Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Productie derde seizoen van Apple TV+ serie Foundation (2021) wordt weer hervat

Foundation (2021), de Apple TV+ serie van Skydance TV, zal op 6 maart de productie van het derde seizoen hervatten.

De opnames zullen plaatsvinden in de Tsjechische hoofdstad Praag en Polen, zo hebben bronnen vernomen. De cast en crew van het sci-fi drama met Jared Harris en Lee Pace in de hoofdrollen zijn net op de hoogte gebracht van de nieuwe startdatum voor het filmen, aldus bronnen.

Foundation (2021)

Eerder deze maand werd de herstart van de productie van seizoen drie, oorspronkelijk gepland voor februari, uitgesteld, met problemen gerelateerd aan budgettering en fysieke productie als aanleiding voor de vertraging. De cast en crew, die al bijeen waren voor de opnames, kregen te horen dat ze naar huis moesten terugkeren terwijl de problemen werden opgelost en het budget werd verlaagd.

Dat proces is nu afgerond en seizoen drie zal worden afgerond. David S. Goyer, co-ontwikkelaar/uitvoerend producent/showrunner van de serie, die één aflevering in het eerste seizoen en twee in seizoen twee regisseerde, zal zijn uitstekende schrijf- en regiediensten afronden en zal betrokken blijven als uitvoerend producent, maar zal geen verdere afleveringen van seizoen drie regisseren zoals eerder gepland. De productie is bezig met het vinden van regisseurs voor de resterende afleveringen die hem zijn toegewezen.

Foundation (2021) heeft in het voorjaar van 2023 een aantal weken gefilmd voordat het werd stilgelegd vanwege de staking. Volgens bronnen is ongeveer de helft van het derde seizoen gefilmd.

De serie is gebaseerd op de trilogie van Isaac Asimov en vertelt de saga van The Foundation, een groep bannelingen die ontdekt dat de enige manier om het Galactische Rijk van de ondergang te redden is door het te trotseren. Het volgt de verhalen van vier cruciale individuen die ruimte en tijd overstijgen terwijl ze dodelijke crises, wisselende loyaliteiten en gecompliceerde relaties overwinnen die uiteindelijk het lot van de mensheid zullen bepalen.

Naast Pace en Harris spelen Lou Llobell, Leah Harvey, Laura Birn, Cassian Bilton, Terrence Mann, Isabella Laughland, Kulvinder Ghir, Ella-Rae Smith, Holt McCallany, Rachel House, Nimrat Kaur, Ben Daniels en Dimitri Leonidas mee in Foundation (2021).

Foundation (2021) wordt voor Apple geproduceerd door Skydance Television. Goyer, Alex Graves, David Ellison, Dana Goldberg, Bill Bost en Robin Asimov zijn de uitvoerende producenten.
Vorige aflevering
Creation Myths
Creation Myths
02x10
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Foundation (2021)