Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Interview met Alicia van Fear The Walking Dead

Vorige week werd ik uitgenodigd door AMC om op bezoek te gaan bij de set van Fear The Walking Dead in Tijuana, Mexico. Naast een rondleiding op de set, waar ook andere bekende films zijn opgenomen zoals Titanic en Master and Commander, kreeg ik ook de gelegenheid om samen met andere media de cast van de serie te interviewen. Wat een gave ervaring!

In totaal mochten we drie acteurs interviewen. Deze interviews mogen wij nu publiceren, mits wij geen spoilers weggeven over wat er gaat gebeuren in de aankomende afleveringen. Er is dus het een en ander uitgeknipt. Het interview bevat overigens wel spoilers over wat reeds is uitgezonden, dus mocht je nog niet alles hebben gezien, wees gewaarschuwd!

Het derde interview van de dag was met de lieve en mooie Alycia Debnam-Carey, die Alicia Clark speelt in de serie.



Alycia Debnam Carey

Alicia Clark


We hebben vandaag een stunt van jou gezien, doe je meer stunts tegenwoordig? En vind je het ook leuk?
“Meer en meer de laatste tijd. Het is langzaam op gang gekomen voor Alicia. Hoe meer afleveringen er komen hoe meer stunts ik mag doen. Ik vind het echt geweldig om stunts te doen. Het is erg leuk en je adrenaline gaat er van omhoog. Maar er zijn ook stunts waarvan ik blij ben dat ik ze niet hoef te doen. Zoals in aflevering 4 dat ik van de 12 meter hoge boot val.”

Kan je ons wat vertellen over je karakter en hoe zij zicht dit seizoen ontwikkelt?
“Het belangrijkste is dat ze verandert van een meisje naar een jonge volwassen vrouw. Ze moet steeds meer zelf verantwoordelijkheid nemen. Ze groeit in de wereld vol zombies maar ook ze groeit ook zelf. In het eerste seizoen was ze vooral erg stil en werd haar niks verteld en in het tweede seizoen maakt ze zelf fouten en probeert ze dit zelf ook weer te herstellen. Bijvoorbeeld met de radio. Ze wil graag helpen.”

Zou jij het zelfde doen als persoon van de karakter met het telefoon gesprek met jack?
“Uh, nou ik heb niet dezelfde leeftijd als het karakter, maar als 17 jarige.. Ik denk het niet. Maar dat komt omdat Alicia en ik andere karakter eigenschappen hebben en een ander verleden. Alicia heeft zichzelf verloren, ze heeft een lastige familie. Haar broer is er nooit geweest voor haar, haar moeder heeft altijd meer aandacht besteed aan Nick en ze is haar vriend verloren. En ze had geen vader.”

Alicia lijkt erg alleen, ze praat niet met de groep. Vandaar het telefoon gesprek? Is Nick geen vriend van haar?
“Ik denk dat Nick en Alicia wel vrienden zijn en ze hebben ook meer gemeen dan dat ze denken. Alleen hij is er niet echt voor haar. Het is een beetje hetzelfde als jij een bekentenis aflegt bij een taxi chauffeur. Het is makkelijker om je gevoelens te uiten bij een onbekende. Je weet dat ze je verleden niet kennen en je kan ook zijn wie je wilt zijn bij ze. Ja ze is wel erg alleen.”

Wat heb je geleerd van de serie en je karakter?
“Van de serie heb ik vooral veel geleerd van mijn collega’s, zij zijn echt geweldige acteurs. Ze hebben veel ervaring en zijn goed op de hoogte. Van mijn karakter.. dat is een lastige vraag.. Wat ik vooral geleerd heb van een karakter als Alicia is dat het lastig is om een tiener te spelen. Dat is wat ik heb geleerd.”

In het eerste seizoen kenden veel mensen de show nog niet, is dat nu anders met het tweede seizoen? En hoe merk je dat?
“Zo af en toe komen mensen naar je toe en vertellen je dan dat ze je kennen van Fear en willen dan op de foto. Maar verder is er niet heel veel veranderd.”

Hoe heb jij de voorbereid om je eerste zombie te doden? Mocht jij je eigen wapen kiezen?
“De eerste zombie die ik doodde was op het strand, aflevering twee. Het wapen was iets wat in de buurt lag, een stuk van het vliegtuig. Dat was niet zo spannend. In aflevering vijf heb ik een wapen gepakt wat ik nog niet heb gebruikt. En hopelijk mag/kan ik die gebruiken in een volgende aflevering :).”

(Spoiler alert over The 100)

Over The 100, was het een creatieve oplossing om jou te vermoorden omdat je de opnames moest doen voor Fear The Walking Dead?
“Het was mijn keuze om de serie te verlaten zodat ik deel uit kon maken van Fear The Walking Dead. De manier waarop het gebeurde was een creatieve oplossing.”

Het maakte nogal wat los bij de fans, vanwege dat het een lesbisch karakter was. Maar eigenlijk was het zo dat jij zelf de serie wilde verlaten en de schrijvers niet een keuze hadden?
“Ja dat klopt maar ik denk dat de fans vooral boos waren vanwege de manier waarop ze vermoord werd. Het gebeurt vaker dat een lesbisch karakter wordt gedood in series maar vooral omdat het een invloedrijk en krachtig karakter was die per ongeluk doodgeschoten werd. Dat voelde voor de fans verkeerd. Er zat helemaal geen bedoeling achter om de fans zo achter te laten. Ik kan natuurlijk niet spreken voor de schrijvers maar er zat niks negatiefs of wat dan ook achter.”

Was je verbaasd over hoeveel het los maakte bij de fans?
“Ja! Niemand had dit ooit verwacht dat dit zou gaan gebeuren. De fans hadden echt het gevoel dat ze bedrogen waren en dat ze de serie niet meer konden geloven. Dit maakte mij wel een beetje verdrietig, want dit was natuurlijk nooit de bedoeling geweest.”


Klik hier om het interview met Mercedes Mason (Ofelia Salazar) te lezen en hier om het interview met Colman Domingo (Victor Strand) te lezen. Ik vond het een fantastische ervaring en er is een grote kans dat ik vaker wordt uitgenodigd voor dit soort set visits of interviews.
Vorige aflevering
The Road Ahead
The Road Ahead
08x12
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_JanWillemK
22 Mei 2016 14:11 -
Mooi interview en leuk ook jouw vragen over The 100! Gelukkig was haar afscheid in de seizoensfinale een goedmakertje voor de fans. Ik wist niet dat het haar keuze was om de serie te verlaten.. erg jammer.
Reageer
avatar_Rodejong
22 Mei 2016 16:56 -
idd erg jammer. Ik vond haar juist een dragend karakter voor The 100.

Spoiler: Wel leuk dat ze nog 1x een rentre maakt als clark met de chip 2.0 fuseert.
Reageer
Fear The Walking Dead