Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Aretha Franklin te zien in Genius bij Disney+

Om maart 2021 ging het uitgestelde derde seizoen van Genius van start bij National Geographic en verteld het verhaal van de in 2018 overleden Amerikaanse gospel-, soul- en r&b-zangeres Aretha Franklin.

Cynthia Erivo (The Outsider (2020) foto) speelt de legendarische zangeres, die op de ranglijst van 100 beste zangers (m/v) aller tijden van het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone op de eerste plaats staat, en Courtney B. Vance (Lovecraft Country) is te zien als haar vader.



Het derde seizoen van Genius; Aretha zal in juni te zien zijn op Disney+. De anthologieserie van National Geographic heeft inmiddels al twee seizoenen gehad met Enstein en Picasso als genieën en nu is het de beurt aan Aretha Franklin. In Genius zien we hoe Franklin in de jaren zestig tekent bij het platenlabel Atlantic Records. Vance (foto) speelt haar vader: de predikant, activist en gospelzanger C.L. Franklin. Het derde seizoen is geschreven door Pulitzer-winnaar toneelschrijfster Suzan-Lori Parks en Anthony Hemingway (Unsolved) was de hoofdregisseur, terwijl Brian Grazer en Ron Howard net als in het eerste en tweede seizoen opnieuw betrokken waren als producenten.



De eerste twee seizoenen zijn niet te zien in Nederland op Disney+. Het is helaas niet bekend of dat nog gaat gebeuren. Maar het derde seizoen is vanaf 4 juni te zien op Disney+.

Video on youtube
Vorige aflevering
Can You Imagine
Can You Imagine
04x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Genius