zitten te kijken, verschillende mensen om verschillende dingen zitten te lachen! Dat kan ook nog leeftijds-afhankelijk zijn trouwens. Het is echt lollig om met een stel kleine kinderen de eerste film van Shrek te kijken. De grappen waar wij om zaten te lachen gingen totaal aan hen voorbij, terwijl zij de grootste lol hadden om dingen die wij totaal niet grappig vonden! :) De serie's die je noemt vind ik overigens ook allemaal erg leuk. Aangezien ik 30 Rock niet ken, word het hoog tijd dat ik die eens ga proberen!
Reageer
Seinfeld