DC's Legends of Tomorrow

7.6 / 10
42 min
Superhelden
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Henk Vernout geeft "Legends of Tomorrow - Eerste aflevering" een 7.5.
Geschreven door Henk Vernout op 27 januari 2016.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Legends of Tomorrow - Eerste aflevering

Als fan van Arrow en The Flash kon ik de première van de nieuwe superhelden-show ‘Legends of Tomorrow’ uiteraard niet aan me voorbij laten gaan. Met enigszins hoge verwachtingen ging ik de pilot in. Kon de aflevering voldoende boeien?

Waar Arrow het wat donkere en meer op actiegerichte familielid is en The Flash toch wat meer neigt naar de wat lichtere toon was ik erg benieuwd waar Legends of Tomorrow (LoT) uit zou gaan komen. Een groot deel van de karakters die meespelen komen uit beide series. Perfectie zou dus een mix zijn van de twee genoemde shows.

Ik was bang dat het een wirwar van achtergrondverhalen zou worden, waardoor je de draad snel kwijt zou gaan raken. Ik kan je zeggen, dat viel alles mee.

Even over de (vele!) karakters uit LoT. Ik was bang dat het een wirwar van achtergrondverhalen zou worden, waardoor je de draad snel kwijt zou gaan raken. Ik kan je zeggen, dat viel alles mee. Ondanks dat er voor kijkers van zowel Arrow als The Flash wat herhaling in de aflevering zit – die te wijten valt aan de kans op nieuwe kijkers – blijkt dit goed te zijn gebalanceerd. Er ontstaan al snel onverwachte vriendschappen die op het eerste gezicht kunnen leiden tot heerlijke televisie.

Écht nieuw is het karakter van Arthur Darvill (Broadchurch), die de tijdreis-expert Rip Hunter speelt. Hij maakte als een van de weinige niet echt een degelijke indruk. Samen met Franz Dameh’s karakter Jax zijn het de enige twee die de kijker niet gaan boeien. Voor nu, tenminste.

© The CW

De echte uitblinkers van de pilot, en ik verwacht van de serie over het algemeen, zijn Sara Lance (Caity Lotz, Deathvalley), Leonard Snart (Wentworth Miller, Prison break) en Mick Rory (Dominic Purcell, Prison break). Deze drie karakters zijn sowieso het meest interessant en daarnaast zorgt de interactie tussen deze drie figuren voor hilarische one-liners.

De grote slechterik van dit seizoen lijkt Vandall Savage (Casper Crump, Lykke) te worden en ook dit personage weet nog niet te boeien. Ik snap dat ze hem proberen neer te zetten als een bloeddorstige maniak, maar ik word niet bang van hem, als jullie begrijpen wat ik bedoel.

Verder zijn de special effects van een hoogstaand niveau, als je in je achterhoofd houdt dat het op The CW wordt uitgezonden. Het tijdreizen wordt goed visueel gemaakt evenals de sets van de toekomst en het verleden.

Al met al heeft de pilot ervoor gezorgd dat ik zeker de tweede aflevering ga bekijken. Ondanks de eerdergenoemde minpunten geef ik deze aflevering, júist omdat het een pilot is, een 7,5.
Volg DC's Legends of Tomorrow
Vorige aflevering
Swan Thong
Swan Thong
05x15
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_thoontje
27 jan 2016 14:29 -
Ik had er veel meer van verwacht, mss net iets te veel, afwachten wat afl 2 zegt ...
Reageer
avatar_Nelis076
28 jan 2016 12:35 -
Idd even afwachten op aflevering 2, vind 1 nogal hinken op 2 gedachten. Gaan we de duistere kant op of niet.
Reageer
avatar_pokerheer
04 feb 2016 10:57 -
vind het wel wat denk dat het nog wel de duistere kant op gaan
Reageer
avatar_jeffreyromano
07 feb 2016 02:42 -
vette serie
Reageer
avatar_hansx
23 feb 2016 16:19 -
Tot nu toe een leuke serie in de trend van Flash en Arrow. Wel afwachten of hij zich goed ontwikkeld. Al was dat bij de andere series wel zo.
Reageer

Nieuwste recensies

Little Fires Everywhere - Seizoen 1

8.5

White House Farm - Seizoen 1 (DVD)

7.5

FBI: Most Wanted - Seizoen 1

5.5

W glebi lasu (The Woods) - Seizoen 1

7.5

La Casa De Las Flores - Seizoen 3

8

Penny Dreadful: City of Angels - Seizoen 1 (eerste zes afleveringen)

5