Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
anonymous geeft "Midnight, Texas - Eerste twee afleveringen" een 8.5.
Geschreven door anonymous op 2 september 2017.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Midnight, Texas - Eerste twee afleveringen

"I've been running from this for a long time. I need to man-up and just face it" - Manfred

Naast True Blood, oftewel de verhalen van Sookie Stackhouse, schreef Charlaine Harris ook Midnight, Texas. Alleen dat feit al was voor mij een reden om Midnight, Texas op mijn te-kijken-lijstje te zetten. Toen ik de tip kreeg dat Midnight, Texas op Spike te zien zou zijn, was ik helemaal in mijn nopjes. Nu valt het voor mij, als enorme True Blood fan, niet mee om een serie te vinden die daarop lijkt. Gelukkig komt Mignight, Texas wel in de buurt van True Blood.

Hij vertrekt in zijn camper en met zijn overleden oma

Manfred Bernardo (François Arnaud, Borgias) is een helderziende man die zijn geld verdient met seances. Hij kan geesten zien, en met een beetje pech kunnen ze zijn lichaam overnemen. Omdat hij achterna wordt gezeten door een man die hem niet zo aardig vindt (is een understatement), vertrekt hij naar Midnight, een plaatsje in Texas. Dat doet hij met zijn camper en zijn overleden oma. Zijn oma weet hem te vertellen dat Midnight een veilige plek is voor mensen met een speciale gave. Vampiers en heksen, beschermengelen en geesten, allemaal hebben ze Midnight gevonden.

Midnight, Texas
© NBC
Eenmaal in Midnight aangekomen, maakt hij al snel kennis met de bewoners van dit aparte stadje. Zo ontmoet hij de vampier met de felblauwe ogen: Lemuel Bridger (Peter Mensah, Sleepy Hollow), diens vriendin Olivia Charity (Arielle Kebbel, The Vampire Diaries), de heks Fiji Cavanaugh (Parisa Fitz-Henley, Luke Cage) en de serveerster Creek Lovell (Sarah Ramos, Parenthood). Als kijker voel en zie je het gebeuren; de klik en die ene vonk tussen Manfred en Creek slaat over.

Terwijl Manfred samen met de andere bewoners een barbecue bezoekt, ontdekt een van de gasten het lichaam van een meisje. Ze ligt half in het water. Manfred weet dat hij te maken zal krijgen met de geest van het meisje. Als blijkt dat zij ook nog eens de vriendin van zijn huisbaas is, worden de ogen al snel op hem gericht. Op wonderbaarlijke wijze zoekt het meisje hem op, waarbij ze een hele groep geesten met zich mee neemt. Voor Manfred is er in het rustige Midnight dus geen rust te vinden. Gelukkig heeft hij de hulp van de andere inwoners en steunen ze hem waar ze kunnen.
[image-70222]
Na twee afleveringen te hebben gezien, ben ik om (eigenlijk al na de eerste vijf minuten): wat een leuke serie. Alles zit erin; spanning, romantiek, hier en daar een schrikmoment. Je ziet dat de serie is gemaakt naar het verhaal van Charlaine Harris. De vampier beweegt hetzelfde, maar ook de vele verschijningen in Midnight, Texas zullen voor de True Blood kijkers geen verrassing zijn. Van mij mag Midnight, Texas nog wel even doorgaan. Ik wil nog veel meer zien van Manfred, de mensen van Midnight en de lachwekkende situaties waarvoor zijn oma regelmatig zorgt.

Voor het originele, het leuke en spannende verhaal geef ik Midnight, Texas graag een 8,5.
Volg Midnight, Texas
Vorige aflevering
Yasss, Queen
Yasss, Queen
02x09
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Midnight, Texas