Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9.5
Peter Rotthier geeft "Ik Weet Wie Je Bent - Seizoen 1" een 9.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 15 februari 2019.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Ik Weet Wie Je Bent - Seizoen 1

Een advocaat met geheugenverlies en de verdwijning van zijn nichtje zijn de rode draad van de Nederlandse serie Ik Weet Wie Je Bent. Van bij het begin wordt duidelijk dat het geheugenverlies niet door iedereen serieus genomen wordt. Of advocaat Daniel Elias effectief zijn geheugen kwijt is, kom je als kijker ook niet snel te weten. Toch zal je elk moment in deze serie twijfelen of hij het geheugenverlies speelt of niet. Zelfs als er vreemde zaken aan het licht komen waarin Elias duidelijk de hand in heeft gehad, blijf je als kijker twijfelen.

Dat Daan Schuurmans (Nieuwe Buren) gerust een van Nederlands beste acteurs mag genoemd worden, weten we al langer. De rol van Daniel Elias is hem echt op het lijf geschreven. Schuurmans zet de figuur van de zelfverzekerde advocaat perfect neer en overklast daarbij iedereen die in deze serie mag meespelen. Dat wil niet zeggen dat de rest van de cast niet uit de verf komt. Ook zij halen het beste van zichzelf naar boven in deze mysterieuze thriller die je veertien weken lang aan de zetel kluistert.

Als die belevenis bijna aan zijn ontknoping toe is weet je als kijker ook niet meer van welk hout je pijlen moet maken, want wat is nu waar en wat niet. Wie tussen pot en pint naar Ik Weet Wie Je Bent heeft gekeken zal heel wat nuances gemist hebben maar de aandachtige kijker zal samen met mij tot de conclusie komen dat Ik Weet Wie Je Bent een van de beste Nederlandse series is van de voorbije jaren.

Ik Weet Wie Je Bent
© NPO 3


Dat laatste heeft niet alleen met de spanning van het verhaal te maken. Ook de manier waarop de personages uitgewerkt zijn, spreekt tot de verbeelding. Ik Weet Wie Je Bent is geen gewoon ‘wat is er gebeurd verhaaltje’, maar werkt ook de onderlinge relaties tussen de personages heel goed uit. Dat levert ook heel wat onderlinge spanningen op tussen die personages en dat leidt dan weer tot gebeurtenissen die in het licht van de rode draad, belangrijk blijken te zijn.

Ik Weet Wie Je Bent is zo’n serie die snakt naar een tweede seizoen hoewel ik durf te betwijfelen of dat echt een goed idee is. De plot, het acteerwerk en de uitwerking van dit eerste seizoen is zo goed dat dit moeilijk te evenaren, laat staan te verbeteren, wordt.
Volg Ik Weet Wie Je Bent
Vorige aflevering
Episode 16
Episode 16
01x16
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_mathijs92
15 feb 2019 09:43 -
Vond het ook een erg goede serie, had voor mijn gevoel wel een aantal afleveringen korter mogen zijn. Verhaal werd aan het einde een beetje gerekt.

Ik zie trouwens een foto van Penoza staan. Klopt dit wel?
Reageer
avatar_Mandy1966
15 feb 2019 09:55
De foto is gewijzigd.
Reageer
avatar_elsyelsy
15 feb 2019 18:20 -
Ik vond het idee voor het verhaal echt top! Maar ben naar drie
Reageer
avatar_elsyelsy
15 feb 2019 18:21 -
Ik vond het idee voor het verhaal echt top! Maar na drie afleveringen kon ik het acteerwerk niet meer aanzien. Verschrikkelijk slecht. Alleen Daan Schuurmans deed het goed.
Reageer
Ik Weet Wie Je Bent