Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Ron Schoonwater geeft "Sanningen - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Ron Schoonwater op 19 april 2024.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Sanningen - Seizoen 1

Sanningen haalt het niet bij de verwachtingen.

Dat komt vooral door hoofdrolspeelster Sofia Helin. Haar onmiskenbaar sterke rol bij Bron/Broen (The Bridge) zorgt ervoor dat je constant zit te vergelijken met die ijzersterke serie. Het is eigenlijk opvallend hoe iemand beoordeeld wordt op een eerdere iconische rol.

Bij andere series en films met Sofia in een hoofdrol speelt dit wat mij betreft minder. Dat komt omdat Sofia dan wijselijk een totaal andere rol aanneemt dan in Bron/Broen. Deze keer keert ze terug in een rol als politieagente. Hoewel ze haar rol nu ook met verve speelt blijft het gevoel bestaan dat je iets mist.

Sanningen is een degelijke Zweedse misdaadserie.

Sofia speelt nu de getraumatiseerde politiechef Iris Broman. Haar levenspartner is met geweld om het leven gebracht. Dit achtervolgt Iris nog steeds. Toch heeft ze besloten dat ze klaar is voor een volgende stap. Dat is de reden dat Iris weer gaat werken, in een andere stad en met andere collega's. Toch helpt dit niet om afstand te nemen van haar verleden.

Sterker nog, door in te trekken in een niet-bewoond huis van haar halfzus blijft Iris juist meer verbonden met haar eigen verleden. Zeker als haar halfzus met haar twee kinderen terugkeert blijkt dat Iris nog de nodige demonen moet overwinnen.

Sanningen
© C More


Iris pakt haar rol als leidinggevende van een coldcaseteam voortvarend op. Dat wordt haar niet in dank afgenomen door Kerstin (Kajsa Ernst, Codename: Annika). Kerstin is degene die de zaak oorspronkelijk heeft afgehandeld. Iris komt er al snel achter dat het oorspronkelijke onderzoek niet bepaald deugdelijk is afgerond.

De weerstand van Kerstin zorgt ervoor dat het onderzoek ook nu niet bepaald makkelijk verloopt. Wanneer Iris zich laat afleiden door haar privésituatie wordt het er allemaal niet makkelijker op.

Hoewel ze haar rol nu ook met verve speelt blijft het gevoel bestaan dat je iets mist.

Sanningen is een degelijke Zweedse misdaadserie. Het verhaal leunt vooral op de persoonlijke situatie van Iris. Daardoor is het onderzoek naar de cold case behoorlijk ondergesneeuwd. Naarmate het verhaal vordert blijkt er privé en in het onderzoek meer aan de hand.

Ondanks dat Sanningen nergens teleurstelt komt het ook niet boven andere Scandinavische series uit. Dit wordt extra benadrukt omdat Sofia Helin een hoofdrol speelt. Haar rol in Bron/Broen wordt in deze serie nergens overtroffen. Bovendien is het verhaal van Sanningen niet van het niveau van de genoemde illustere serie. Het zorgt ervoor dat deze serie niet meer dan een gemiddeld cijfer verdiend.
Video on youtube
Volg Sanningen
Vorige aflevering
Ep 6
Ep 6
01x06
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Sanningen