De Slimste Mens

7.8 / 10
40 min
Spelprogramma
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Liesbeth de Raaf geeft "De Slimste Mens - Seizoen 9" een 8.
Geschreven door Liesbeth de Raaf op 13 maart 2017.
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

De Slimste Mens - Seizoen 9

Er zit weer een seizoen van De Slimste Mens op, dat betekent dat we weer een winnaar hebben die we De Slimste Mens mogen noemen. Ik begon ooit met het kijken naar De Slimste Mens, omdat ik van quizzen hou en aan mijn eigen slimheid wou werken. Dat laatste lukt goed met bijvoorbeeld de puzzels; in het begin zag ik er namelijk niet zoveel in, maar nu lukt het me wel vaker. Bij andere vragen die voorbij komen; vraag ik me echter af wat het met een IQ te maken heeft. Een vraag over de Kardashians bijvoorbeeld vind ik weinig met De Slimste Mens te maken hebben. Misschien dat ze die vragen erin stoppen om het programma toegankelijker te maken?

Het jurylid en de presentator
Toch blijf ik het programma leuk vinden, zelfs Maarten van Rossem die er bij zit als enigste jurylid vind ik leuk. In het begin moest ik wel een beetje wennen aan zijn rustige overkomen en zijn ietwat saaie, onverschillige vermogen tot antwoorden. Nu kan ik echter wel lachen om zijn droge opmerkingen, gecombineerd met de cynische opvattingen. De presentator; Philip Freriks daarentegen ben ik niet van gecharmeerd. Zijn opmerkingen komen er vaak onhandig uit en het samenspel met Maarten van Rossem gaat al helemaal niet soepel. Hij lijkt het wel krampachtig te proberen, iets wat het alleen nog irritanter maakt.

© NCRV


Bekende, slimme Nederlanders
Dit seizoen heb ik diverse Bekende Nederlanders voorbij zien komen, waarbij ik verrast werd door hun kennis. Willem Voogd (Project Orpheus) bijvoorbeeld, die ik van zijn acteerwerk ken. Eric Corton (Penoza) begon In De Slimste Mens met een nette bescheidenheid, maar scoorde erg goed. De puzzels vond hij net als veel mensen een van de moeilijkste onderdelen. Hiske Versprille is een culinair journaliste en beschikt tevens over veel kennis, zoals we bij De Slimste Mens hebben kunnen merken. Voor de puzzels deed ze speciaal haar bril op en zo vloog ze erdoorheen. Je zou bijna geloven dat die bril haar extra intelligentie gaf.

Rare trekjes
Degene die het meest opviel, maar niet positief bedoeld, was toch wel Stefano Keizers (Gover Meit, Kleinkunstenaar). Je zou hem kunnen kennen als zanger van een band genaamd; Wooden Constructions. Hij leek het programma echt te gebruiken om op te vallen. Zijn tactiek was om de andere kandidaten in de war te brengen, door iedere dag van uiterlijk te veranderen. De enige waar dat bij slaagde was Philip Freriks die iedere dag belangstellend naar zijn 'vermommingen' vroeg. Zo had Stefano Keizers de ene dag een snor, dan weer een baard, om vervolgens helemaal geschoren op te komen dagen. Zijn kleding spande eveneens de kroon, waarbij hij onder andere in een leren pak verscheen en een andere dag zat hij er zelfs in een pyjama met blote voeten bij. De laatste dag zagen we hem met een lelijk, opgeplakte snor. Daarnaast dacht hij dat de andere kandidaten zijn gedachten konden lezen, waardoor de kandidaten de juiste antwoorden wisten.
Volg De Slimste Mens
Vorige aflevering
Finaleweek: vrijdag
16x35
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_H3nDri3
13 mrt 2017 19:21 - 13 mrt 2017 19:25
De presentator heet Philip Freriks, geen Peter. En het is Maarten van Rossem, niet van Rossum.
Reageer
avatar_B3th
14 mrt 2017 11:32 -
Bedankt voor je reactie, we gaan het zo snel als mogelijk aanpassen.
Reageer

Nieuwste recensies

Criminal Minds - Complete serie

8

De Luizenmoeder - Seizoen 2 (DVD)

8

Suburra - Seizoen 3

7

The Haunting - Seizoen 2

8

The Alienist - Seizoen 2

8

The Queen's Gambit - Seizoen 1

9