Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Doctor Who trailer ziet Ncuti Gatwa en Millie Gibson samenwerken om de wereld te redden

In de officiële trailer voor Doctor Who (2024) seizoen veertien duikt Ncuti Gatwa in de rol van de vijftiende Doctor in de iconische Britse serie.

Het veertiende seizoen markeert Gatwa's eerste volledige rol als de iconische Doctor, na zijn echte debuut in de kerstspecial van de serie.

De twee minuten durende blik op het komende seizoen geeft het publiek een voorproefje van Gatwa en Millie Gibson's Ruby Sunday tijdens hun reis door tijd en ruimte in de TARDIS, met tussenstops in de jaren zestig, het Engeland van de Regency ("Oh my, Bridgerton!"), toen de dinosaurussen nog op aarde rondliepen en nog veel meer.

14989 Doctor Who

De trailer, op David Bowie's 'Changes', opent met iemand die zich afvraagt waar Gatwa's Doctor vandaan komt, terwijl Ruby uitlegt dat ze dat niet weet, hij verscheen gewoon en begon te praten over tijdreizen.

"Het heet de TARDIS. Het is een tijd- en ruimtemachine," vertelt hij haar. "Is het veilig?" vraagt ze, waarop hij antwoordt: "Ik heb geen idee." Tijdens een van hun avonturen naar het dinosaurustijdperk vraagt Ruby of ze de tijd kan veranderen door gewoon op een vlinder te stappen, en hij zegt nee, net als ze van een mens in een groen, geschubd wezen verandert.

De twee minuten durende video geeft fans ook een eerste blik op Indira Varma's personage, de Hertogin, en onthult dat Callie Cooke in seizoen veertien zal verschijnen.

Anita Dobson, Yasmin Finney, Michelle Greenidge, Bonnie Langford, Jinkx Monsoon, Jemma Redgrave, Lenny Rush en Angela Wynter maken de cast compleet.

Volgens Disney+, dat nu Doctor Who streamt, zullen hij en Ruby Sunday "vrienden en gevaarlijke vijanden tegenkomen, waaronder een angstaanjagende boeman en de machtigste vijand van de Doctor tot nu toe".

Seizoen veertien van de serie wordt Gatwa's eerste volledige rol als het iconische personage, na zijn echte debuut in de kerstspecial 'The Church on Ruby Road'.

De special draaide om Ruby's verhaal, dat begon met een flashback van hoe ze als baby werd achtergelaten op kerstavond en werd geadopteerd door Carla Sunday (Michelle Greenidge). Dan wordt er vooruitgeblikt naar het heden, waar ze te zien is in een genealogieshow in de hoop haar ouders te vinden. Het duurt niet lang voordat ze een knappe nieuwe vreemdeling ontmoet, die uiteindelijk The Doctor blijkt te zijn.

Toen hij de eerste zwarte acteur werd die Doctor Who zou gaan spelen, deelde de acteur van Sex Education een lange verklaring waarin hij aangaf hoe blij hij was dat hij de kans kreeg om het personage te spelen.

Deze rol en serie betekenen zoveel voor zovelen over de hele wereld, inclusief mijzelf, en elk van mijn ongelooflijk getalenteerde voorgangers heeft die unieke verantwoordelijkheid en dat voorrecht met de grootst mogelijke zorg behandeld. Ik zal mijn uiterste best doen om hetzelfde te doen," zei Gatwa gedeeltelijk. "Hoe ontmoedigend het ook is, ik ben me ervan bewust dat ik deel ga uitmaken van een familie die me echt steunt. In tegenstelling tot de Doctor heb ik misschien maar één hart, maar ik geef het allemaal aan deze serie."

Vanaf vrijdag 10 mei worden nieuwe afleveringen van Doctor Who (2024) seizoen veertien uitgezonden op Disney+.

Hieronder kun je de trailer voor het veertiende seizoen van Doctor Who bekijken.
Video on youtube
Vorige aflevering
Christmas Special: The Church on Ruby Road
Christmas Special: The Church on Ruby Road
00x04
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Doctor Who (2024)