Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Aankomende nieuwe series 2013-2014

Elk nieuw televisieseizoen worden we overladen met nieuwe series. De netwerken lijken massaal in te kopen, in de hoop dat ene pareltje er tussen uit te kunnen vissen. Op dat succes kan men dan immers weer jaren vooruit. Heel erg grof genomen zijn de nieuwe series altijd in twee categorieën in te schalen, komedie en de rest.

Waar het succes van een komedie vanaf hangt blijft enorm lastig te bepalen. Humor moet je liggen, maar misschien nog wel belangrijker, het tijdsslot moet gunstig zijn. Als we bovenstaande factoren in ogenschouw nemen, zijn er het komende najaar een aantal series die absoluut de moeite waard kunnen zijn in dit genre.

CBS lijkt met We Are Men, Mom en The Crazy Ones goede zaken te gaan doen. Ze moeten ook wel, want na het huidige seizoen is How I Met Your Mother ten einde. MijnSerie heeft echter goede hoop dat er tussen deze drie nieuwe series een waardig opvolger zit.

Naast CBS proberen ook Fox en NBC wat mee te pakken uit de komedie-pot. NBC gaat de strijd aan met The Michael J Fox Show, terwijl FOX uitpakt met Brooklyn Nine Nine. Wij verwachten dat deze vijf series zich het best gaan profileren deze winter.

De drama’s en thrillers blijven ook altijd verrassen. Waar sommige shows in Europa een doorgaand succes lijken te zijn met grote fanbases, lijken de Amerikanen toch een hele andere smaak te hebben. En uiteraard draait bij de grote netwerken alles om de kijkcijfers. Afgaand op de trailers in de indelingen van de diverse netwerken, brengt ons bij de volgende series die het volgens ons goed kunnen gaan doen.

Absolute koploper in media aandacht is Marvel Agents of S.H.I.E.L.D. van ABC. Deze serie lijkt, voordat er ook nog maar een pilot is uitgezonden, nu al niet meer stuk te kunnen. Maar ABC zet op meer paarden in. Ook de remake van het Nederlandse Overspel, Betrayal, en Lucky 7 moeten de zender de nodige kijkers op gaan leveren.

Naast ABC lijkt ook CBS goed voor de dag te komen met drie nieuwe series. De welbekende Dracula gaat samen met The Blacklist en Crisis de strijd met de concurrentie maar al te graag aan. Daarbij moeten we wel opmerken dat vooral Crisis erg afhankelijk zal zijn van het verloop van het verhaal. De kans bestaat dat deze serie niet genoeg diepgang zal bieden voor een lang verblijf op de buis, maar dat zal de toekomst uit gaan wijzen.

Eenzelfde lot staat mogelijk ook Hostages te wachten, de thriller die op CBS te zijn zal zijn. The C.W. komt met de nieuwe serie The Tomorrow People, over mensen met speciale krachten. Als laatste laat FOX zich uiteraard ook niet onbetuigd. Sleepy Hollow, een moderne versie van dit klassieke verhaal, zal daar op maandagavond te zien zijn.

Als laatste hebben we nog twee spin-offs. Once Upon a Time in Wonderland (ABC) en The Originals (The CW) zijn beide kindjes van bekende voorgangers. Door de grote fanbase van zowel Once Upon a Time als The Vampire Diaries, verwachten wij dat ook deze series een succes zullen gaan worden.
Vorige aflevering
What We're Fighting For
What We're Fighting For
07x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_anonymous
29 aug 2013 16:49 -
Zoveel interessante pilots dit jaar. Ben erg benieuwd naar The Crazy Ones, Mom, Sean saves the World en de nieuwe Michael J. Fox show. Las dat de pilot van The Blacklist tot een van de beste behoord. Hostages en SHIELD lijken mij ook leuke series.
Reageer
avatar_anonymous
29 aug 2013 18:15 -
Ik mis, almost human, the tommorow people, en the 100 in de lijst!!! Zeker series waar ik zeer benieuwd naar ben!
Reageer
avatar_anonymous
29 aug 2013 19:43 -
De meeste series ga ik wel een kans geven.
Reageer
avatar_anonymous
29 aug 2013 20:11 -
@NGroen, the tommorow people staat erin hoor. The 100 is zeker een interessante serie maar die komt pas later uit(is nog niet bekend). Hier gaat het vooral om wat straks komt. Voor Almost Human, wat mij ook een leuke serie lijkt, is het wat meer van hetzelfde daarom staat die niet in deze lijst.
Reageer
avatar_ELSimpatico
31 aug 2013 13:13 -
kunnen we niet een petitie starten of zo om UPC, Ziggo en de andere bedrijven een pakket samen te stellen met de Amerikaanse zenders: HBO, Fox, CBS, The CW en ABC.

Of een zender met alleen series maar dan van alle grote netwerken en niet alleen van 1 netwerk en die eindeloos blijven herhalen.

Maar ga de meeste wel kijken, ben wel benieuwd hoe ze het allemaal gaan uitwerken alleen sleepy hollow en lucky 7 lijken mij niks
Reageer
avatar_JessicaD
31 aug 2013 14:21 -
Wederom is mijn plan om sowieso alle pilots te bekijken, maar de series die ik echt wil gaan volgen op dit moment zijn (in willekeurige volgorde):
Ravenswood, Once Upon a Time in Wonderland, The Crazy Ones, Enlisted, The Originals, Agents of S.H.I.E.L.D., Welcome to the Family, Dracula, Almost Human, Sleepy Hollow en The Tomorrow People.
Reageer
Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.