Leuk?
12
0
Bekijk stemmen

Prime Video vernieuwt Fallout met een tweede seizoen

Amazon stopt Fallout nog niet terug in de kluizen. De serie, van Kilter Films en uitvoerende producenten Jonathan Nolan en Lisa Joy, is vernieuwd met een tweede seizoen.

Volgens Amazon is de serie met veel kijkers begonnen en staat het in de top drie van de best bekeken titels ooit en het best bekeken seizoen wereldwijd sinds The Lord of the Rings: The Rings of Power.

15212 Fallout foto 1

"Alle lof voor onze waanzinnig briljante showrunners, Geneva Robertson-Dworet en Graham Wagner, voor onze kick-ass cast, voor Todd en James en alle legendes bij Bethesda, en voor Jen, Vernon en het geweldige team bij Amazon voor hun ongelooflijke steun aan deze serie. We kunnen niet wachten om de wereld weer helemaal op te blazen," aldus Jonathan Nolan en Lisa Joy van Kilter Films in een gezamenlijke verklaring.

De showrunners zelf voegden eraan toe: "Holy sh*t. Dank aan Jonah, Kilter, Bethesda en Amazon voor de moed om een serie te maken die de meest serieuze problemen van de huidige maatschappij aanpakt - kannibalisme, incest, jello taart. Er komt nog meer!"

Fallout is gebaseerd op de videogameserie van Bethesda Game Studios en is het verhaal van haves en have-nots in een wereld waarin er bijna niets meer is om te hebben. Tweehonderd jaar na de Apocalyps worden de zachtaardige bewoners van luxe schuilkelders gedwongen om terug te keren naar de bestraalde hel die hun voorouders hebben achtergelaten en zijn ze geschokt als ze ontdekken dat er een ongelooflijk complex, vrolijk vreemd en zeer gewelddadig universum op hen wacht.

In de serie speelt Ella Purnell de hoofdrol als Lucy, een optimistische Vault-bewoner met een all-American can-do geest. Haar vredelievende en idealistische aard wordt op de proef gesteld wanneer ze naar de oppervlakte moet om haar vader te redden. Aaron Moten is Maximus, een jonge soldaat die opklimt tot schildknaap in de militaristische factie Brotherhood of Steel. Hij doet alles om het doel van de Brotherhood, het brengen van orde en rust in de woestenij, te bereiken.

Walton Goggins is de Ghoul, een moreel dubbelzinnige premiejager die een 200-jarige geschiedenis van de postnucleaire wereld in zich draagt. Deze ongelijksoortige partijen botsen wanneer ze achter een artefact van een raadselachtige onderzoeker aanzitten dat de machtsdynamiek in deze wereld radicaal kan veranderen.

"Het is een van de meest spectaculaire projecten waar we ooit aan hebben meegewerkt. Jonah en zijn team hebben ongelooflijk werk geleverd en we zijn niet alleen dolblij met de reacties op de serie, maar ook met het feit dat we nog meer met deze geweldige mensen mogen samenwerken", aldus Todd Howard, uitvoerend producent van Bethesda Game Studios, in een verklaring over de vernieuwing.

De cast van de serie bestaat verder uit Kyle MacLachlan, Moisés Arias, Sarita Choudhury, Michael Emerson, Leslie Uggams, Frances Turner, Dave Register, Zach Cherry, Johnny Pemberton, Rodrigo Luzzi, Annabel O'Hagan en Xelia Mendes-Jones.

Athena Wickham van Kilter Films produceert ook voor Bethesda Game Studios en James Altman voor Bethesda Softworks. Amazon MGM Studios en Kilter Films produceren in samenwerking met Bethesda Game Studios en Bethesda Softworks.

"Jonah, Lisa, Geneva en Graham hebben de wereld betoverd met deze baanbrekende, wilde serie. De lat lag hoog voor liefhebbers van deze iconische videogame en tot nu toe lijken we hun verwachtingen te hebben overtroffen, terwijl we miljoenen nieuwe fans voor de franchise hebben gewonnen. De cast onder leiding van Ella Purnell, Aaron Moten, Walton Goggins en Kyle MacLachlan heeft het helemaal gemaakt," zei Jennifer Salke, hoofd van Amazon MGM Studios in een verklaring.

"We willen Jonah en Lisa en onze vrienden bij Bethesda bedanken voor het brengen van de serie en Geneva en Graham voor hun komst als showrunners. We zijn verheugd om seizoen twee al na één week aan te kondigen en kijkers nog verder mee te nemen in de surrealistische wereld van Fallout."
Vorige aflevering
The Beginning
The Beginning
01x08
Leuk?
12
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Olga2000
20 apr 2024 17:09 -
Yes!
Reageer
avatar_JanWillemK
21 apr 2024 09:38 -
Nou hopen dat ze in het 2e seizoen de apolcalyps wereld en de gevolgen van de explosies wat meer aandacht geven zodat je echt het Fallout gevoel krijgt.
Ik ben ook erg benieuwd naar de verhaallijn van voordat de explosies af zijn gegaan. Die verhaallijn had wat mij betreft ook een spin off mogen worden.
Reageer
Fallout