Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Interview: Defiance ster Stephanie Leonidas over nieuwe Syfy serie

MijnSerie sprak met de hoofdrolspeelster, Stephanie Leonidas, over de nieuwe serie die binnenkort in Nederland in première gaat, wat hints naar het tweede seizoen dat in de V.S. eraan komt en haar personage Irisa.

Defiance vindt plaats in de nabije toekomst, wanneer aarde radicaal veranderd is door een oorlog met aliens. Tevens is er een technologie ontwikkeld dat enorme impact heeft op de flora en fauna. In deze nieuwe wereld komen vader Joshua Nolan (Grant Bowler) en dochter Irisa (Leonidas) terecht in een stad, waar meerdere rassen vredig samen proberen te leven en het gevaar buiten proberen te houden. In de eerste aflevering komt de band tussen vader en dochter onder spanning te staan als Nolan de burgemeester probeert te helpen bij een dreigend gevaar. Daarbij komt dat Irisa, die niet Nolans biologische dochter is, afstamt van het Alien ras Irathients. Ondanks haar loyaliteit aan haar vader heeft Irisa een drang om meer te weten te komen over wie ze is.


Stephanie Leonidas © Media Tornado
Irisa is een sterke, roodharige vechter die zichzelf prima kan redden. Ze gooit met messen, heeft haar eigen mening en laat niet met zich sollen. Stephanie Leonidas (30) is als mooie Britse onherkenbaar onder de make-up en vuurrode pruik. ‘In het begin kon ik het niet geloven dat ik het was. Totdat ze de pruik afnamen en de protheses er af haalde. Het is geweldig om zo te veranderen voor een rol. Irisa is heel anders dan ik ben. Ik bewonder haar kracht. Zelfs als het moeilijk voor haar wordt zie je die kracht er onder schuilen. Ze is klein, maar fysiek kan ze haar mannetje staan.'

Dat Irisa een Alien is, zorgt nogal voor frictie tussen de twee hoofdrolspelers. ‘Irisa en Nolan zullen altijd een hobbelige relatie hebben. Ze wordt volwassen, maar ze is ook een Alien. Dus hij gaat om met een dochter die menselijke en Alien problemen heeft. Dat zal nooit makkelijk worden,’ vertelt Leonidas. De band tussen Nolan en Irisa staat centraal in de serie. ‘Het stuk heeft echt een hart. Er is echt menselijk drama. Je hebt deze aliens en alles is anders en toch is er dit drama en ik denk dat mensen daar zich erg mee zullen identificeren.’ Irisa’s zoektocht naar haar verleden en hoe ze met Nolan leeft, begint al in de eerste aflevering. ‘Ze is opgevoed door een mens en ze vergeet soms waar ze vandaan komt.’


Stephanie Leonidas en Grant Bowler © Media Tornado

Terwijl de twee hoofdrolspelers al een moeizame band hebben, is de wereld om hun heen ook gecompliceerd. In Defiance zijn er vele rassen. De mythologie van de serie is erg uitgebreid. ‘In het begin kregen we een soort van bijbel. Er is heel veel geschiedenis. Er zijn zo veel personages en ze hebben ieder hun eigen verhaal. Dat verhaal leer je kennen naarmate de serie vordert,’ vertelt Leonidas. In dit opzicht is Defiance een door en door sciencefiction serie. Het is een van de weinige originele series van Syfy en tevens een van de grootst opgezette. Het kostte Syfy zo’n 100 miljoen dollar om de eerste serie te produceren, een prijskaartje dat overeenkomt met dat van twee seizoenen House of Cards voor Netflix. Daarnaast lanceerde de zender een uitgebreide online video game die nauw verweven is met de serie. Leonidas spreekt bijvoorbeeld ook de game versie van Irisa in.

In de V.S., en de nog 55 andere landen waar de serie vorig jaar in première ging, werd de serie gemengd ontvangen. De kijkcijfers waren voldoende voor Syfy om een tweede seizoen te bestellen, maar niet zo hoog dat ze het risico project veilig aan land trokken. Toch heeft de serie een loyale fanbase weten te bemachtigen. Voor hen belooft Leonidas in het tweede seizoen nog meer actie. ‘We hebben meer fysieke dingen mogen doen in seizoen twee. Zonder al te veel weg te geven: de serie bouwt op naar een heel ander verhaal voor Irisa. Je kan alles verwachten,’ giechelt de kleine brunette, waarvan weinig mensen verwachten dat ze een stoere Alien kan zijn.

Defiance is vanaf woensdag 30 april om 21.00 uur te zien op Syfy.
Vorige aflevering
Upon the March We Fittest Die
Upon the March We Fittest Die
03x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_james57
23 apr 2014 13:05 -
Eerste seizoen gezien..verrassende serie ...wilde vaak zo snel mogelijk de volgende aflevering zien..
Reageer
avatar_anonymous
23 apr 2014 13:50 -
Nog niets van gezien, maar hij lijkt me super, dus die gaan we volgen.
Reageer
avatar_HiMyNameIsJoey
23 apr 2014 14:05 -
Nice! Eerst niet naar deze serie gekeken, maar mijn interesse is wel gewekt na dit interview. Binnenkort een kijkje wagen :)
Reageer
avatar_JanWillemK
23 apr 2014 20:00 -
Leuk interview!

Nou maar hopen dat seizoen 2 beter is dan seizoen 1. Kan haast ook niet anders :P
Reageer
avatar_antimidant
27 apr 2014 09:14 -
Neen, geen serie waar ik van onder de indruk was.
Seizoen twee zal ik waarschijnlijk niet gaan zien.
Raar verhaal en slecht geacteerd.
Reageer
Defiance