Happy!

7.6 / 10
43 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Sam Blaauboer geeft "Happy! - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Sam Blaauboer op 24 juni 2018.
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Happy! - Seizoen 1

“Doorgeslagen gekheid met een vleugje serieusheid”. Happy! is een serie gemaakt door SyFy. Hetzelfde platform als waar The Expanse en 12 Monkeys te vinden zijn. Het acht afleveringen durende eerste seizoen van Happy! kwam voor mij uit het niets op Netflix. Op het eerste gezicht een vreemde serie. Een geanimeerde blauwe eenhoorn op de Thumbnail? Nee, dat werkte voor mij niet echt. Toch maar even kijken wat het is. Na de eerste aflevering was ik helemaal hooked. Gelijk maar even verder verdiept in de iconische comics van Grant Morrison, waar Happy! op is gebaseerd.

© Syfy


Het verhaal volgt Nick Sax (Christopher Meloni, Law & Order: Special Victims Unit), een gebroken hitman en oud politie officier. Wanneer hij na een ‘opdracht’ plots getroffen

Het is aan hem kerstmis te redden. Nou ja, voor zover Sax dat op zijn manier doet dan.

wordt door een hartaanval verandert er iets in het uit drugs en alcohol bestaande leven van Sax. Ontmoet Happy (Patton Oswalt, We Bare Bears), “The happy horse, horse, horse, so full of fun of course, of course! It's plain to see it's fun to be Happyyy!”. Sax denkt dat de drugs en alcohol eindelijk zijn tol hebben geëist, maar komt er al snel achter dat er iets goed mis is. Hij onthult een gigantisch crimineel complot en het is aan hem kerstmis te redden. Nou ja, voor zover Sax dat op zijn manier doet dan.

Happy! heeft acht heerlijke afleveringen van pak hem beet drie kwartier. Een lekkere korte serie. Ben er zelf eigenlijk een beetje sprakeloos van. Het is een geinige combinatie van verschillende genres: dark comedy, crime, animatie, fantasie, mysterie en thriller.

“Hoe gek kunnen we het deze keer doen”?

Het is gek genoeg om mij te laten blijven kijken. Het zal niet de serie zijn die iedereen aan kan. Je moet echt van gekke dingen houden om deze serie geweldig te vinden. Gelukkig ben ik een van de personen die wel van deze gekte houd. De serie speelt er ook gewoon mee. Elke aflevering weer denken ze: “Hoe gek kunnen we het deze keer doen?”

[image-97564]

Als iemand die houdt van… eigenlijk alle eerder genoemde genres, is dit wel een van de series die ik kan aanraden. Het acteren is goed. Het plot is duister. De gewelddadige en overdreven actie zijn allemaal gruwelijk. Het moet trouwens even gezegd worden: Chris Meloni, die ik eerder alleen maar in het hoofd had als lid van de ‘Special Victims Unit, levert een uitmuntend staaltje acteerwerk. En laat je niet misleiden door denkbeeldige en geanimeerde Happy. Kort gezegd: deze serie is even iets anders dan je dagelijkse The Walking Dead of Game of Thrones. Daarom een 8 als cijfer.
Volg Happy!
Vorige aflevering
Resurrection
Resurrection
02x10
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_anonymous
27 jun 2018 23:34 -
vind een 8 wat laag. in tijden niet zo’n originele serie gezien waar je eindelijk eens niet weet wat er gaat komen
Reageer

Nieuwste recensies

Norsemen - Seizoen 3

8

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5