Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Nederlandse serie Nieuwe Buren krijgt Britse remake The Couple Next Door

Starz en Channel 4 hebben de thrillerserie The Couple Next Door met Eleanor Tomlinson van Poldark en Sam Heughan van Outlander groen licht gegeven.

Het filmen is begonnen in Leeds en België voor de zesdelige thriller van Professor T (UK)-producent Eagle Eye Drama. De film volgt Tomlinson's Evie en Pete (Harry Potter-ster Alfred Enoch), die verhuizen naar een chique buurt en terechtkomen in een wereld van gordijntrekkerij en statusangst. Ze vinden vriendschap in de vorm van het stel naast hen, alpha verkeersagent Danny (Heughan) en zijn vrouw, de glamoureuze yoga-instructrice Becka (Jessica De Gouw), maar nadat Danny en Evie een passionele nacht met elkaar hebben doorgebracht, liggen er problemen in het verschiet.

Nieuwe Buren

De thrillerserie is gebaseerd op de Nederlandse serie Nieuwe Buren (foto) en past in Eagle Eye's strategie om Europese hitseries om te zetten in series voor de grote Engelstalige markten, na Channel 4's Suspect, dat gebaseerd is op een Belgische serie, en ITV's Professor T (UK), die gebaseerd is op een serie uit Denemarken.

De Amerikaanse streamer Starz en het Britse netwerk Channel 4, die nog nooit samen hebben geproduceerd, beschrijven The Couple Next Door als een "psychologisch drama, waarin de claustrofobie van de buitenwijken en de gevolgen van het najagen van je donkerste verlangens worden onderzocht".Tomlinson (foto) is vooral bekend als Demelza Poldark tegenover Aidan Turner in vijf seizoenen van het BBC drama Poldark. Andere rollen zijn Stephen Merchant's comedy-dramaserie The Outlaws en Netflix's aankomende serie-adaptatie van David Nicholls' One Day.

De Schotse acteur Heughan (foto onder) maakt zich op voor het zevende seizoen van Starz-hit Outlander, waarin hij Jamie Fraser speelt. Hij kwam onlangs in het nieuws toen uit zijn memoires bleek hoe een brute verkrachtingsscène in het eerste seizoen van Outlander hem negatief had beïnvloed.Marcella-schrijver David Allison is bezig met The Couple Next Door, Dries Vos van Professor T (UK) regisseert en de uitvoerende producenten zijn Jo McGrath, Walter Iuzzolino en Alison Kee.

De serie is gemaakt in opdracht van Channel 4's Caroline Hollick en Rebecca Holdsworth. Karen Bailey, EVP van Programmering, houdt toezicht op The Couple Next Door voor Starz, en het zal worden gedistribueerd door Beta Film.

Hieronder een trailer van de originele Nederlandse Nieuwe Buren:
Video on youtube
Vorige aflevering
Aflevering 10
Aflevering 10
04x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Nieuwe Buren