Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Wichita van Rijkom geeft "Galavant - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Wichita van Rijkom op 4 december 2015.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Galavant - Seizoen 1

Wat liepen de meningen uiteen zeg, toen ik me begon te verdiepen in deze serie… De een vond het geweldig, de ander vreselijk en weer een ander wel aardig. De promo’s had ik inmiddels wel al tig keren voorbij zien komen. Galavant, een nieuwe ABC serie die een soort Monty Python achtig sfeertje op de Amerikaanse TV bracht eerder dit jaar, moest de winter-hit worden van 2015. Met komedie, musical nummers en een sprookjesverhaal werd deze show tijdens de winterstop gedurende januari van dit jaar geïntroduceerd. En blijkbaar met succes, want er is inmiddels een tweede seizoen aangekondigd wat eveneens te zien zal zijn in januari 2016.

Galavant
© ABC


Ridder Galavant (Joshua Sasse, Rogue) had ogenschijnlijk het perfecte leventje: een knappe vriendin, heldenstatus en een glansrijke toekomst in het verschiet. Dat was tenminste het geval tot koning Richard (Timothy Omundson, Psych) en zijn rechterhand Gareth (Vinnie Jones, The Cape) zijn dorp binnenreden, Galavant’s vriendin ontvoerde en van haar eiste dat zij Richard’s nieuwe koningin werd. Galavant rustte niet tot hij zijn vriendin had gered, maar dat is waar het verhaal een andere wending nam. Madalena (Mallory Jansen, Young & Hungry) wilde namelijk helemaal niet terug naar haar oude leventje, ze genoot eigenlijk wel van de luxe die het koninkrijk haar bood en zag een leventje als koningin langzaamaan steeds meer zitten. De rest van het verhaal speelt zich een tijd later af. Galavant is na zijn pijnlijke afwijzing alcoholist geworden en van de held die hij ooit was, is nog maar weinig over. Maar het zou natuurlijk geen tv serie zijn als het verhaal hier eindigde.

Galavant, een nieuwe ABC serie die een soort Monty Python achtig sfeertje op de Amerikaanse TV bracht eerder dit jaar, moest de winter-hit worden van 2015.Hoewel de serie bestaat uit korte afleveringen van zo’n 20 minuten werd het eerste seizoen in Amerika per twee afleveringen per week uitgezonden. Met maar een acht afleveringen tellend eerste seizoen betekende dit dat de Amerikaanse kijker in een maand tijd alweer door de hele serie heen was. Voor mij persoonlijk had het eerste seizoen ook niet veel langer moeten duren. Ik vond acht afleveringen net goed om het verhaal duidelijk, niet al te uitgebreid maar wel goed te vertellen. De humor en zang tijdens het verhaal moet je liggen. Voor mij was het geen lachen, gieren, brullen, al heb ik me zeker wel vermaakt tijdens het kijken van Galavant. De droge grappen in combinatie met het juiste acteerwerk zorgde in mijn ogen voor een mooi en overtuigend geheel. Een aparte serie die met name het laatste deel van de slogan “comedy extravaganza” wel eer aan deed.

Wanneer prinses Isabella (Karen David, Waterloo Road) in het leven van Galavant verschijnt weet zij hem een nieuw doel te geven, en zo uit die diepe put waarin hij zich bevond te trekken. Samen met schildknaap Sid (Luke Youngblood, Community) gaan ze op avontuur met als einddoel het redden van Isabella’s koninkrijk en ouders en wraak op koning Richard, die toevallig dat specifieke koninkrijk onlangs heeft veroverd. Tijdens deze tocht ontmoeten we veel gastacteurs. Zo is John Stamos een arrogante ridder genaamd Sir Jean Hamm, zien we Ricky Gervais als tovenaar Xanax en is er ook een speciale rol voor de Nederlandse Rutger Hauer als Kingsley. De decors van de serie komen kleurrijk en vrolijk over en geven in combinatie met de musicalmuziek de show een opbeurende uitstraling. Toen ik hoorde dat onder andere Dan Fogelman als maker achter Galavant zat, begreep ik gelijk waarom de serie mij zo een vertrouwd gevoel gaf. Met films als Disney’s Tangled op zijn naam zijn dit soort sprookjes met de nodige humor iets waar hij zeker ervaring mee heeft, wat ook wel te merken is.

De droge grappen in combinatie met het juiste acteerwerk zorgde in mijn ogen voor een mooi en overtuigend geheel.Hoewel Galavant niet bij iedereen in de smaak zal vallen zit de serie productioneel gezien goed in elkaar. Het is zeker geen hoogstandje, het verhaal is simpel, maar dat maakt het ook wel weer aantrekkelijk. De zang is top, het totaalplaatje klopt en op de acteurs heb ik ook weinig aan te merken. De serie kijkt makkelijk weg, bevat geen ingewikkelde verhaallijnen maar gewoon een grappig sprookje waarin zich bizarre situaties voordoen. Galavant is geen must-see, maar zeker wel een serie die een publiek verdient. Ik vind het dan ook terecht dat ze een tweede seizoen hebben gekregen. Inmiddels is bekend geworden dat de vriendin van Joshua uit zijn echte leven, Kylie Minogue, een gastrolletje zal krijgen tijdens het volgende seizoen. Ik ben benieuwd of het tweede seizoen van Galavant, wat tien afleveringen zal tellen, van een zelfde niveau zal zijn. Ik ben in ieder geval zeker van plan ook dit volgende seizoen weer een kans te geven.

Galavant
© ABC
Volg Galavant
Vorige aflevering
The One True King (To Unite Them All)
The One True King (To Unite Them All)
02x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_anonymous
05 dec 2015 11:56 -
Wat een leuke recensie! Ben het helemaal met je eens! Galavant zal zeker niet iedereen liggen, en mag dan misschien wat "simpel" lijken, het is een leuk en opbeurend verhaal dat gewoon lekker wegkijk. Vrolijke en simpele series moeten er ook soms tussen zitten, vind ik, en het geeft zeker een Disney gevoel. Ben ook zeer zeker blij met een tweede seizoen.
Reageer
Galavant