Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Ron Schoonwater geeft "Rebecka Martinsson - Seizoen 1 (DVD)" een 7.5.
Geschreven door Ron Schoonwater op 23 juli 2017.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Rebecka Martinsson - Seizoen 1 (DVD)

Met Rebecka Martinsson (gebaseerd op verhalen van Åsa Larsson) haal je prima entertainment in huis. Hoewel de krimi gebaseerd is op het typische 'wie heeft het gedaan' zijn de verhalen achter de personages het centrale thema. Vooral het verhaal achter Rebecka (prima gespeeld door Ida Engvol, The Team) is de rode draad in de serie. Rebecka start in de eerste aflevering als een geslaagde advocate, maar al snel blijkt dat Rebecka uit een andere wereld komt. Wanneer ze terugkeert naar Kiruna om een uitvaart bij te wonen veranderd ze al snel in het meisje van weleer. Rebecka transformeert, geconfronteerd met haar verleden en de verschrikkelijke daden in deze vier afleveringen, van ogenschijnlijk knappe zelfverzekerde dame naar een onzekere vrouw. Zeker als het om haar privé leven gaat. De eerste aflevering levert Rebecka overigens ook in het werk een flink trauma op. Na behandeling blijft ze met haar scherpzinnigheid redelijk overeind in haar werk. Toch begint ook hier de twijfel steeds meer te overheersen. Rebecka kan niet kiezen of ze terug wil keren naar Stockholm of in Kiruna wil blijven. Dit dubbele gevoel wordt verstevigd door haar zoektocht naar liefde en geborgenheid.

[image-86053]

Rebecka Martinsson is in sfeer vergelijkbaar met series als Wallander, Dicte en Annika Bengtzon. Series waarin de moord of misdaad wel een belangrijke rol speelt, maar waarin het persoonlijke verhaal erg belangrijk is. Daarnaast heeft Rebecka Martinsson regelmatig tijd voor een luchtige toon. De 'file' die ontstaat wanneer haar buurman moet rijden is een van de hoogtepunten. De ander is wanneer Rebecka, samen met forensisch patholoog Lars Pohjanen (Ville Virtanen, Sorjonen/ Bordertown), een interview af gaat nemen bij een jager die een bebloed T-shirt heeft gevonden. Rebecka en Lars zijn zo dronken dat het hilarisch is (en erg goed geacteerd, let op de details). Ida voelt zich perfect thuis in haar rol als Rebecka, dat is de hele serie duidelijk.

De serie is een aanrader voor iedereen die van Scandinavische drama's, krimi's en thrillers houdt.

Politieagente Anna Maria Mella (Eva Melander, Modus) is naast Rebecka, een belangrijk onderdeel van de serie. Haar zwangerschap, de gevolgen van de geboorte van haar kind en haar relatie spelen constant mee op de achtergrond. Ook de twee mannen in het leven van Rebecka hebben een rol. De een is succesvol advocaat en collega van Rebecka. De ander is politie hondentrainer in Kiruna. Dat de laatste prominenter in beeld komt is logisch omdat alle vier de afleveringen in Kiruna afspelen.

Rebecka Martinsson
© TV4


Ondanks de aandacht voor het privéleven van de hoofdpersonen zijn de moorden en de oplossing daarvan niet het ondergeschoven kind van de rekening geworden. Er is goed nagedacht over de opbouw van de verhalen. De kijker blijft meestal tot het einde raden wie de dader is. Wanneer het sneller duidelijk is wie de dader is dan heeft dit een reden. Dan gaat het om de opbouw van de spanning of om een onverwacht einde. Met dit in

Een cijfer geven blijft lastig. Het zweeft tussen een 7,5 en een 8.

gedachte is Rebecka Martinsson weer een geslaagde Scandinavische krimi. Een krimi waarin persoonlijk drama centraal staat. Een cijfer geven blijft lastig. Het zweeft tussen een 7,5 en een 8. Dat komt door kleine onvolkomenheden, maar ook omdat de misdaadverhalen de donkere sfeer van andere Scandinavische series mist. De serie is echter een aanrader voor iedereen die van Scandinavische drama's, krimi's en thrillers houdt.

Oorspronkelijk is de serie uitgezonden in 8 afleveringen van drie kwartier. Op de DVD zijn de afleveringen handig aan elkaar geplakt. Daardoor wordt er in anderhalf uur één verhaal verteld. Er staan vier verhalen op de twee Dvd's, te weten
- Midzomernacht (Det blod som spillts)
- Het zwarte pad (Svart stig)
- Tot de woede is geluwd (Till dess din vrede upphör)
- De tweede zonde (Till offer åt Molok)
Volg Rebecka Martinsson
Vorige aflevering
The Warning Triangle: Part 2
The Warning Triangle: Part 2
02x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Rebecka Martinsson