Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Peter Rotthier geeft "Historia De Un Clan - Seizoen 1 (DVD)" een 7.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 18 januari 2017.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Historia De Un Clan - Seizoen 1 (DVD)

Historia De Un Clan is een Argentijnse dramareeks die zich afspeelt in het midden van de jaren tachtig, toen ontvoeringen in Latijns Amerika dagelijkse kost waren. Het verhaal van deze serie is dan ook gebaseerd op waargebeurde feiten. De ontvoeringen gepleegd door de familie Puccio waren de bekendste en bloederigste uit die periode.

Ogenschijnlijk is de familie Puccio een doorsnee gezin. Wanneer de zaken van vader Arquimédes (Alejandro Awada) niet voldoende geld meer in het bakje brengen om de levensstandaard van zijn gezin op peil te houden, besluit hij een rijkeluiszoontje te ontvoeren en daar losgeld voor te vragen.

Samen met enkele trouwe vrienden en zijn twee zoons plant hij de eerste ontvoering. Zijn jongste, Alex (Ricardo Darin) een populaire rugbyspeler van het plaatselijke team, lokt een rijke vriend in de val en de eerste ontvoering is een feit. Alles verloopt volgens plan tot de zoon ongemaskerd in de deuropening van de tot gelegenheidscel omgebouwde badkamer verschijnt. Hierdoor besluiten ze om, nadat het losgeld is betaald, de jongeman toch om te brengen.

Papa en mama vertrekken op reis naar Europa en wanneer ze terugkeren is ook de opbrengst van de ontvoering zo goed als op. Arquimédes besluit opnieuw een ontvoering op touw te zetten en bespreekt dit met zijn beide zoons. Enkele dagen later zit er een twee slachtoffer opgesloten in de badkamer.

Langzaam maar zeker worden ook moeder Puccio en de twee dochters betrokken bij het hele kidnapgebeuren en de clan kijkt niet op een lijk meer of minder. Dat het uiteindelijk niet goed gaat aflopen voor de familie Puccio kan je al raden, maar als je wil weten hoe hun praktijken tot een eind komen, zal je toch elf afleveringen geduld moeten hebben.

de makers kozen er voor om het verhaal meer rond de karakters van de familieleden op te maken en de momenten die voor spanning moeten zorgen af te doen als bijzaak.


En geduld moet je hebben om Historia De Un Clan te doorstaan. Vader Arquimédes is een ware filosoof die voor alles wel een uitleg weet maar dat gaat soms op je zenuwen werken. Voor een deel ligt dat ook aan de Spaanse taal in deze reeks, maar zijn gezwets maakt sommige delen traag en langdradig. Aan de andere kant domineert hij op die manier wel alle mensen die betrokken worden bij de ontvoeringen.

Het is wel duidelijk dat er heel wat werk van gemaakt is om van Historia De Un Clan een prestigereeks te maken, maar regisseur Luis Ortega haalt geregeld de vaart uit het verhaal waardoor je als kijker steeds een 'net niet'-gevoel krijgt als je moet besluiten of dit een topreeks is of niet. De karakters van de familieleden zijn degelijk uitgewerkt en de manier waarmee de jongste zoon omgaat met de gebeurtenissen wordt prachtig in beeld gebracht. Wat ik echter miste in het hele verhaal was echte spanning. Het verhaal op zich biedt alles om een spannend verhaal te maken, maar de makers kozen er voor om het verhaal meer rond de karakters van de familieleden op te maken en de momenten die voor spanning moeten zorgen af te doen als bijzaak.
Volg Historia de un Clan
Vorige aflevering
Episode 11
Episode 11
01x11
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Historia de un Clan