Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Peter Rotthier geeft "Run (2020) - Eerste aflevering" een 8.
Geschreven door Peter Rotthier op 20 april 2020.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Run (2020) - Eerste aflevering

Misschien heb je het zelf al meegemaakt, jarenlang getrouwd, huisje, tuintje en een rits kinderen. Een leven zoals heel veel mensen wensen en sommige ook hebben. Op een dag loop je je grote jeugdliefde tegen het lijf. En hoewel die tijd van toen al vele jaren voorbij is, smeult er echter nog wel een klein vlammetje. Bij sommige mensen zal dat vlammetje verder ontbranden, anderen zullen bewust dat vlammetje snel laten doven, wetende waarom het jaren geleden niet gelukt is.

De expressie op de gezichten van de twee hoofdrolspelers spreekt boekdelen en overstijgt geregeld hun onderlinge conversaties.

Dat gegeven staat centraal in de nieuwe HBO-serie Run (2020). In de openingsscène zien we een dame in haar auto zitten op een grote parking. Ze krijgt een sms’je van haar man die haar waarschuwt tijdig thuis te zijn voor een levering aan huis. Even later krijgt ze nog een sms van een zekere Billy (Domhnall Gleeson, Catastrophe) met als boodschap RUN.

Dan slaat de paniek en twijfel toe, want Billy is de grote jeugdliefde van de dame en blijkbaar hebben ze afgesproken om op een bepaald moment, vijftien jaar na het einde van hun relatie, weg te vluchten uit hun huidige situatie. Ruby (Merritt Wever, Nurse Jackie), de vrouw waar we het over hebben, spoed zich naar het vliegveld waar ze incheckt richting New York waar ze blijkbaar afgesproken heeft met haar lover om van daaruit samen verder te vluchten per trein. Het is ook pas daar dat de twee tortelduifjes elkaar voor het eerste terug zien, na al die jaren.

Zoals steeds weet HBO zijn kijkers te verwennen met series die ietwat controversieel zijn en die vooral de meerwaarde kijker moeten aanspreken. Ook Run (2020) is een dergelijk serie die je niet tussen de soep en de patatten (aardappelen) moet bekijken. De dialogen moet je goed volgen om de belangrijke nuances goed mee te pikken, maar ook de expressie op de gezichten van de twee hoofdrolspelers spreekt boekdelen en overstijgt geregeld hun onderlinge conversaties.

Run (2020)
© HBO


Zowel Ruby als Billy hebben geregeld twijfels bij het avontuur waarvoor ze vertrokken zijn. Die twijfel tussen verlangen naar elkaar en het leven van de voorbije jaren, staat tijdens deze pilot zeker nog in de weg van de grote romantiek. De vraag is echter of die grote romantiek er ook in de toekomst wel zal komen, want alle twee kennen ze ook elkaars kleine kantjes en ook die steken nu al geregeld de kop op.

Hoewel Run (2020) niet direct een serie is waarvoor ik thuis zou blijven, moet ik wel toegeven dat op basis van het scenario, dit fantastisch in beeld is gebracht en de acteurs het beste van zichzelf geven. Er zullen zeker heel wat gegadigden zijn die met blij gemoed wekelijks een portie Run (2020) tot zich willen nemen. Zelf heb ik me voorgenomen om toch verder te kijken in de nabije toekomst, maar Run (2020) zal zeker geen persoonlijke prioriteit zijn. Toch mag je verwachten dat Run (2020) links en rechts wel een enkele begeerde serieprijzen zou kunnen meepikken aan het eind van dit jaar.
Volg Run (2020)
Vorige aflevering
Trick
Trick
01x07
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Run (2020)