De Joodse Raad

8.2 / 10
50 min
Drama, Historie
Volg deze serie
Bekijk trailer
8.2 / 10
1seizoenen/5afleveringen/2024 - 2024 
NetwerkEO
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:50 min20242024 (Beëindigd)
Genres:DramaHistorie
Netwerk:EO
De Joodse Raad is een Nederlandse historie dramaserie van de zender EO. De serie ging in première op 3 maart 2024.

In De Joodse Raad worden de onvoorstelbare consequenties van de anti-Joodse maatregelen van de bezetter in beeld gebracht. De vijfdelige historische dramaserie vertelt het tragische oorlogsverhaal van een vader en een dochter die ieder vanuit hun eigen overtuiging proberen het juiste te doen, en daarbij steeds meer tegenover elkaar komen te staan.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 5
Seizoen 1

Populaire reacties (3)

avatar mvdl85
9
11 maa 2024
Hele goede en indrukwekkende Nederlandse serie over de Joodse Raad tijdens Tweede Wereldoorlog waarin prima geacteerd word!
Echt een aanrader!!

De Joodse Raad, of Joodsche Raad, was een organisatie die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland werd opgericht op last van de Duitse bezetters. Het doel was om de Joodse gemeenschap te besturen en hun belangen te behartigen, volgens de instructies van de nazi's.

De Joodse Raad werd in februari 1941 opgericht en stond onder leiding van Abraham Asscher en David Cohen. Hoewel sommige leden van de Raad probeerden de belangen van de Joodse bevolking te beschermen, werden ze uiteindelijk gedwongen mee te werken aan de deportatie van Joden naar concentratie- en vernietigingskampen.

De Raad stond voor een moeilijk dilemma: samenwerken om de situatie van de Joden te verbeteren of weigeren en het risico lopen dat de Duitsers harder zouden optreden. Het is een omstreden onderwerp en er zijn verschillende meningen over de rol en verantwoordelijkheid van de Joodse Raad tijdens die periode.

Het feit blijft dat de Joodse Raad het de Duitser wel heel makkelijk heeft gemaakt om de joden te deporteren uit Nederland....
avatar Waku
8
21 maa 2024
Sterk geacteerd en heftig neergezet. Laatste aflevering, deel 5 is misschien wel het meest pijnlijke en confronterend van deze serie.

Vergelijkbare series

De Joodse Raad