Nikita

8,0 / 10
44 min
Actie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Mandy Gelling geeft "Nikita - Seizoen 4" een 7.5.
Geschreven door Mandy Gelling op 6 januari 2014.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Nikita - Seizoen 4

We pakken bij Nikita de draad weer op 100 dagen na de aanslag op de President van Amerika. Nikita, nog steeds op de vlucht, is staatsvijand nummer één. Heel Amerika is naar Nikita opzoek, inclusief haar voormalige verloofde Michael en wat er nog over is van Division. Ook Amanda en The Shop zoeken mee, maar met minder nobele redenen dan Michael. Seizoen vier van Nikita is een kort seizoen, het heeft slechts zes afleveringen. Dus het verhaal moet snel worden verteld en dat merk je. Sommige verhaallijnen worden zeer kort gehouden of zelfs afgerafeld. En dat is jammer want we zijn van Nikita toch betere kwaliteit gewend.

Nikita wil eens en voor altijd afrekenen met Amanda en The Shop, daarbij denkt ze geen hulp nodig te hebben van haar Division Team, bestaande uit: Michael, Birkhoff, Alex, Sonya en Ryan. Owen/Sam valt een beetje buiten de boot, hij heeft een andere agenda en dat is niet het helpen van Nikita. Al snel blijkt dat Nikita niet zonder hulp kan. Nikita kan juist wel wat hulp gebruiken. Michael geeft het niet zo gauw op en al snel is het team weer compleet. Al meteen vliegen de snode plannen van Amanda je om de oren. Zij heeft nog een appeltje te schillen met het team en ze schuwt een aanslag, ontvoering, chantage en moord daarbij niet. Hield ze zich bij Division nog koest, nu gaan alle remmen los bij de serpent Amanda.

Nikita heeft ook hulp nodig van buitenaf om Amanda te kunnen stoppen, ze gaat daarbij zelfs naar de pers. Maar ook hier reiken de armen van Amanda en The Shop zover dat ook dat plan in duigen valt. Die lange armen worden naar mate het seizoen vordert beetje bij beetje onwaarschijnlijker. Nu was het verhaal van Division en Nikita al redelijk onwaarschijnlijk maar The Shop slaat alles. Is dat erg? Nee eigenlijk niet. Als we denken aan The Blacklist, 24 en dergelijke series, weten we dat alles wat onwaarschijnlijk is of lijkt, waargemaakt kan worden op ons TV scherm. En ach we kijken toch om vermaakt te worden? En vermaakt worden we bij Nikita.

Eerst was daar La Femme Nikita met de bloedmooie, koelbloedige en sterk spelende Peta Wilson. Met de remake hebben ze het met de beeldschone, warmbloedige en goed spelende Maggie Q prima gedaan. Helaas blijft het zonde dat het laatste seizoen zo kort moest zijn. Ik heb me de laatste drie afleveringen verbaasd over het tempo en de onwaarschijnlijkheden die er op het tv scherm tevoorschijn werden getoverd. Maar het was wel een waardig einde en ook redelijk bevredigend. Nikita is beter afgerond dan menig serie die ik heb gezien, dus geen klachten hier.

7.5 punten en op naar de volgende remake?
Volg Nikita
Vorige aflevering
Canceled
Canceled
04x06
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_DDjan
07 jan 2014 17:35 -
Ik had verwacht dat de senator ook nog een dubble was, je hebt helemaal gelijk over de snelheid. dat de totaliteit van de groep zo snel achterhaald was ging echt mijn pet te boven. Einde van toch een leuke serie, heb er van genoten.
Reageer
avatar_Roeman
07 jan 2014 19:21 -
@DDJan, De gehele serie was geweldig en dat de Senator geen dubbel bleek te zijn was ook voor mij een verrassing. Ik hoop eigenlijk op Nikita the Movie ;-)
Reageer
avatar_bartvanvliet
13 jan 2014 22:13 -
weet iemand waarom season 4 zo weinig aflevering heeft?
Reageer
avatar_Roeman
14 jan 2014 09:17 -
Ja dat weet ik @bartvanvliet. Dat komt omdat ze de serie waardig wilde afronden. Seizoen 3 had eigenlijk de laatste moeten zijn, maar ze hadden besloten om toch nog een ander beter einde te maken voor Nikita. En volgens mij zijn ze daar aardig in geslaagd ;-)
Reageer
John Doe
Netty (gast)
29 aug 2014 20:10 -
Hoe komt het dat er maar 1 aflevering van Nikita is geweest en al weer 2 weken niet? Weet iemand dat?
Reageer
avatar_aburex
05 jul 2015 20:54 -
Inderdaad een waardig einde voor 'Nikita'. Feeks Amanda heeft haar verdiende loon en de andere teamleden hebben terug hun 'normale' leven. Spijtig voor Sean en Ryan dat die het loodje moesten leggen. Vond het een geweldige serie. Ik ga me nu wagen aan 'La Femme Nikita'. Hopelijk is die even goed...
Reageer

Nieuwste recensies

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8