Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5.5
Liesbeth de Raaf geeft "Dokter Deen - Seizoen 4" een 5.5.
Geschreven door Liesbeth de Raaf op 3 januari 2019.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Dokter Deen - Seizoen 4

Alweer het laatste seizoen van Dokter Deen en dat is maar goed ook, wan de rek is er nu wel uit. Verwacht van het laatste seizoen dan ook zeker geen vrolijk seizoen. De andere seizoenen brachten nog wel een beetje vreugde met zich mee, maar het vierde seizoen is een regelrecht drama. Sommige onderwerpen lijken zelfs wat te geforceerd over te komen, alsof het erin moest, maar wegens gebrek aan tijd een beetje wordt afgeraffeld.

Het vorige seizoen eindigde ermee dat Maria Deen (Monique van de Ven, Sil de strandjutter 1976) in elkaar zakte op het strand nadat ze Oscar (Leopold Witte, Gooische vrouwen 2005) een aanzoek had gedaan of sterker nog, ze zat nog midden in het aanzoek. Seizoen vier maakt van daaruit een tijdsprong van een paar jaar. In het begin is het zelfs nog onduidelijk of Maria het wel heeft overleefd, aangezien iedereen daar erg geheimzinnig over doet. Hier begon voor mij de irritatie al, gezien het lange wachten, wilde ik meteen weten wat er nou gebeurd was. Het is Moeder Deen (Pleuni Touw, Golden Girls 2012) die hier net zoveel moeite als ik mee lijkt te hebben. Zij is dement geworden en de problemen die daarmee gepaard gaan, brengen ze goed in beeld. Het is verdrietig om te zien hoe ze meer en meer verwijderd raakt van iedereen om haar heen, ondanks dat ze af en toe toch over wat heldere momenten lijkt te beschikken.

Dokter Deen
© Max


Oscars verhaallijn neemt een drastische wending en hij krijgt het dan ook zwaar te verduren in dit laatste seizoen. Uiteraard beïnvloedt dit de rest van de familie en zo groeit de familie ietwat nader tot elkaar. De relatie van Robert (Jelle de Jong, Sneekweek 2016) en Pip (Abbey Hoes, Nena 2014) gaat dit seizoen al helemaal niet meer over rozen, mede door een nieuwe diagnose waar Pip aan blijkt te leiden. De liefdesperikelen van zijn zus Isa (Markoesa Hamer, Nieuwe Buren 2014) en haar man Freek (Oren Schrijver, Dokter Tinus 2012) zijn eveneens niet op rozen gebaseerd. Zij verzorgen het kind van de jongste dochter van Maria; Wendy (Lisa Smit, Project Orpheus 2016) en in de eerste afleveringen lijkt het alsof het kind zelf niet eens weet wie haar echte moeder is, het is dus lekker verwarrend voor zo'n kleine meid.

Het is bekend dat dit het laatste seizoen van Dokter Deen is en daar ben ik tevreden mee. Veel meer leed kan een mens niet aan, dus het wordt tijd dat ook Dokter Deen een keer met pensioen gaat. Al dat gevecht om de praktijk werd namelijk ook al teveel. De mensen komen veel te egoïstisch en naïef op mij over en als deze serie te lang door zou gaan, zou dat het beeld van het mooie Vlieland nog weleens omlaag kunnen halen. Ik geef dit seizoen een magere voldoende, omdat ik het nog net vol kon houden om het seizoen af te kijken.
Volg Dokter Deen
Vorige aflevering
Na regen komt...
Na regen komt...
04x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Isa1001
03 jan 2019 14:33 -
Voor mij was Dokter Deen een "feel good" serie en dat werd door het laatste seizoen om zeep geholpen. Vond dat heel jammer.
Reageer
avatar_B3th
05 jan 2019 13:11
Ja precies, daar ben ik het dus helemaal mee eens. Jammer dat ze zo zijn geëindigd.
Reageer
Dokter Deen