Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Peter Rotthier geeft "Heer & Meester - Seizoen 1 (DVD)" een 8.
Geschreven door Peter Rotthier op 12 november 2022.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Heer & Meester - Seizoen 1 (DVD)

De rijke vondeling Valentijn ontpopt zich tot een detective die meerdere zaken tot een goed einde weet te brengen.

Hoe het komt dat een dvd van een serie die al debuteerde in 2014 pas acht jaar later op ons bord komt voor een recensie hebben we het raden naar. Een beetje opzoekingswerk leert ons dat het eerste seizoen van Heer & Meester al sinds 2016 in de winkels ligt. We gaan hier dan ook niet al te lang bij stil staan en overgaan tot de essentie van een dvd bespreking.

Heer & Meester kan je omschrijven als een detective serie waarin Valentijn Rixtus Bentinck (Daan Schuurmans, Westenwind) de speurder van dienst is. Schuurmans leerde ik kennen door zijn rol in Westenwind en toen al maakte de jonge acteur een verpletterende indruk met zijn acteerprestatie. De jaren die volgden zouden nog heel wat belangrijke rollen volgen voor de man en steeds wist hij die met verve in te vullen. Ook als de rijke, charismatische door katholieken opgevoede vondeling, Valentijn, weet Schuurmans precies de juiste manier te vinden om zich de rol eigen te maken.

Heer & Meester
© Max


Valentijn gaat in deze serie op zoek naar zijn verleden. Hij mag dan wel te vondeling gelegd zijn, waarbij zowat zijn hele leven ingepland werd door diegene die hem achtergelaten heeft, toch is er een verlangen om zijn afkomst te weten te komen. Tijdens die zoektocht komt hij in contact met de ambitieuze officier van justitie Suze (Sytske van der Ster, BuZa). Zij gebruikt hem dan weer om via zijn, voor haar bijna ongrijpbare, contacten enkele zaken rond te krijgen. Valentijn duikt echter dieper in die zaken dan Suze lief is en ontpopt zich tot een superslimme detective, die samen met zijn sidekick Leo (Hubert Fermin, Medisch Centrum West), de conciërge van het hotel waar Valentijn woont, de misdaden weet op te lossen.

Heer & Meester is niet direct vernieuwend in het genre want de makers tappen veelvuldig uit een ver verleden om deze serie gestalte te geven. En dat is nu net de charme van deze serie waarin spanning en humor hand in hand gaan. Niet voor niets zijn vergelijkingen met een serie als The Saint of de James Bond films terugkerende items wanneer Heer & Meester onder de loep wordt genomen. De stunts, de verhaallijnen en de humor, zouden perfect passen in de genoemde serie en films.

Heer & Meester mag zeker omschreven worden als een van de betere Nederlandse series van de laatste tien jaar. Jammer dat er bij deze dvd-uitvoering geen extraatjes zitten, zodat de kijker alleen maar de tien afleveringen van seizoen 1 voorgeschoteld krijgt.
Video on youtube
Volg Heer & Meester
Vorige aflevering
Oog om oog
Oog om oog
02x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Heer & Meester