Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Heksenprocessen van Salem centraal in nieuwe tv-serie

De Amerikaanse tv-zender WGN America zet komende lente zijn eerste stappen in de wereld van de series met zijn eigen tv-serie Salem.

Het eerste seizoen van de 13-delige reeks Salem speelt zich af in het 17e eeuwse Massachusetts en onderzoekt wat er echt gebeurde tijdens de beruchte heksenprocessen in het stadje Salem. Wie of wat wakkerde het haatvuur van de stedelingen aan en welke duistere en bovennatuurlijke waarheid zit verborgen in de verhalen die wij kennen. Want in Salem bestaan echte heksen, maar ze zijn niet wie of wat ze lijken. In het eerste seizoen van Salem wordt een gedurfde nieuwe visie over Salem en heksen gepresenteerd onder de mom van een epische romance die draait rond deze explosieve revelatie.

Zender WGN America verzamelde voor zijn eerste eigen tv-serie een aantal bekende tv-gezichten en sloegen Seth Gabel (Fringe) aan de haak voor de hoofdrol. In Salem vertolkt Gabel de lokale aristocraat Cotton Mather die aan het hoofd staat van de heksenprocessen. Shane West (Nikita) speelt een oorlogsveteraan die terugkeert naar zijn geboortedorp Salem waar hij zich verbaast over de heksenjacht die er plaatsvindt. Janet Montgomery (Made in Jersey) speelt de heks Mary Sibley en haar rechterhand wordt vertolkt door Ashley Madekwe (Revenge).

Salem is een reeks van Star Trek: The Next Generation en Terra Nova-scenarist Brannon Braga. Hij werkt voor de reeks samen met The Haunting in Connecticut-scenarist Adam Simon. Richard Shepard regisseerde de pilotaflevering voor de reeks. Shepard regisseerde ook al de pilot van Ringer en Golden Boy en regisseerde enkele afleveringen van Girls.

De première van Salem staat gepland voor het voorjaar van 2014.

WGN America heeft ook een teaser vrijgegeven die hieronder te zien is:
Video on youtube
Vorige aflevering
Black Sunday
Black Sunday
03x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_anonymous
03 jan 2014 20:31 -
Lijkt me interessant. Vooral veel bekende namen (Revenge, Nikita, Fringe acteurs)
Reageer
Salem