Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Peter Rotthier geeft "Scorpion – Seizoen 2 (DVD)" een 8.
Geschreven door Peter Rotthier op 13 april 2017.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Scorpion – Seizoen 2 (DVD)

Het team bollebozen onder leiding van de Ierse hacker Walter O’Brien (Elyes Gabel, Game Of Thrones) is terug voor een tweede seizoen van 24 afleveringen, waarin ze met hun intellectuele vermogens allerlei zaken oplossen voor de overheid. Als actiereeks is Scorpion in ieder geval weer eens iets anders dan de gebruikelijke actiereeksen waarin vuur- en andere wapens te pas en ten onpas bovengehaald worden. Dat betekent nu ook weer niet dat Scorpion een serie is waarin het aan actie ontbreekt. Ook met de intelligentie van je hoofdpersonages kun je heel wat spanning opbouwen, zeker als het allemaal geniën zijn in hun vak.

Scorpion
© CBS


Wie meer wil weten over de escapades van het Scorpion-team kan deze hier terugvinden. Wij gaan ons hier verder wijden aan de dvd-versie van dat tweede seizoen want uiteindelijk zijn het de fans van de show die zich dit kleinood zullen aanschaffen.

De makers van Scorpion hebben alvast getracht om de fans heel wat extra’s aan te bieden bij de dvd-release van het tweede seizoen. Je krijgt natuurlijk de gebruikelijke audio-commentaren van de producers en een paar scenes die de uitzending niet haalden. Nu niet direct de meest interessante bonus bij deze uitgave.

Scorpion
© CBS


Interessanter wordt het met Quintis waar de acteurs zelf hun impressie mogen geven na de opnamen van de zeventiende aflevering (Adaption). Echt spannend wordt het in Breaking Brilliance waarin producer/director Sam Hill de kijkers meeneemt achter de schermen van de seizoensfinale. Hij loodst je door het pré-productieproces waarin locaties worden gezocht, het verhaal op punt wordt gesteld en waarin diverse vergaderingen deel uitmaken van de voorbereidingen van de opname van een aflevering die maar liefst acht dagen in beslag neemt. Ook neemt de man ons mee doorheen het proces van de afwerking van zo’n aflevering waarbij de visuele effecten en de muziek worden toegevoegd alvorens een episode klaar is voor de uitzending.

In Unlikely Heroes neemt Nick Santora je mee doorheen de hoogtepunten van het tweede seizoen. Althans wat voor hem, als creatief genie achter deze reeks, de niet te missen momenten zijn. Je hoeft het dus niet direct met de man eens te zijn, maar het is wel duidelijk dat hij met zijn impressie op het juiste spoor zit.

In Creating Reality mag visual-effects-verantwoordelijke Larry Detweiler drie speciale momenten van zijn team uit het seizoen toelichten terwijl Bob Good, de man verantwoordelijk voor de rekwisieten, ons wijsmaakt welke problemen hij allemaal moet trotseren om aan het juiste materiaal te geraken.

Tot slot krijg je nog wat info over de Comic die verschenen is van Scorpion en mag locatiemanager Murray Miller zijn zegje komen doen over de manier waarop hij de (buitenlandse) locaties zoekt.

Met al deze extra’s is deze uitgave alvast een item dat voor de liefhebbers van de reeks bijna onontbeerlijk is in hun verzameling.
Volg Scorpion
Vorige aflevering
A Lie in the Sand
A Lie in the Sand
04x22
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Scorpion