Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Power-franchise wordt uitgebreid met prequelserie Origins

Starz breidt het Power Universum opnieuw uit met een prequel spin-off serie die Ghost en Tommy herenigt.

In navolging van Power Book III: Raising Kanan, dat de jonge jaren volgt van ieders favoriete vijand Kanan Stark (gespeeld door Curtis '50 Cent' Jackson), volgt de nieuwe serie Origins de beginjaren van het geliefde duo Ghost en Tommy, gespeeld door Omari Hardwick en Joseph Sikora in de originele Power-serie.

Power

Fans van Power Book III: Raising Kanan vragen al seizoenen lang wanneer Ghost en Tommy Kanan zouden tegenkomen sinds de tieners elkaar op de middelbare school ontmoetten, maar deze personages waren nog nooit gecast. Maar aangezien Tommy na Power weer opdook in Power Book II: Ghost voordat hij zijn eigen serie Power Book IV: Force begon, zou het logisch zijn als Ghost en Tommy vóór Origins in Power Book III: Raising Kanan zouden verschijnen.

En om nog een stukje pure speculatie toe te voegen: de verhalen in zowel Power Book III: Raising Kanan als Origins zouden kunnen eindigen met de start van de serie van het moederschip - OF, zou de eerste op een bepaald moment kunnen eindigen en Kanan vervolgens in de tweede serie verschijnen?

"Nu we de tienjarige verjaardag van Power naderen, is het ongelooflijk om te zien welke enorme band onze fans hebben met het Power-universum," zei Kathryn Busby, President Programming van Starz in een verklaring. "We kunnen niet wachten om te zien hoe Origins deze dynamische franchise verder zal ontwikkelen terwijl het ons publiek nieuwe, aangrijpende en uitgebreide verhalen brengt."

Afgelopen week onthulde Jeff Hirsh, CEO van Starz, plannen om de contentkosten in de hand te houden door meer nieuwe series te ontwikkelen in plaats van series langer vol te houden omdat ze duurder worden. In zijn toespraak op een mediaconferentie van Deutsche Bank in de aanloop naar de stap van het bedrijf om tegen het einde van het jaar een zelfstandig beursgenoteerd bedrijf te worden, gebruikte Hirsch de Power-franchise als voorbeeld.

"Je kijkt naar de Power-kaart en zegt: 'Oké, als ik een van die personages uit de serie haal en er een nieuwe serie van draai, dan kan ik de Power-serie laten vervangen tegen de helft van de kosten'. Nu breng ik veel geld rechtstreeks naar het eindresultaat. En ik verlies echt niets in termen van acquisitiekosten en abonnees, omdat we weten wat die demo's willen. En we weten hoe we die in lijn moeten brengen. En dat is dus echt de kern van het behalen van die 20% marge - die lei omdraaien met verse inhoud om het bedrijf te stimuleren," zei Hirsh.

Power liep zes seizoenen, Power Book II: Ghost komt later dit jaar terug voor een vierde seizoen, Power Book III: Raising Kanan is momenteel in productie in New York voor seizoen vier, Power Book IV: Force is momenteel in productie voor het derde seizoen in Chicago. Nu Origins in ontwikkeling is, zou dat kunnen betekenen dat het einde nabij is voor een of meer van de bovenstaande?

Er zijn ook al jaren gesprekken over het uitbreiden van het Power Universum naar Londen, wat in wezen eindeloze spin-off mogelijkheden of uitbreidingen naar andere steden zou kunnen creëren, zodat fans van de franchise zich geen zorgen hoeven te maken dat ze vaker afscheid zullen nemen van hun favoriete series.

Sascha Penn is de uitvoerend producent voor Origins. De Power Universumserie wordt geproduceerd door de bedenker en showrunner van de originele Power, Courtney A. Kemp via haar productiemaatschappij End of Episode, Curtis '50 Cent' Jackson via G-Unit Film and Television en Mark Canton via Canton Entertainment. Lionsgate Television produceert Origins voor STARZ.
Vorige aflevering
Exactly How We Planned
Exactly How We Planned
06x15
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Power